I 2022 er der kommet rigtig mange nyheder fra Hobby. Først og fremmes er der kommet tre nye serier, Hobby Beachy, Hobby Excellent Edition og Hobby Maxia. Men udover det er der også kommet et nyt design i de øvrige serier. Noget ser man straks, andre dukker op når man ser nærmere på de enkelte modeller. F.eks. at der er Hobbyconnect som standard på alle modeller. Og så har alle modeller med køleskab under køkkenbordet fået kompressorkøleskab. I dag får du en oversigt over de syv serier og eksempler fra de 57 forskellige modeller der er i årgangen.


Hobby Maxia
Hobby Maxia er solidt tysk håndværk i smukt skandinavisk design. En Maxia konstrueret med gennemtænkt funktionalitet og et hyggeligt interiør. Hobby fortæller selv, ”At i Hobby Maxia er der stor rumfornemmelse, masser af hygge og afstemte farver. 2022 blev året hvor Hobby sendte Hobby Premium på pension, og afløst af Hobby Maxia. Det bliver spændende at se hvordan Hobby campisterne tager imod den nye spændende topmodel.


Hobby Maxia modeloversigt
I premieresæsonen er Maxia serien på to modeller. Maxia 495 UL, en indretning som er en af Hobbys populæreste. Maxia 600 WQM er en helt ny indretning. Forrest er der et vinkelkøkken på tværs, så kommer der en rundsiddegruppe. På den modsatte væg er der indgangsdør, dørgarderobe og en skabsvæg hvor der er plads til et stort TV. Bagerst er der en tværvendt Queens Bed og et stort toiletrum i hele vognens bredde.


Hobby Maxia 660 WQM. Det nye interiør får vognen til at se større ud, end de andre Hobby 650 og 660 modeller. Det nævner fabrikken også i brochuren. Det nye køkken ser ekstra rummeligt ud. Køleskabet rummer 157 liter inkl. 12 l udtagelig frostboks. En opredning i siddegruppen måler 200 x 120 cm. De viste tekstiler hedder Taiga og møbeldekor Egetræ Moyet/Hvidt læder.


Et kik ned gennem Hobby Maxia 660 WQM viser en ualmindelig åben vogn med godt indkik imellem de centrale områder køkken, opholdsrum (stue) og soveværelse. Afvekslingen mellem træ, hvide skabslåger i køkken og på overskabe plus de forskellige antracit (grå) nuancer på interiør og tekstiler giver et elegant indtryk. Dobbeltsengen har et madrasmål på 199 x 140 cm. Køreklar vægt er 1.710 kg, totalvægten 2.000 kg. Totalvægten kan nedvejes til 1.900 og opvejes op til 2.200 kg.


Hobby BEACHY
Sol, hav og sand – denne feriefølelse er inspirationen til BEACHY, Hobbys nye serie. Hobby fortæller bl.a. i deres pressemeddelelse, at BEACHY er ”Enkel, ikke for mange dikkedarer, lyse og naturlige farver og en ægte strandagtig følelse,” og at ” Interiøret i den nye BEACHY er enkelt og unikt på samme tid.”

Jeg tror, at mange af nutidens og kommende campister, også dem der ikke vil sættes i dén ”bås,” er enig. Der er noget hyggeligt over en BEACHY, noget lokkende, især hvis det ikke blæser eller regner for meget. Dét kan BEACHY godt levere. Vi skal bare huske på, det moderne menneske vil ikke nøjes med at leve i ét, men mange, miljøer. Og er man modig, kan den sagtens bruges i mange andre miljøer; til sport, på festival, på familiebesøg, på fisketur, til jagt og selvfølgelig på en campingplads. Er du af sted i flere dage, så får du brug for pladsens faciliteter.


Hobby BEACHY modeloversigt
BEACHY fås i tre modeller. Det skarpe øje ser straks, at modellernes forender er ens. Alt efter behov, er vognens bagerste ende et udtryk for hvor mange der skal bo i den, eller et udtryk for hvor meget plads i har brug for. Læg mærke til lyset. Her kommer LED teknologien til sin ret.


Hobby BEACHY – Et kik ind gennem den store bagdør giver et godt overblik over mulighederne. Der er ikke overskabe, men hylder med sikkerhedsstropper. Enkelt og praktisk – og vægtbesparende. Billedet er af en BEACHY 420, den mellemste model. Det ses på siddepladsen ved siden af den opredte siddegruppe.

Forrest i vognen er der et toiletrum og en køkkenblok. Toiletrummet har ikke et fastmonteret toilet. Det fås som ekstraudstyr. I køkkenet er det kun køkkenvasken, 13 l vanddunk og en køleboks som er standardudstyr. Det virker spartansk, men det er meningen med konceptet. Derfor har Hobby oprettet en FAQ (ofte stillede spørgsmål), som giver svarerne. Du finder et link sidst i artiklen.


Hobby BEACHY. Her ser du opredning i siddegruppen. Du vælger selv om I skal være liggende eller I skal sidde ved et bord og nyde udsigten. Besøg en Hobby forhandler, hent en brochure og prisliste på nettet og besøg FAQ’en.


Hobby Excellent Edition
Excellent Edition er en helt ny serie. Det er nok ikke forkert at gætte på, at det nye design på interiøret kommer i Excellent serien til næste år. Når du ser oversigten, vil mange genkende modellerne fra De Luxe Edition. Det er de samme, men når du kikke nærmere på dem, vil du kunne se at der er tal om helt nye modeller.


Hobby Excellent Edition modeloversigt
Der er 6 modeller i serien, 4 familievogne med køjer i børneafdelingen, 1 med fransk seng og 1 med enkeltsenge i soveværelse.


Hobby Excellent Edition 650 KMFe – Her ser du ned gennem Excellent Edition 650 KMFe som har et børneværelse med køjer og siddegruppe. Læg mærke til interiøret. Hobby kalder for ”Skandinavisk lyst design.” En opredning i den nye siddegruppe måler 210 x 113 cm og dobbeltsengen har et madrasmål på 195 x 157/128 cm. De viste tekstiler hedder Neo og møbeldekor Cape Town/Hvid.


Hobby Excellent Edition 650 KMFe – Børneværelset er indrettet med køjer, klædeskab, siddegruppe og overskabe. I den viste vogn er der monteret tre køjer. Køjerne måler 185 x 170 cm og læg mærke til at hver køje har et vindue. Gulvtæppet er ekstraudstyr. Køreklar vægt er 1.644 kg, totalvægten 1.900 kg. Totalvægten opvejes op til 2.200 kg.


Hobby Excellent
2022 er tredje sæson hvor alle Hobby Excellent modeller designet for to som campere alene. Der er ingen køjevogne i serien. Bare rolig, børnefamilierne har masser af muligheder i de andre Hobby serier. Hobby kalder det for ”Tid til tosomhed.”


Hobby Excellent modeloversigt

Excellent serien er på 12 modeller. 5 er med enkeltsenge, heraf en med stort toiletrum bagerst. Af de 7 med dobbeltseng er der én med Queens Bed og 6 med fransk seng, hvoraf de 3 har det store toiletrum bagerst. Ny i årgangen er Excellent 540 WFU.


Her ser du ned gennem Hobby Excellent 495 UFe der er en af de bedst sælgende Hobby modeller. Det lyse interiør giver et godt lys i vognen. En opredning i rundsiddegruppen måler 204 x 145/130 cm. De viste tekstiler hedder Stilo og møbeldekor Olmo Pavarotti/Magnolia.


Hobby Excellent 495 UFe – I det franske soveværelse er der god fralæggeplads ved hovedgærdet og på de åbne hylder under overskabene. Gulvtæppet og pudesættet er ekstraudstyr. Dobbeltsengen har et madrasmål på 195 x 138/109 cm. Køreklar vægt er 1.240 kg, totalvægten 1.500 kg. Totalvægten kan nedvejes til 1.350 og opvejes op til 1.800 kg.


Hobby Prestige
Hobby Prestige blev introducerede i 1974, sammen med Hobby De Luxe. Det var midt i ”den brune og orange periode.” Udvendig med brune striber, indvendigt med mørkebrunt interiør og orange tekstiler. I dag er der grå striber, meget lysere interiør med hvide kontrastflader, elegantere design og lysere tekstiler; ” Skandinavisk lyst design.”


Hobby Prestige modeloversigt 
I 2022 er der 13 modeller i Prestige serien. 5 modeller har dobbeltseng (3 med fransk seng, 1 med Queens Bed og en med tværvendt Queens Bed), tre af dem har et stort toiletrum bagerst. 5 har enkeltsenge, heraf 2 med et stort toiletrum bagerst. Og så er der 3 familiemodeller med køjer og dobbeltseng.


Hobby Prestige 660 WFC – Her ser du ned gennem Prestige 660 WFC med den store rundsiddegruppe forrest og fransk seng foran et stort toiletrum bagerst. Læg mærke til interiøret. En opredning i siddegruppen måler 224 x 200/160 cm. De viste tekstiler hedder Taiga og møbeldekor Egetræ Moyet/Hvidt læder.


Hobby Prestige 660 WFC – I det store vinkelkøkken er der masser af bord- og skabsplads. Læg også mærke til hylden ind mod rundsiddegruppen som både er rumadskiller og en praktisk frasætteplads. Gulvtæppet og pudesættet er ekstraudstyr. Dobbeltsengen har et madrasmål på 199 x 139/115 cm. Køreklar vægt er 1.650 kg, totalvægten 1.900 kg. Totalvægten kan nedvejes til 1.800 og opvejes op til 2.200 kg.


Hobby De Luxe
har også været med i lige så lang tid som Hobby Prestige. Den første De Luxe blev introduceret tilbage i 1974, hvor der var tre modeller i serien. Gennem årene har Hobby De Luxe været dér, hvor rigtig mange danske campister sov i en fabriksny campingvogn for første gang. Den viste model er en Hobby De Luxe 495 WFB.


Hobby De Luxe modeloversigt

Serien er på 15 modeller. 6 modeller har dobbeltseng (3 med fransk seng, 2 med tværvendt dobbeltseng og én med Queens Bed). 5 modeller har køjer og dobbeltseng, inkl. én med en sænkeseng over siddegruppen. 4 modeller har enkeltsenge, inkl. én med en sænkeseng over siddegruppen. Modellerne passer til rigtig mange campisters behov.


Hobby De Luxe 495 WFB har bagerst en fransk dobbeltseng foran et stort badeværelse. De viste tekstiler hedder Lago og møbeldekor Olmo Pavarotti/Hvid. Køkkenblokken står overfor døren og køleskabet. Dobbeltsengen har et madrasmål på 199 x 133/110 cm. I 2022 er der bl.a. kommet nyt design på overskabenes låger. Gulvtæppet og pudesættet er ekstraudstyr.


Hobby De Luxe – Her ser du siddegruppen forrest i 495 WFB. Der er læselamper med svanehals og åbne hylder under overskabene. En opredning har et madrasmål på 204 x 135/130 cm. Køreklar vægt er 1.282 kg, totalvægten 1.500 kg. Totalvægten kan nedvejes til 1.400 og opvejes op til 1.800 kg.


Hobby OnTour
Hobby fortæller selv, at OnTour er modellen for førstegangskøberen. Men dens kvaliteter passer også rigtig godt til mange andre campister. F.eks. hvis de rejser ofte, hvis de kun camperer i deres ferier, hvis en OnTour lige passer til deres bil, som de ikke ønsker at skifte ud med en større, eller hvis størrelsen lige passer deres behov eller smag.

Selv om OnTour serien kun er på tre modeller, så dækker de rigtig mange behov, derfor er den god som ”begyndervogn.” Og det er samme argument som gælder, når man gerne vil drosle lidt ned, får mere behov for en rejsevogn end en fastliggervogn eller man er begyndt at rejse alene. Det er behov som dem en OnTour er god til at dække.


Hobby OnTour modeloversigt
Serien er på tre modeller. To for et par, eller én, som rejser alene. Den tredje er en familiemodel med faste køjer. OnTour er 10 cm smallere og dermed lettere. Det er en fordel hvis den trækkende bil har en lav trækkraft.


Hobby OnTour 390 SF er mindste model i serien. De viste tekstiler hedder Granit og møbeldekor Cape Town/Hvid. Køkkenblokken står i dørsiden med kompressorkøleskabet på 98 l, inkl. 12 l udtagelig frostboks, under køkkenbordet. Opredning i sidegruppen måler 194 x 135/93 cm. Gulvtæppet og pudesættet er ekstraudstyr.


Hobby OnTour 390 SF. Den tværvendte dobbeltseng har et madrasmål på 197 x 128 cm. Køreklar vægt er 1.014 kg, totalvægten 1.200 kg. Totalvægten kan nedvejes til 1.100 og opvejes op til 1.500 kg.

Besøg Hobbys danske hjemmeside her: https://www.hobby-caravan.de/dk/

Hent brochurer og prisliste her: https://www.hobby-caravan.de/dk/kataloger-og-tjenester/katalog/katalog-via-download/

Læs mere i FAQ for BEACHY her: https://www.beachy.de/dk/faq

Foto & grafik: Hobby Group
Layout : Campingferie.dk
© Campingferie.dk 2022

Annonce:

Efterlad din kommentar