I dag kan du se lidt mere af de nye modeller der blev vist de første dage. Så får du et bedre indtryk af de modeller som kan ses hos de danske forhandlere. Første model er den nye Fendt Opal 520 SFB, en ekstra rummelig egoistvogn med en udvendig bredde på 250 cm.

I den store rundsiddegruppe bagerst er de langsgående sofaer 138 og 145 cm lange. Det lysegrå poster hedder Gavi. Der findes også en mørkere variant. De polerede lyse låger passer godt til det mørke interiør og bordpladerne med marmoroptik.

Det franske soveværelse har samme layout. En smart detalje er det lille skab ved hovedgærdet og to 230 V stik der med fordel kan bruges til mobilopladning. Lagde du i øvrigt mærke til at der ikke var åbne hylde under overskabene i Opal serien?

Her ser du et udvendigt billede af den nye Tabbert Rossini 480 TD Finest Edition med skyggevirkning på det forreste sidevindue. Læg mærke til at modelvariantens nummer står forrest ved den nederste staffering. Rossini Finest Edition fås i tre forskellige indretninger. Denne, 490 DM (køjer og dobbeltseng) og 540 E (enkeltsenge).

De langsgående sofaer i rundsiddegruppen er begge 147 cm lange. Det lyse interiør og mørke specialpolster giver en god kontrast. Læg mærke til at rødvinshylden også er erstattet af to mindre hylder.

Der er mange producenter som i dag har gaskomfur med tre blus ved siden af hinanden. Det er en specialitet som Knaus Tabbert har haft i en hel del år. Den lille hylde til venstre hjælper til med ekstra plads om køkkenvasken.

Vi kryber lidt ned i størrelse og viser den nye Bürstner Premio Life 430 TS indvendigt. Bagerst finder du denne enkle og lette siddegruppe. Bordskinnen ved væggen er så bred, at bordet, hvis der bliver behov for det, let kan rykkes til en af siderne. Smart. Totalbredden på vognen er kun 212 cm, så skal der soves her måler opredning 188 x 132/102 cm.

Premio Life serien er på to modeller, denne og den lidt mindre Premio Life 420 TS. Begge har en ekstra høj tværvendt dobbeltseng forrest. Og begge dobbeltsenge har et madrasmål på 189 x 152 cm.

Toiletrummet er det velkendte design fra Bürstner. Toiletrummet i denne udstillingsmodel har fået monteret en såkaldt brusepakke.

Du skal også lige have tre indvendige fotos fra den nye Knaus Travelino. Her ser du siddegruppen som er placeret sammen med toiletrummet bagerst i vognen. En opredning måler her 192 x 121/99 cm.

Den tværvendte dobbeltseng forrest måler 192 x 149/125 cm. Læg mærke til overskabene.

LED lysbåndet rundt om åbningen giver en speciel effekt. Men læg her også mærke til den særlige ”skummede” konstruktion, og at der er to kogepladser i køkkenet.

Vi kryber igen lidt i størrelse og tager et kik på den nye lille, men rummelige, Caravelair Antares 330, som vi ikke har vist før. En rigtig familiemodel for mor, far og to børn.

Med et kik bagud i vognen kan du se køkkenblokken med klædeskabet ved døren. Køleskabet rummer 85 l. Siddegruppen kan redes op til en person. Madrasmålet er på 185 x 70 cm. Ovenover er der beslag så der kan også kan sættes en køje op for en person på op til 80 kg.

Kikker du den anden vej ser du en større siddegruppe og et toiletrum med brusemulighed i hjørnet. Vognen er forberedt for varmt vand, men vandvarmeren er ekstraudstyr. Opredt måler sengen 210 x 130/110 cm.

Dagens sidste campingvogn, som heller ikke har været vist før, er den lille Vega 295 D. Det nye navn erstatter modellen Opus fra sidste år. Her er tale om en lille, men veldisponeret campingvogn med hævetag, to siddegrupper, køkkenblok og klædeskab til en meget fristende pris.

Et kik ind af døren viser en sidegruppe for to i fronten og en lav køkkenblok. En opredning måler 184 x 50 cm. Køleskabet rummer 60 liter.

I kikket bagud ser du vognens store siddegruppe som kan redes op til en dobbeltseng som måler 184 x 123 cm.

Hollandske Walker udstillede fire telte sammen med Sørens Camping fra Herning. Her ser du modeller Concept 280 som er syet i TenCate polyester. De to frontpaneler kan byttes rundt efter behov.

Hos Autocamper-center Vejle kunne du købe en rygsæk med seks forskellige Dometic plejemidler som enhver autocamperturist og campist med campingvogn har brug for i løbet af en sæson. Rygsækken koster 500 kr, og 400 kr. på Ferie for alle.

Hvem kender ikke problemet med en el-kedel der altid går i stykker på et ubelejligt tidspunkt? Og så skal man en tur i supermarkedet eller en specialbutik for at få fat på en ny. Næste gang du kommer forbi din campingforhandler, så tjek lige hylden med køkkenudstyr. Fra Camper kan man få disse fire camping og rejsemodeller til priser som nok overrasker de fleste. Også mig.

Også i Herning kunne vi også finde Per Bonnicksen fra Tuxer med en række gode tilbud på vintertøj.

Når der er campingmesse bliver de forskellige web-butikker ofte til fysiske butikker. Ferie for alle 2017 var ingen undtagelse. Her ser du Campingudstyr.dk, som til daglig drives af SK Camping i Blommenslyst på Fyn.

Dagens sidste billede er også af en webbutik. Campingudsalg.dk har en stor afdeling med fritidstøj, fodtøj og udstyr til fiskeri. Her ser du hjørnet med salg af sko.
Tekst og foto: J-P. Rasmussen
© www.campingferie.dk

Annonce:

Efterlad din kommentar