p1030546

Peer Neslein fortæller:
Vi har allerede lært at der ikke er mange steder man kan holde med en campingvogn undervejs, hvis man lige vil stoppe og se nærmere på området. Det ville vi gerne have gjort langs kysten fra Folketone til Brighton, men det var faktisk ikke muligt. Så måske skal man blot køre direkte til en campingplads og koble vognen af og opleve området efterfølgende i sin bil. Vi har også kigget efter campingpladser som viste sig at være et landbrug som tilbød campingmuligheder, men det har også betydet at vi har kørt på meget smalle veje og måtte vende vogntoget, fordi vi ikke kunne finde pladsen og endte på en blind vej. Heldigt der var en indkørsel.

Hjemmefra havde jeg mærket forskellige pladser af i mine campingbøger, som vi har kørt efter, men måske skilter de ikke med at du kan overnatte på de farme som er tilmeldt den engelske Caravan Club, som ellers udgiver en fin oversigt. Men vi fandt dem ikke og du kan ikke lige vende og køre tilbage, hvis du er kommet for langt. Vi har også prøvet at ringe til et sted, men der var telefonsvarer på.

Sidst på dagen så vi endelig nogle campingvogne på en af de pladser som jeg havde krydset af og det var dejligt at komme ind et sted med skilte, indkørsel og reception. Og det er her vi holder nu. Jeg har meldt os ind i den engelske Caravan Club hjemmefra og lagde mit kort fra klubben, samt det danske Camping Card på disken. ”Vi bruger ikke kort her” var kommentaren. Så vi betalte 34 pund for 2 overnatninger med strøm på den lille plads, med plads til 60 enheder nord for East Grindstead. Pladsen hedder Long Acres Caravan & Camping Park.

p1030550

Strømstik som vi kender det. Badeforhold og toiletter er også ganske fine.

img_1194

Vi trænger lige til en dag, hvor vi ikke skal flytte campingvognen, så vi har efterladt den på campingpladsen og er kørt de ca. 30 km til badebyen Brighton.

img_1197

På vej gennem byen ser vi denne biograf med et par dameben på taget.

img_1204

Vi har parkeret bilen i et parkeringshus og er gået ned til havet, som bruser en del i dag, hvor vejret ikke er det bedste. Vi ville gerne se den kendt Pier, som er et tivoli bygget ud i havet.

img_1212

Indgangen til Brighton Pier som er en slags mole der er bygget ca. 500 meter ud i havet indrettet med alskens underholdningsaktiviteter, blandet med tivoli, gøgl, spiseforretninger, sandsigersker, musikhaller og meget mere.

img_1221

Længere ude på molen ligger en spillehal. Forretningerne til højre tilbyder is, kaffe samt selvfølgelig Fish & Chips. Brightons Pier blev opført i 1899 og er udformet i en orientalsk stil som var tiltænkt at passe til prinsens kongelige pavillon, som vi skal se bagefter.

img_1222

Det mest spændende i denne spillehal er måske at se konstruktionerne i taget.

img_1226

Næste hal indeholder spillemaskiner som i et Casino og man skal være minimum 18 år for at spille her.

img_1228

Vi fortsætter ud på molen forbi mange spiseforretninger.

img_1232

Flere spillehaller længere ude på molen.

img_1235

Her er der alt fra et spøgelsestog i baggrunden til rutchebaner, hvor man tror man kører ud i havet.

img_1237

Her kan du få lagt dine tarotkort og høre om din fremtid. Måske skulle man overveje at skifte sin campingvogn ud med en som denne og tage en tur på Hærvejen, men en enkelt hest til at trække vognen. Det ville sikkert blive en oplevelse for livet.

img_1239

På stranden ved siden af molen står dette kæmpe pariserhjul. Man kan næsten høre bølgerne rulle stenene frem og tilbage nede på stranden, mens mågerne skriger efter lidt mere Fish & Chips.

img_1240

Reklamer for Brighton Pier.

img_1241

Over for molen ligger Brighton Sea Life Center som blev åbnet i 1872, tidligere kendt som The Aquarium og det var i den tid en stor succes, som blev besøgt af Europas kongefamilier.

img_1244

Og så er vi gået hen til den Kongelige Pavillon som i 1787 blev beordret opført af George, Prinsen af Wales, som gerne ville have et landsted ved havet. I 1811 blev prinsen regent og hans næste ønske var et stort palads, som endte med at blive den kongelige pavillon. Stilen må siges at været ganske orientalsk opført i indisk stil.

 

img_1248

Indgangen her er fra en indisk stormogul som tak for godt samarbejde i Indien.

img_1252

Der er adgang til den kongelige pavillon

img_1253

På grunden er også opført de kongelige stalde som nu er koncertsal og museum.

img_1258

I byen ser vi også denne mindestøtte til ære for Prinsen af Wales.

img_1262

Fra de kongelige til noget mere lavpraktisk, nemlig vejnumre skrevet på vejbanen. Når man har travlt med at blive i de rigtige baner i trafikken og kigge i den rigtige retning, er det rart at kunne følgevej numre gennem byen. Her er vi på vej ad M23, som er motorvejen mellem Brighton og London. Så ved vi at vi komme rigtigt ud af byen. I morgen skal vi nemlig videre vestpå til Stonehenge.

På gensyn
Lisbeth & Peer Neslein
Campingferie.dk

Tekst og billeder: Peer og Lisbeth Neslein
© www.campingferie.dk 2013

Annonce:

Efterlad din kommentar