Campingtur med rabat på overnatning og test af 4 solsejl – del 4 + film (Reklame)

Vi er stadig på Vejers Familie Camping hvor vi i dag skal teste et Levo Cosy Corner og et Levo læsejl, men først skal vi lige en tur til Danmarks vestligste punkt nemlig Blåvands Huk hvor vi finder Blåvand fyr.

Blåvands Huk eller Blåvandshuk er en odde (et huk), som er Danmarks vestligste punkt, placeret i Oksby Sogn i det sydvestlige Jylland, ca. 20 km. sydvest for Oksbøl.
Horns Rev ud for Blåvands Huk har altid været farlig for skibstrafikken, fordi sandrevlerne strækker sig langt ud i vandet. Under 2. verdenskrig var Blåvands Huk vigtig for tyskernes overvågning og forsvar af kysterne. De store bunkere nord for Blåvand Fyr er bastante mindesmærker fra krigens tid, ligesom Tirpitz-stillingen øst for Blåvands Huk.
Blåvands Huk lagde navn til Blåvandshuk Kommune, der efter kommunalreformen (2007) er en del af Varde Kommune.

Ved Blåvands Huk ligger Blåvand Radio, Blåvand Fyr samt en satellitstation. Mod øst ligger turist- og badebyen Blåvand og mod nord går stranden over i Vejers Strand. På Horns Rev, ca. 20 km ude i havet, ligger Horns Rev Havmøllepark, som i klart vejr er synlig fra Blåvands Huk.

Under forårstrækket kommer en del vandfugle forbi Blåvands Huk. Disse observeres og registreres af Blåvand Fuglestation.

Blåvandshuk fyr
På Danmarks vestligste punkt – position 55 33,51 N/08 05,07 E – 18 meter over havets overflade på Horns Bjerge, står Blåvandshuk Fyr.
Der er 39 meter til toppen af fyret og 170 trappetrin. Lampehøjden er 55 meter over havet. Fra toppen venter en formidabel udsigt. Mod nord og øst ses området omkring Vejers Strand og Kallesmærsk Hede. Mod sydøst ses Blåvand og Blåvand Strand med de fire muldyr, der er udført af kunstneren Bill Woodrow. Ud over havet ses Horns Rev Vindmøllepark. Blåvandshuk Fyr kan med sine 400 watt lyse hele 23 sømil ud over havet. Selvom lampen kun er på 400 watt, sikrer prismerne i linsen at lyset koncentreres, så effekten svarer til 180.000 stearinlys. Fyrkarakteren for Blåvandshuk Fyr er 3 blink hvert 20. sekund.

På Danmarks vestligste punk Blåvandshuk opførte Tyskerne i sommeren 1941 et kanonbatteri.

Til at starte med blev de fire 105 mm. kanoner placeret i åbne stillinger og mandskabet indkvarteret i barakker. I slutningen af 1942 begyndte opførelsen af bunkers, dels til kanonerne (R671), til ild-ledelsen (R636) samt til mandskabet. Der blev også støbt bunkers til opbevaring af ammunition samt til luftværn og nærforsvar. Der blev, ud over kanonbatteriet i Blåvand, opført i alt 11 kanonbatterier med 105 mm. kanoner i Danmark. Disse var alle sammen udført og indrettet næsten identisk. Kanonerne der var fra 1913, havde tyskerne erobret i Frankrig og rækkevidden var 12 km.

Det tyske luftvåben (Luftwaffe) begyndte i sommeren 1942 anlæggelsen af en radarstation nordøst for kanonbatteriet. Stützpunkt Büffel havde ud over et kraftigt luftværnsforsvar, en stor kommandobunker (L487) i to plan. En stor Mammut radar på 30 x 10 meter monteret på en bunker (L485) skulle overvåge farvandet mod vest for allierede flyvemaskiner. Rækkevidden var på 300 km. hvilket var over halvvejs til England.

Fra efteråret 1943 begyndte den tyske marine at anlægge en radarstation Sydøst for kanonbatteriet. blandt andet indholdende et bunkertårn (V174) med en Würzburg-radar monteret på toppen. Denne radar type kunne spore skibe på afstande op til 80 km.

Luftwaffe stillingen ligger i dag delvis på militært øvelsesområde, mens de fleste andre bunkers ligger spredt rundt i klitterne.

V174 bunkeren fra 2. verdenskrig er kun bygget i Danmark. Der er bygget 6 stk. med et lavt tårn og 4 stk med et højt. Her ses en model med et højt tårn fra StpGr. Blaavand.

Vesterhavet er altid en dejlig og spændende oplevelse med masser af smuk natur og frisk vind ofte i form af blæst for ikke at sige storm.

Så er vi tilbage på Vejers Familie Camping hvor vi går i gang med at sætte Levo Cosy Corner op. Bemærk det dejlige vejr. som pludselig skifter.

En meget lokal regnbyge åbner sluserne og i løbet af et øjeblik regner det. På med hat og op med hætten men kameraet som står og filmer på stativ bliver vådt.

Regnbygen forsvinder og vi bliver færdige med Levo Cosy Corner og Levo Læhegn som kan opsættes på flere måder. Da vi står med vogenden mod vest hvor vinden kommer fra vælger vi at fortænge Cosy Corner med læhegnet. Læhegnet leveres med  2 stænger til hver ende og en overligger så det kan stå selv. Jeg har ikke brugt den høje stang da jeg har hægtet læhegnets overligger på Cosy Corner stangen. Men om det er korrekt det ved jeg ikke, men det fungerer.

Det er super dejligt med dette hyggelige hjørne eller den lille gård, men det eneste der ikke må ske er at vinden pludselig kommer fra den modsatte ende af campingvognen. Men her hvor vi holder i Jylland tæt på Vesterhavet kommer vinden næsten altid fra vest. Men man kan selvfølgelig godt flytte læsejlet så det står på tværs ud fra dørens forkant hvis vinden vender. Men lad os nu glæde os over det dejlige hjørne og det dejlige vejr, for om lidt er kaffen klar.

Vi har brugt CampingCard ACSI på vores lille testtur og det har fungeret rigtig nemt og godt, som det har gjort gennem de sidste mange år. Du skal blot være opmærksom på at udover de beløb for overnatning 12-20 Euro (kr. 90-150), må campingpladserne god lægge miljøgebyr oven i. Campingpladserne vil typisk lægge kr. 10-20 pr person oven i. Hvis du vælger at købe de 2 ACSI bøger til kr. 145 hos din lokale campingforhandler kan jeg anbefale at du downloader CampingCard Appen som vist koster under 5 Euro. Så er det nemt at finde campingpladser med rabat når du er på farten. Husk du har næsten 3.000 campingpladser i Europa hvor du kan anvende dit CampingCard ACSI.

Læs mere om CampingCard ACSI her:

 

Lidt om min Knaus Südwind 500 PF

Signe og jeg har kørt turen i min Knaus campingvogn og det har været rigtig dejligt. Vi har blæservarme med Ultra Heat i vognen samt el-gulvvarme til de kølige dage og aftener, så det har været fint. Jeg har atter en gang været meget tilfreds med mine el-støtteben når vi stort set flytter fra sted til sted hver dag. Det samme gælder moveren. Og for at disse ting kan fungere kræver det et batteri i vognen som jeg også har. 80 amp/timer med en solcelle på 150 watt på taget, så vi kan klare os alle steder.

Eget internet
På taget har jeg en rundstråle antenne som ligeledes indeholder en antenne til min egen router (med simkort i) som står i vognen så jeg kan lave trådløst wifi i og omkring min vogn, si vi kan være på nettet med vores computere og telefoner. Jeg har også et TV som vi dog ikke har set så meget til da Signe og jeg sidder og redigerer på hver vores computer hver aften. Signe redigerer film og jeg laver dagbøger og når vi har dagbøgerne og film klar uploader vi film og dagbøger på YouTube og på vores server hvor Campingferie.dk og Autocampernyt.dk ligger.

Og så skal vi lige oplade vores kameraer, mikrofoner, mikroportere og droner så al det tekniske udstyr er klar til næste dag.

Men når al dette er sagt er det dejligt at være afsted i min vogn hvor jeg har al det der er behov for. Ind imellem laver vi lidt nem mad, får en kop kaffe, måske en drink eller et lille stykke kage så vi ikke går sukkerkolde.

Tak til dig

Til sidst en stor tak til alle jer der har fulgt os, liket os, eller sendt kommentarer til os. Det er vi rigtig glade for. Det er rart at vide at der sidder mange og læser og ser det vi laver.

Tak for nu.

Signe og Peer Neslein
Campingferie.dk

Annonce: