Peer Neslein fortæller:

Jeg havde egentlig planlagt at jeg kun skulle have min markise i brug på ferien. Så den kørte jeg ud da vi kom frem til Tornby Strand Camping ved Hirtshals.
Jeg monterede en side mod vest, hvor vinden jo ofte kommer fra her ovre ved Vesterhavet. På fronten monterede jeg min Thule Sun Blocker som jeg havde trukket ud i underkanten så der blev bedre plads under markisen.
Jeg sikrede også markisen med stormstropper og store pløkker og ekstra barduner da de lovede vind  mellem 10-15 meter. Normalt vil jeg ikke have markisen ude når det blæser, men vi lå med ryggen mod nord i læ bag en lille skov og fra vest stillede jeg min bil og havde side monteret på markisen.

Efter en dag og nat med blæst hvor jeg var oppe flere gange og tjekke markisen besluttede jeg at finde en anden løsning. Så søndag kørte vi til LE Camping i Frederikshavn som altid har et stort udvalg i fortelte også brugte. Jeg fandt en Isabella Universal 300 med en del år på bagen, men teltet virkede fornuftigt ifølge Søren (Indehaver af LE Camping) så teltet blev mit ved at jeg betalte lidt over kr. 3.000.

Tilbage på campingpladsen pakkede vi markisen sammen og rejste forteltet og det var skønt. Vi kunne fint være os 5 i familien i teltet.

Teltet er et Isabella universal fortelt, som også kan bruges til vintercamping, så det må jeg prøve til vinter.

Billedet her er fra før jeg skiftede til forteltet. I forgrunden har Rasmus stillet sit Kampa lufttelt.

Signe og hendes datter Malu hygger sig i det store Urban spidstelt fra Camper.dk som kan ånde.

 

I forbindelse med vores besøg hos LE Camping i Frederikshavn benyttede vi lejligheden til at besøge Pikkerbakken med den flotte og spændende udsigtsplatform.

Pikkerbakken rejser sig 71 meter over havet og flader ud umiddelbart syd for Haldbjerg. På Pikkerbakken står Kongestenen, hvor kongerne Frederik 8. og Frederik 9. har deres signatur stående.
I Pikkerbakkerne ligger Søværnets Maritime Overvågningscenter.
Pikkerbakken blev i år 1909 skænket til Frederikshavns Kommune af sparekassedirektøren Elius Andersen, konsulen Ernst Jacobsen og herreds fuldmægtige Johannes Vogelius.

Med en nyanlagt udsigtsplatform, der i form af Skagens Gren strækker sig ud fra toppen af Pikkerbakken, har Frederikshavn fået en ny attraktion. Platformen giver en unik udsigt over byen, havnen og Hirsholmene med kig til både Sæby og Skagen – i klart vejr også til Læsø. Ved platformen kan du endvidere se Kongestenen, hvor tre gange Frederik har sat deres navnetræk – den seneste dog endnu kronprins. Udsigtspunktet er en yndet lokation for vielser.
Pikkerbakken er en del af en 3 km lang kystskrænt, der er dannet af Yoldia- og Litorinahavet i istiden. Den imponerende skrænt skyldes bl.a., at området har oplevet Danmarks største landhævning. Selve Pikkerbakken rejser sig 71 meter over havet.

Mellem Bangsbo og kysten præges landskabet af den høje indlandsskrænt, der strækker sig fra Gedebjerg i syd til Pikkerbakken i nord. Det højeste punkt er Øksnebjerg 95 meter over havets overflade. Bag skrænten ligger Vrangbækdalen, hvor Bangsbo Å løber, og længere mod vest Flade Bakker der når helt op i 122 meter.
Under skrænten løb den østlige vej gennem Vendsyssel, der i dag er synlig i Bakkevejs forløb, men som ellers løb, hvor Sæbybanens trace senere blev etableret.
Efter et engelsk angreb på Fladstrand i 1809 under Englandskrigen (1807-14) blev der indrettet en observationspost på toppen af den 71 meter høje Pikkerbakken.

Pikkerbakken er en bakke der ligger nær Frederikshavn. Den er en del af en ca. 3 km lang kystskrænt ved Jyllands østkyst, der er dannet af Yoldia- og Litorinahavet i istiden. Pikkerbakken rejser sig 71 meter over havet og flader ud umiddelbart syd for Haldbjerg. På Pikkerbakken står Kongestenen, hvor kongerne Frederik 8. og Frederik 9. har deres signatur stående.
I Pikkerbakkerne ligger Søværnets Maritime Overvågningscenter.
Pikkerbakken blev i år 1909 skænket til Frederikshavns Kommune af sparekassedirektøren Elius Andersen, konsulen Ernst Jacobsen og herreds fuldmægtige Johannes Vogelius.

Imponerende platform oppe over Frederikshavn synes Lisbeth.

Tilbage på Tornby Strand Camping tjekker Rasmus sin drone. Vi skal nemlig lave nogle luftbilleder af campingpladsen en dag hvor det ikke blæser for meget.

 

Løkken er kendt for sine kuttere på strand samt badehusene. Her ser du nogle af fiskekutterne. Der er kun få fiskere tilbage i Løkken, men fiskermiljøet eksisterer endnu med mole, bådeplads, fare- og signalmast, tjæreplads og redningshus, der nu rummer Kystfiskerimuseet med redningsbåden fra 1944. Løkken Museum, der er indrettet i en skudeskippers hus fra 1860, skildrer skudehandelen og badelivet med de karakteristiske strandhuse, der bliver sat ud på stranden om sommeren.

Løkken er en by i Vendsyssel med 1.624 indbyggere (2020), beliggende ved Jammerbugten 15 km vest for Vrå, 26 km nord for Aabybro og 21 km sydvest for Hjørring. Byen hører til Hjørring Kommune og ligger i Region Nordjylland. Byen var oprindeligt et fiskerleje, der fik succes med skudehandel, men den er i dag en travl turist- og ferieby.

Her er de populære badehuse på stranden i Løkken.

Løkken ligger i den sydlige ende af Lønstrup Klint, der strækker sig 15 km mod nord til Lønstrup og har sit højeste punkt på Rubjerg Knude 60 m o.h. Her står Rubjerg Knude fyr, som var kommet faretruende tæt på skrænten og blev flyttet 80 meter længere ind i landet 22. oktober 2019.

Mod syd er den 19 km lange og meget brede strand åben for bilkørsel året rundt helt til Rødhus med nedkørsler undervejs i Blokhus, Grønhøj og Saltum. Bag stranden er flere områder i klitlandskabet mellem Løkken og Rødhus fredede.

Vi har taget en lille afstikker til Gjøl ved Limfjorden hvor Lisbeth kom som barn. Her faldt vi over det specielle skilt.

Når Vesterhavet viser tænder er det klogt at bade hvor der er livreddere som her ved Tornby Strand.

Betryggende med livreddere selv om jeg prøver at holde mig væk fra vandet.

Man kan køre på mange af strandene ved Vesterhavet, men hvert år kommer mange i problemer, når de bliver for modige. Her er det Kjul strand øst for Hirshals.

Her har en lille gruppe slået sig ned sammen på Kjul Strand.

Her er vi på Lønstrup strand som også har en prægtig natur.

På gensyn i morgen

Venlig hilsen

Peer Neslein & familien




 

Annonce:

Efterlad din kommentar