Benivan 140 UP – Min første Van

Drømmer du at blive ny autocamperejer kan det hurtigt blive uoverskueligt at finde den første camper. Skal det være en fabriksny, en hel- eller delintegreret, en alkovemodel eller en kassevogn. Vi kan ikke vælge for dig. Men vi kan vise dig nogle af mulighederne. F.eks. denne spanske Benimar autocamper. Benimar har ikke været på det danske marked så længe, bare et par år. Fabrikken har 40 års erfaringer med fritidskøretøjer, og de nye kassevogne fra fabrikken et både friskt og interessant bud på kategorien – en køreklar fabriksny autocamper.


Benivan 140 UP, der er bygget på en Fiat Ducato, ligner de fleste andre modeller i kategorien. Men der et del punkter hvor de skiller sig tydeligt ud. En Benivan UP er fabriksudstyret med en fornuftig UP startpakke som gør camperen ”helt ferieklar.” Pakken består af markise, solceller, Remis mørkelægning, måtter i førerhus, drejesæder og alm. FM radio. Så mangler du gastilslutning med crash sensor, et TV m/antenne og campingmøbler, så er I køreklar. Tag et kik på billederne herunder – og bliv inspireret.


En Benivan 140 UP har en lys og åben opholdsafdeling. Det skyldes både de lyse farver og den manglende opbevaringsboks over førerpladserne. Opredning i førersiden, med fodende i førersædet, måler 180 x 97 cm.


Indretningen er traditionel med toiletrummet bag siddegruppen.


Køkkenblokken har OK plads til to på tur. Der er tillægsplade på gavlen og bordbeslag på ydersiden. Så kan du tage bordet ud i døråbningen. Her er også et meget stort køleskab. Camperens teknik betjenes fra paneler over døren.


Åbne skuffer i køkkenblokken.


Åbent overskab over køkkenbordet.


Køleskabet er på 140 l, inkl. udtagelig frostboks og grøntsags-skuffe nederst. El-relæet er placeret i et lille skab under bordet, og der er et rummeligt magasin under det hævede gulv.


Åbent overskab over bordet. Der er 230 V stik og antennestik under overskabet.


Bagageboksen over førersæderne er skiftet ud med et par praktiske kortlommer og elegante hylder med lys over sidedørene. Der er Remis plisse-gardiner for alle ruder i førerhuset.


Toiletrummet er kompakt, men veldisponeret med vindue, brusebund, en lidt lille håndvask bag toilettet og toiletskabe ovenover.


Læg mærke til vægskabene i soveværelset. En både praktisk og rummelig løsning. Der er vinduer i bagdørene og et tagvindue med klart plexiglas i loftet.


Over hovedgærdet er der lamper med svanehals og USB stik under overskabene. Madrasmålet her er på 190 x 144 cm.


Åbent overskab over hovedgærdet. Bemærk at der er trukket antenne- og elkabel hen i det forreste skab.


Åbent overskab med hylder over fodenden. Læk også mærke til de små åbne hylder og den udvendige cykelholder gennem vinduet.


Et kik ind i ”bagagerummet med sikkerhedsnet og et mindre skab i den ene side.


Der er seks modeller i Benivan serien. Én, B 104 UP, har en totallængde på 540 c, de øvrige er 599 cm lange, plus dybden på cykelholderen. Bemærke at der er tre UP modeller, at alle har tillægsplade på bordet, to har køjeseng og en enkelt har enkeltsenge i soveværelset.

Benivan autocampere sælges i Danmark af tre forhandlere, bl.a. Fritidsbiler i Haslev (http://fritidsbiler.dk/).

Se mere på campingagenten.dk/benimar/

Grafik: © Benimar OCARSA, S.A
Tekst og foto: JPR
© www.autocamper-nyt.dk

Annonce:

Efterlad din kommentar