I hver årgang findes der forskellige modeller som påkalder sig opmærksomhed. Enten fordi modellen skiller sig ud årgangens modeller, fordi den er ny, sælger godt eller er værd at se nærmere på i forhold til markedet eller tidens trends. I dag kan se nærmere på denne Knaus Lifestyle 550 LK.

Hvis det ikke lige var for det kompakte ydre, den todelte indgangsdør og de små vinduer, så kunne denne indretning lige så godt have været i en moderne toværelses i Ørestaden, Havnehusene i Aarhus, Havnefronten i Aalborg eller en udstillingsopstilling i Ikea. Og selv om det indvendige design sås første gang for 8 år siden i Eifelland Deseo, så er det nok mere aktuelt end nogen sinde. Den nye Knaus Lifestyle er nok det bedste bud på en familievogn til en ung børnefamilie som gerne vil nyde frisk luft, højt til loftet og kort afstand til børneaktiviteter uden ”at det kommer til lugte for meget af traditionel camping.”

Vognen er bygget på et AL-KO chassis med Drehstab aksel, hydrauliske stødfangere, AKS stabilisator, gaskasse med reservehjulsholder og ingen læssekant. Udvendigt er der haglsikkert GFK tag (i polyester), sider i hammerslået aluminium, front og bagende i ABS plast, udvendig serviceluge til sengemagasin, todelt 60 cm bred indgangsdør med affaldsspand, insektnet i fuld højde og 12 V forteltlampe.


Knaus Lifestyle 550 LK er indrettet med en stor vinkelsofa forrest i vognen. Her er god plads til to voksne, og skal ungerne absolut sove sammen med mor og far, eller én af dem, så er der også plads til det. Og er der én voksen for meget, så er underkøjen nok blevet ledig. Den smarte Lounge vinkelsofa kan nemlig ombygges til en dobbeltseng med et madrasmål på 212 x 160 cm. Her er udtræks-sofabord, en ekstra hyggelig læseplads ved de lodrette panoramavinduer og integreret flaskeholder ved panoramavindue,

Bodelen er derudover indretter med en møbeldekor kaldet Mistral, PVC gulvbelægning, isolerede vinduer med kasetterollos (panoramavinduer og køkkenvindue har persienner og i toiletrummet er vinduet mælkehvidt), klart mellemstort og alm. tagluge, tre polstervarianter (Carbon, Petrol og Stone) samt klargøring for TV- og antennemontering.


Midt i vognen er der et højt spisebord med langbænk med integreret rum, fodhviler og to barstole. Spisebordet støder op til køkkenblokken, der er indrettet med nedsænket gaskomfur med 3 kogepladser og glaslåg, ekstra dyb køkkenvask, rul-let skuffer med soft-luk, krydderihylde, 148 l Dometic køleskab. I toiletrummet er der brusebund, håndvask, spejl, toiletskabe og toilet med porcelænskumme.

Knaus Lifestyle er udstyret med en Truma S 5004 gasovn med temperaturautomatik til Truma blæsevarme med 12 V blæsemotor, 45 l fastmonteret vandtank, samlet spildevandafløb og Truma Terme varmtvandsanlæg. På den elektriske sider er der 13 polet Schuko el-tilslutning, 240 VA omformer, indvendigt 12 V lys, 230 V stikkontakter, røgalarm, LED lamper, indirekte lys over overskabe, i øverste køje og ved frontvindue.


Bagerst i vognen finder du toiletrum, køleskab og køjer med fastmonteret stige, sengehest og sengelampe. Madrasmålet i køjerne er 190 x 70 og 190 x 77 cm.

Nøgletal for Knaus Lifestyle 550 LK:
Totallængde, indvendig længde og totalbredde: 750, 554 og 250 cm.
Udvendig og indvendig højde: 258 og 196 cm
Gulv-, tag- og vægtykkelse: 31, 31 og 38 mm.
Forteltmål: 982 cm.
Egenvægt, køreklar og totalvægt: 1.260, 1.330 og 1.500 kg.
Opvejning til 1.700 kg totalvægt er muligt.

Pris eks. levering og evt. ekstraudstyr/pakker: Pris 167.500 kr

Fotos er fra Düsseldorf og Elmia. De første danske modeller ankommer op til Ferie for Alle i Herning.

Knaus campingvogne sælges i Danmark af 14 forhandlere.
Besøg Knaus hjemmeside her: www.knaus.dk


Knaus Lifestyle 550 LK


Knaus Lifestyle 550 LK


Knaus Lifestyle 550 LK


Knaus Lifestyle 550 LK


Knaus Lifestyle 550 LK


Knaus Lifestyle 550 LK


Knaus Lifestyle 550 LK


Knaus Lifestyle 550 LK


Knaus Lifestyle 550 LK


Knaus Lifestyle 550 LK


Knaus Lifestyle 550 LK


Knaus Lifestyle 550 LK


Knaus Lifestyle 550 LK

Tekst og foto: J-P. Rasmussen
© www.campingferie.dk 2015

Annonce:

Efterlad din kommentar