_2016_06-02-Gas-sikker_01
Pressemeddelelse
Campingsæsonen er skudt i gang, og mange gør sig klar til sommerferie i campingvogn. Desværre sker der hvert år alvorlige ulykker som følge af giftige kulilteudslip i campingvognen. Ulykker, der kunne være undgået ved få simple forholdsregler. Derfor lancerer Sikkerhedsstyrelsen nu en ny video-kanal på youtube med gode råd til gassikker camping.

I de første film på Sikkerhedsstyrelsens video-kanal kan campister blandt andet se, hvordan man sikrer en god ventilation i vognen og tilslutter gasapparater korrekt

Sikkerhedsstyrelsens gasekspert Bjarne Holm opfordrer særligt campisterne til at holde øje med ventilationsåbninger og aftræk i campingvognen. De må aldrig være tildækket af for eksempel et fortelt eller stoppet med skidt og blade. Så risikerer man nemlig, at der ikke kommer luft nok til forbrændingen – eller at røggasserne ikke kan komme væk. Og det er her, at der kan opstå farlige kulilteudslip.

”Du er selv ansvarlig for, at gasinstallationerne i din campingvogn bliver vedligeholdt og brugt korrekt. Og hvis du oplever fejl eller mangler, skal du omgående søge hjælp hos en virksomhed med autorisation” siger Bjarne Holm, Ingeniør i gasprodukter hos Sikkerhedsstyrelsen.

Det er let at finde en virksomhed med autorisation i Sikkerhedsstyrelsens autorisationsregister. Det findes på www.sik.dk – og man kan både søge på virksomheder i en bestemt kommune eller konkrete navngivne virksomheder.

Bjarne Holm anbefaler samtidig, at man får foretaget en gastest i campingvognen mindst hver andet år. Det er nemlig din garanti for, at gasinstallationerne er kontrolleret korrekt og sikre at bruge.

Se alle campingfilm på Sikkerhedsstyrelsens Youtube-kanal ’Sikkerhedsstyrelsen SIK’ og følg med på hjemmesiden www.sik.dk, hvor der er flere gode råd til en gassikker camping. Filmene vil også løbende blive lagt ud på Sikkerhedsstyrelsens facebook-side.

FAKTABOKS
5 gode råd til gassikker camping
• Brug altid gasinstallationerne korrekt og efter fabrikantens brugsanvisning
• Husk aftræk til det fri fra køleskabe, vandvarmere, varmeovne m.v.
• Undgå at lukke ventilationsåbninger og aftræk i vognen med f.eks. et telt eller blade
• Få gastestet campingvognen af en virksomhed med autorisation mindst hver andet år
• Afbryd gasinstallationerne omgående og kontakt en virksomhed med autorisation, hvis du oplever gaslugt eller tegn på udslip i vognen

Se mere her.: Camping-tv på www.sik.dk

Annonce:

Efterlad din kommentar