Dethleffs har udsat deres 2015 program for en forfriskende fornyelse der får glade ansigter frem på næsten alle besøgende. I det overordnede program er der 8 serier C’Go, C’Trend, Tourist HD, Camper, Nomad, Beduin, Beduin Avantgarde og Beduin VIP. Tyngden i årets markedsføring kommer til at ligge på C’Go, C’Trend og Camper. Alle modeller er klargjort til Tempo 100 godkendelse. Indstigningsserien er C’Go hvor denne C’Go 475 FR er en af de mellemste modeller. Udvendigt skiller C’Go sig ud med de diskrete mørkerøde striber og den glatte front med rangerhåndtagene siddende ved frontvinduets underkant.


Noget af det som har haft fokus i det nye program er vægt. Dethleffs C’Go 475 FR har en køreklar vægt på 1.080 kg og en totalvægt på 1.300 kg. Opvejning er muligt op til 1.700 kg. Bagerst i vognen finder du denne rundsiddegruppe, som opredt måler 210 x 145/130 cm. Læg mærke til det lyse interiør, det hedder Casina White, de lyse bordplader og de åbne hylder mellem overskabene.


På det lyse køkkenbord er der god plads om det sammenbyggede gaskomfur og køkkenvasken. Det er ikke ”så stort som normalt” i en Dethleffs, men omvendt er det stort nok, og der er sparet en hel del vægt.


I køkkenblokken er der åbne hylder under overskabene, et smalt køkkenskab, køleskab og skuffesektion i underdelen. Køleskabet rummer 95 l inkl. 9 l frostboks. I det franske soveværelse er der åbne hylder under den separate håndvask, som sædvanlig står uden for toiletrummet. Læg mærke til at der er tagluge både over spisebordet og ved køkkenet.


Dobbeltsengen i soveværelset måler 200 x 145/110 cm. Dethleffs C’Go 475 FR har en totallængde og –bredde på 689 og 230 cm. Tekstilerne hedder Forli og er en af fem forskellige muligheder.


Dethleffs C’Go 495 QSK er den største model i serien. Den er indrettet med tværvendt dobbeltseng forrest og køjer på tværs bagerst. Den nederste køje kan klappes op langs væggen og adgangen til rummet kan ske gennem en stor lasteluge. Et plus for børnecykler og andet omfangsrigt rejsebagage.


I midten af Dethleffs C’Go 495 QSK finder du siddegruppen, køkken, toiletrum og klædeskabet. De orange tekstiler hedder Tonga. Opredning i siddegruppen måler 195 x 85 cm og i køjerne 210 x 80 i underkøjen og 201 x 75 cm i overkøjen. Lamperne under overskabene sidder i skinner så de kan flyttes rundt efter behag.


Køkkenblokken i C’Go 495 QSK er uden køleskab i underdelen. Så her er der ekstra god plads. I denne udstillingsmodel er der monteret et stort køleskab på 160 l


Toiletrummet er indrettet med hylder under håndvasken, et toiletskab på væggen, håndvask og drejetoilet med keramikkumme. Vognens totallængde og –bredde er på 717 og 230 cm. Køreklar og totalvægt er på 1.130 og 1.300 kg. Opvejning op til 1.700 kg er muligt.


Dobbeltsenge forrest har et madrasmål på 210 x 135 cm. Da den ligger ved siden af døren og med let adgang, bliver den nok hurtigt ændret til en ”daghule” for vognens yngste beboere.


Næste trin i modelrækken er den nye Dethleffs C’Trend serie som er på fem forskellige modeller. Dethleffs C’Trend 515 ER den næststørste model i serien. Her får du vogn med totallængde- og bredde på 764 x 230 cm. Den køreklare vægt og totalvægten er på 1.250 og 1.400 kg. Opvejning op til 1.800 kg er muligt. C’Trend kendes bl.a. på den blå stribe i det ydre design.


Bagerst i Dethleffs C’Trend 515 ER finder du en rundsiddegruppe, der opredt har et madrasmål på 210 x 150/135 cm. Det lyse interiør går igen fra C’Go serien. Men i C’Trend er den tilsat en mørk kontraststribe nederst på overskabenes låger. Derfor hedder interiøret Casina White/Noche Solista. Tekstilerne hedder Mateo og er en af fem forskellige muligheder.


Køleskabet er den nye smalle model med en samlet volumen på 142 liter. Køkkenblokken har næsten samme indretning som i C’Go serien. Kun antallet af skuffer er anderledes.


I soveværelset finder du et sengearrangement som kendes fra mange autocampere. Enkeltsengene er begge 85 cm brede og måler henholdsvis 200 og 190 cm i længden. Opredning imellem sengen er også en mulighed. Sengen er lidt højere en normalt, så der er to dejlige store magasiner under madrasserne.


Vi skal lige et smut fra Düsseldorf til Roskilde hvor jeg faldt over denne Dethleffs C’Trend 515 ER hos PJ Caravan. De brune og orange tekstiler hedder Diego. Så allerede kun står de nye modeller ved de fleste danske Dethleffs forhandlere.


Den store fornyelse i Dethleffs Camper Dethleffs er gennemført inden døre. Denne Camper 470 ER Kampagne er, som i de seneste år, en af kampagnemodellerne. Vi kender p.t. ikke kampagneudstyret, men de er helt klart et nærmere eftersyn værd. Vognens totallængde og bredde er 713 og 230 cm.


Bagerst i Camper 470 ER Kampagne finder du en rundsiddegruppe som opredt har et madrasmål på 210 x 130/120 cm. De ternede tekstiler hedder Narvik. Læg mærke til de nye lyse låger på overskabene og de nye lamper som kan flyttes efter behov.


Bortset fra bordpladens belægning er der genvalg på alle hylder fra sidste år. Og det er ikke så ringe endda. Du får det smarte gourmet-køkkenbord med lidt ekstra plads ud over fodenden og køleskabet på 96 liter (inkl. 11 l frys) samt god plads i skuffer og skabe.


Toiletrummet er også magen til sidste år. En velafprøvet indretning som giver dig de fleste behov. Vil du have mulighed for at brusebad fås det som ekstraudstyr.


Køkkenets indretning uden vinklet TV-skab giver et dejligt åbent og lyst rum i hele campingvognen. De to enkeltsenge har begge et madrasmål på 200 x 85 cm. Dethleffs Camper 470 ER Kampagne er bar en af 15 forskellige modeller i serien. Dethleffs tiltag til nye campister i indstigningssegmentet er et forfriskende pust som nok skal vække interesse på vinterens campingudstillinger. Men hvorfor vente, allerede nu kan din lokale forhandler hjælpe dig med at se flere af nyhederne. Besøg din lokale Dethleffs forhandler og besøg fabrikkens hjemmeside på www.dethleffs.dk

Tekst og foto: J-P. Rasmussen
© www.campingferie.dk 2014

Annonce:

Efterlad din kommentar