Lisbeth og jeg er kørt en lille tur til Zell am See som ligger få km fra Campingpladsen Woferlgut Sportscamp som vi bor på sammen med de andre deltagere i Østsjællands Camping Centers vinterrally 2020.

Turistkontoret fortæller om området:
En skisæson, som varer fra oktober til maj, 100 % snegaranti på gletsjeren, 3 førsteklasses skiområder med mere end 400 km pister og 120 liftanlæg. Dertil masser af wellness-tilbud, som du kan slappe af over. Det er ikke noget under, at Zell am See-Kaprun hører blandt de bedste vintersportsregioner i Alperne. Erfarne skiløbere og freeridere føler sig nøjagtigt lige så godt tilpas her, som snowboardere, livsnydere og familier med børn.

Gletsjerskiområdet Kitzsteinhorn frister med 100 % snegaranti, 3 snowparks, superpipe, geniale freeride-ruter og spektakulære pister, som fx ”Black Mamba” (63 % hældning). Her kan skielskere nyde skiløbet allerede fra oktober måned. Schmittenhöhe byder på lækre pister med sværhedsgrader for hele familien samt en storslået panoramaudsigt over de omgivende bjerge. Derudover giver turskiløb, sneskovandreture og velpræparerede langrendsløjper masser af vinterglæde uden for pisterne i Zell am See-Kaprun.

Det bedste er den nye lift K-onnection, som tager dig direkte fra Kaprun centrum til gletsjerskiområdet Kitzsteinhorn. Og fra Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn kører den nye 10-personers-gondollift zellamseeXpress direkte over til panorama- og familieskiområdet Schmittenhöhe. Takket være liftkortsammenslutningen Ski ALPIN CARD kan du nu erobre 3 førsteklasses skiområder med bare ét liftkort. Så har du udsigt til uendeligt meget sjov på ski i Skicirkus, på Schmittenhöhe i Zell am See og på Kitzsteinhorn i Kaprun. 

I dag regner det så vi skal selvfølgelig kigge ind i byens store kirke.

Ganske flot kirke. Jeg kan godt lide at besøge kirke og fornemme stemningen.

Rester af gamle kalkmalerier som vi kender fra en del af vores egne gamle kirker.

I kirken er opbygget et lille tableau der viser de 3 vise mænd der ankommer lige efter at jesusbarnet er født, åbenbart i Zell am See i Østrig. Det minder lidt om historierne om  hvor julemanden egentlig kommer fra. Dette sagt med al ære og respekt for jesusbarnet.

Julen varer længe i Østrig. Dejligt typist hus i baggrunden.

Grand hotellet ligger lige ned til søen.

 

Vi er kørt fra Zell am See og er kørt ind i bunden af Kaprun dalen hvor der er liftanlæg. Kan du se skiliftene på billedet.

Her ser du skiliftene. Det var tåget og blæsende så vi tog ikke liftene. Flere lifte var iøvrigt lukkede.

Vi prøvede at køre ind til det store dæmningsanlæg Stauseen Dams, men vejen var lukket. Til gengæld var der et lille skilt som fangede min interesse. Det sidder oven på spejlet i venstre side af dette billede.

Gedenkstätte (mindesmærke) fangede min interesse, så vi fulgte skiltet.

Gedenkstätte 11.11.2000 – hvad betyder det. Hører det lille betonh

us til mindesmærket. Det må jeg finde ud af.

Da jeg åbner døren ser jeg dette skilt der fortæller at det er rejst til minde om 155 omkomne i en katastrofal brand den 11.11.2000.

Mellem hver betonbjælke er der hugget et navn på hver af de 155 omkomne som døde under en brand i en stor kabinevogn som brød i brand.

Her er info fra Wikipedia:

Brandkatastrofen i Kaprun var en brand i en kabelbanevogn, som indtraf den 11. november 2000 i landsbyen Kaprun i Østrig, hvor 155 mennesker mistede livet, og kun 12 mennesker kom ud af vognen i live. Branden startede angiveligt efter, at hydraulisk olie var lækket og kom i kontakt med en overophedet varmer, så olien blev antændt.

 

På vej hjem til vores campingplads er stemningen lidt trykket efter besøget i mindesmærket.

Kl. 17.00 åbner Karin og Tommy snebaren mens dagen går på hæld.

På gensyn

Lisbeth & Peer Neslein

Campingferie.dk
 

Annonce:

Efterlad din kommentar