Hvert år kommer der en række såkaldte kampagne- eller specialmodeller hvor du kan få din nye campingvogn med fabriksmonteret ekstraudstyr til en attraktiv pris. I dag se vi på Hobby OnTour 460 HL Go’ pris er den største af to kampagnemodeller i fabrikkens nye rejseserie. Alle Hobby OnTour modeller er konstrueret for campister som gerne vil være så mobile som muligt.

Hobby On Tour Go’ pris 2015 modellerne er:
Hobby On Tour 390 SF Go’ pris, som koster 123.950,- kr.
Hobby On Tour 460 HL Go’ pris, som koster 136.950,- kr.

Alle priser er eks. levering og evt. supplerende ekstraudstyr.
On Tour Go’ pris udstyret består i 2015 af gulvtemperering (gulvvarme), der normalt koster 5.995 kr og TV holder, der normalt koster 1.895,- kr.


Bo- og opholdskomforten er, som altid hos Hobby, rigtig god. I døren er der tre småtingsrum, vindue med plisségardin, myggenet for dørens øverste halvdel og affaldsspand. Vognens forteltlampe er placeret lige over døren. Alt sidder fornuftigt og virkes som det skal. Det kan dog anbefales at sætte et klistermærke eller andet på den mellemste småtingsbakke. Den bliver let brugt som håndtag når døren skal lukkes indefra. Og er derfor i risiko for at blive trukket i stykker.

Køkkenblokken er i to fag med køleskab og skuffesektion som underskabe. Der er god plads i overskabene med spejl i midten og så er der lysbaldakin med LED lamper øverst, LED lys og to stikkontakter under overskabene. Bemærk også hjørnet af taglugen med drejehåndtaget slået ned.


Siddegruppen bagerst i OnTour 460 HL Go’ pris har sofaer som er lige lange. Opredt er her en 1½ mands seng med et madrasmål på 192 x 107 cm. Læk mærke til det gode lys som her kommer fra det indirekte lys mellem loft og overskabe, hjørnespots og en LED lampe i loftet. Der er masser af fralæggeplads i de åbne hylder under alle seks overskabe. Selv om der kun er langsgående sofaer, skal Hobby have ros for at sætte bordet på et stativ frem for at hænge det på væggen. Så længe vognen er ny, er vægophænget ikke et problem. Men når vognen er over 15 år, så ”kan” bordet have vredet sig så meget i ophænget, at det begynder at rokke når man skal ind og ud af siddegruppen. Det sker ikke med bordstativer.

Køkkenbordet er dybt og regulært i sin form. Den sammenbyggede køkkenvask og gaskomfur med tre kogepladser er trukket så langt inde på bordpladen, at der er godt med arbejdsplads foran det. Glaslågene sikre optimal pladsudnyttelse når henholdsvis køkkenvask eller komfuret ikke bruges.

Køleskabet fra Dometic er på 96 liter inkl. frostboksen øverst. Frostboksen kan tages af så kølepladsen udnyttes 100 %. Der er tre hylder i døren, grøntsagsskuffe og to eller tre hylder i selve skabet. Modsat døren, ved siden af siddegruppen, er der en lav hylde med varmeovnen plads til TV og lign. Fladskærmsholderen er en del af Go’ Pris udstyre sammen med elektrisk gulvtemperering. Tekstilpladen på væggen til toiletrummet har to knager til overtøj eller lign.

Noget af det de fleste lægger mærke til ved Hobby OnTour 460 HL er vognens bredde. Den er 20 cm smallere end ”de sædvanlige” 230 cm. Og det mærkes især området mellem køkken og toiletrum. Men det betyder også at frontarealet på vognen er ca. 12 % mindre, hvilket helt sikkert betyder noget for brændstofforbruget. Læg også her mærke til lyset i siddegruppen.


Toiletrumsdøren er lakeret hvid lige som lågerne til skabe og skuffer. Sammen med det lyse træ og de øvrige lyse møbeldele giver det en god følelse af rummelighed i hele vognen. Som noget nyt har Hobby valgt at hænge et klædeskab op over den ene sengs fodende. Kommer det som et generelt møbelelement er der potentiale for at gøre vognen kortere, lettere eller give plads til længere senge, sofaer eller større køleskabe. Det ved vi mere om i løbet af de kommende årgange.


Toiletrummet i OnTour 460 HL Go’ pris er megen til de øvrige standardtoiletter hos Hobby. Rummet er harmoniske indrettet og med masser af små skabe, to store spejle, tagluge, brusebund, en rimelig stor håndvask og et godt lys. Bruseudstyr er ekstraudstyr.

I soveværelset er der vinduer til to sider. Forrude er ekstraudstyr til 3.195 kr i 2015 årgangen. Sengen er begge 79 cm brede og henholdsvis 190 og 200 cm lange. Opbevarings- og fralæggeplads er optimal, for der er overskabe med åbne hylder hele vejen rundt, plus den brede hylde over gaskassen. Lyset i vognen kan slukkes på kontakten ved sengebordet.

Hobby OnTour 460 HL Go’ pris er “klar til camping” når den tages med hjem fra forhandleren. Er der lidt luft i budgettet bør de første penge bruges på en opvejning til 1.350 kg totalvægt så al skabs- og bagageplads kan udnyttes. Føler du at OnTour 460 HL er for smal, så kik i stedet for på en Hobby De Luxe 460 LU til 133.950, kr + levering og evt. ekstraudstyr.

En Hobby OnTour 460 HL uden Go’ pris udstyret koster 131.950, kr + levering.

Nøgletal for Hobby OnTour 460 HL Go’ pris:

Totallængde, -bredde og -højde: 675, 210 og 259 cm.
Karosserilængde og indvendig højde: 534 og 195 cm
Forteltmål: 920 cm.
Egenvægt, køreklar og totalvægt: 1.033, 1.095 og 1.200 kg.
Opvejning til 1.350 kg totalvægt er muligt.

Læs mere om Hobby på www.hobbyinfo.dk

Tekst og foto: J-P. Rasmussen
© Campingferie.dk

Annonce:

Efterlad din kommentar