Peer Neslein fortæller:
Jeg er taget på en dagtur i en RoadCar autocamper og kørt en tur forbi Frederikssund, videre til Frederiksværk og holder nu på havnen i Hundested. Her fra Hundested hvor jeg holder, sejler de små færger til Rørvig i Odsherred, men jeg bliver her, da jeg lige skal kigge lidt på området.
Min ide med denne dagtur er at teste varmen i sådan en kassevogn en dag i december hvor temperaturen ligger et par grader over frysepunktet. Men jeg skal også på en lille kort gåtur i området og kigge på Polarforskeren Knud Rasmussens hus der ligger lige uden for Hundested.
Men først skal jeg lige have lidt frokost, som er købt i den lokale Meny i Hundested.
Udsigten skal være havnen. Bedre kan det ikke blive når man sidder i en dejlig varm autocamper.

En gang i mellem må man gerne springe over hvor gærdet er lavest. En frikadelle med lidt kartoffelsalat med lidt sundt på toppen skader ikke. Dertil en Cola fra Harboe og som dessert en Toms guldbarre med lidt fyld som i skildpadder.

Mens jeg spiser kan du lige se varmeanlægget, Truma Combi 4, som betyder at den har 4 udtag fra varmeren, modsat de kendte varmeovne i campingvognene som kun har 2 udtag. 4 udtag giver en bedre varmefordeling.

 

Som det fremgår kan Combi 4 have 10 liter varmt vand og den kan yde 4,4 kilowatt varme, som er meget i denne kassevogn som er 640 cm lang og 205 cm bred. Varmen står på 2 ud af 5 mulige.

Vognen er alletiders til en dagtur, weekendtur eller en ferie. Se mere om bilen her: http://www.fritidsbiler.dk

Jeg er kørt få hundrede meter ud af Hundested hvor jeg finder parkeringspladsen med et skilt der viser til Knud Rasmussens hus. Her parkerer jeg.

I det smukke skanseområde nord-øst for Hundested havn ligger Knud Rasmussens Hus. Det er én af byens største attraktioner. Huset fungerede som Knud Rasmussens arbejdshus, når han var i Danmark. Det er i dag indrettet som museum og mindestue for Danmarks berømte polarforsker.

Knud Johan Victor Rasmussen (født 7. juni 1879 i Jakobshavn, nuværende Ilulissat i Grønland, død 21. december 1933) var en dansk/grønlandsk polarforsker, der udforskede Grønland på adskillige ekspeditioner.

Knud Rasmussens hus er desværre lukket i vinterhalvåret, men jeg har været der et par gange og vender tilbage i løbet af foråret, da jeg synes huset og dets indhold er spændende.

 

 

Udsigt fra Knud Rasmussens hus.

 

Området huset ligger i er smukt og bakket.

 

Mindevarden som står ved Knud Rasmussens hus i Hundested er bygget af sten samlet i grønlandske bosteder. Den blev bygget af danske og grønlandske venner af Knud Rasmussen.
På en inskription står de vise ord: “Følelse af kald fører gennem alle genvordigheder”.

Jeg må tilbage til Knud Rasmussens hus i løbet af foråret.

Annonce:

Efterlad din kommentar