Når du ser på de nye Fendt 2015 modeller vil du, hvis du kender Fendt i forvejen, lægge mærke til den nye front og de nye frontvinduer, der sammen med sidestafferingerne får modellerne til se meget mindre ud, en målebåndet fortæller. Alle Fendt modeller får nemlig front i den samme LFI teknologi, som Fendt Brillant har haft i et par år. LF1 er en særlig type glasfiber som er ekstra stærkt og holdbart. Men nok om al den teknik. Nyd i stedet for de nye vogne og se på deres flotte detaljer. Igen i år har Fendt sammensat et program hvor der er masser af kvalitet og forbilledlig finish.


Fendt Saphir 495 SFB er en af de populæreste modeller i indstigningsserien. Selv om vi her er ”på laveste udstyrsniveau” så er der ikke noget som mangler. En fabriksny Saphir er klar til camping. Saphir serien i 2015 er på 18 forskellige modeller som dækker de fleste behov, inkl. den særlige Scand model, som er konstrueret til brug året rundt i Skandinaviens kolde områder.


Hver serie har to forskellige tekstiler. I Danmark vælger de fleste de lyse og blå udgaver. De tekstiler du ser her hedder Bari. Der findes også en mørkere variant som hedder Riva. Sidste års hvide åbne hylder er skiftet ud til fordel for en tynd lys stribe under overskabet, der er kommet nye håndtag på overskabene, ny loftlampe og ny hjørnebelysning.


Det store køkkenbord med god fralæggeplads og gaskomfuret bygget sammen med køkkenvasken er magen til køkkenet i årgang 2014.


I soveværelset er de åbne hylder også ændret og der er kommet nye sengelamper med svanehals.


I Fendt Bianco serien er der genvalg fra sidste år. Tekstilerne i denne Bianco 515 SG hedder Nogara og er den mørke af de to varianter i serien. Nye modeller i 2015 er Bianco 450 SF og 495 SF, begge med et fransk soveværelse forrest i vognen. Bianco serien er på 15 forskellige modeller. De 7 første er selve serien, så er der syv Bianco Selection modeller, der alle har fået en særlig ”rejsepakke,” og den sidste er Bianco Sportivo, som er stylet til aktive campister.


Soveværelset i Bianco 515 SG er den nye model med nakkestøtter og indirekte lys bag den åbne reol over hovedgærdet. Bianco Selection modellerne kendes bl.a. hvide skabslåger og døre, sit eget interiør og egne tekstiler.


Fendt Opal 590 SD er den nye model i serien. Her får du en 6 meters campingvogn med stor rundsiddegruppe forrest og bagerst en tværvendt dobbeltseng.


Fendt Opal fås i 12 forskellige modeller der alle emmer af camping i komfortable omgivelser. I Opal 590 SD er rundsiddegruppens langsgående sofaer er henholdsvis 187 og 144 cm lange. Den tværvendte er 230 cm lang. Læg også mærke til den nye 12 V lampe i loftet. Tekstilerne på billedet hedder Dolo.


Her ser du dobbeltsengen som har et madrasmål på 200 x 150 cm. Læg mærke til at der er vinduer til tre sider og at man kan komme ind og ud af sengens inderste plads uden at der skal kravles op over den yderste. Bemærk også, at der ikke er åbne hylder under overskabene. I hjørnet yderst til højre står der en separat brusekabine. Du kan lige skimte en lille bid af døren.


Her ser du et ”almindeligt” soveværelse med enkeltsenge i Fendt Opal 560 SG. Her er der masser af plads over hovedgærdet og lameludtræk hvis der skal soves i hele vognens bredde.


Fendt Opal 560 SG har bagerst en rundsiddegruppe med langsgående sofaer som er 143 og 138 cm lange. Tekstilerne her hedder Carlo.


Fendt Tendenza er p kort tid blevet meget populær og de tre modeller er blandt de bedst sælgende. Tendenza 515 SG (enkeltsenge og rundsiddegruppe) er den største af de tre modeller. Læg i øvrigt mærke til den nye hvide træktøjsafdækning og de nye LED sidemarkeringslygter.


Rundsiddegruppen i har, sammen med Diamant og Brillant ikke hylder under overskabene. Her skal være orden og ro når der konverseres hen over bordet. De langsgående sofaer er 143 og 127 cm lange. Bredden på den tværgående sofa er 210 cm. Tekstilerne hedder Pescara, alternativet (som er stribet) hedder Cala.


Køkkenblokken i Fendt Tendenza 515 SG har samme elegante design (højglanspoleret sort marmor) som de forskellige Diamant modeller. Læg mærke til genskinnet af de mange LED lyslister,


Forrest i vognen finder du ”den nye udgave” af soveværelset med enkeltsenge, nye svanehalslamper og mulighed for lameludtræk. Fendt Tendenza 515 SG har en indvendig længde på 550 cm.


Fendt Diamant 560 SG er den største af de tre Diamant modeller, Diamant 515 SG og 550 SG er de to små. 515 SG er 20 cm kortere og 20 cm smallere end 560 SG. Diamant 550 SG er 20 cm smallere. Det skarpe øje har sikkert opdaget, at den forreste vogn på billedet er en Diamant 550 SG, og den bagerst er en Diamant 560 SG. Bortset fra bredden er de to modeller ens. Grunden til at jeg viser eksteriørbilledet af 550 SG er, at det samme af 560 SG har leget skjul på computeren siden hjemkomsten fra Düsseldorf. Jeg ved også, at der kommer en Diamant 560 SG til Danmark i løbet af meget kort tid, og så kan vi få taget vores billeder én gang til.


En Fendt Diamant er noget særligt, og selv om den i dag overgås af Brillant modellerne, så er der skruet helt op på luksus skalaen. Sofaerne måler henholdsvis 151, 146 og 230 cm lange. Læg mærke til overskabene uden hylder, LED lamperne, nakkestøtterne, det elegante bord og tekstilerne som hedder Salerno.


Her ser du den elegante køkkenblok med ”marmorbordpladen.” Alle Fendt Diamant modeller har det velkendte Slim Tower køleskab på 140 liter stående på væggen over for.


Her ser du soveværelset med enkeltsenge, lamel udtræk 90 cm brede senge. Flere af de viste Fendt modeller er på vej til de danske Fendt forhandlere. Se mere om Fendt på www.fendtinfo.dk

Tekst og foto: J-P. Rasmussen
© www.campingferie.dk 2014

Annonce:

Efterlad din kommentar