Denne lille og smarte Opus 365 NT var med rund på Sommerkaravanen 2015. Det er den ene af for små og lette campingvogne som passer godt til størsteparten af den danske bilpark, der især kendetegnes ve d de mange mini- og mikrobiler. Vognen tekniske data viser at målene er beskedne. Udvendig længde (inkl. gaskasse), indvendig længde, udvendig bredde og højde er på henholdsvis 365, 305, 205 og 255 cm. Indvendig bredde og højde er 195 og 181 cm. Egen, køreklar og totalvægt er på 650,- 685 og 850 kg.


Umiddelbart kan det virke meget småt, men i praksis er der faktisk god plads til to på tur. Den model vi have med rund på Sommerkaravanen var bl.a. udstyret med ekstraudstyr som AKS 1300 stabilisator (3.500,-), Thetford toilet (5.325,-), Trumatic S 3002 gasvarmeovn (6.735,-) og Combi rullegardiner for og bag (1.825,-). Køleskabet på 60 liter står over akslen lige inden for døren.


Forrest i vognen er der en siddegruppe med et vægophængt bord og 130 cm lange bænke. Opredt får du derfor en dobbeltseng med et madrasmål på 195 x 130 cm. En pænt stor seng i forhold til vognens samlede størrelse. Der er vinduer og overskabe til alle tre sider samt tre spots, én over hvert vindue.


Et kik bagud fra siddegruppen viser at der er køkken og toiletrum bagerst samt klædeskab og TV-bord overfor hinanden.


På køkkenbordet er der forsænket køkkenvask og gaskomfur med to kogepladser samt ekstra bordplads ind mod toiletrumsvæggen.


Køleskabet på 60 liter, inkl. en lille frostboks, kan køre på gas, 230 og 12 volt. Størrelsen er ok til én eller to på tur i den lille vogn.


I toiletrummet er der ekstramonteret et Thetford toilet. Derudover er der brusebund, foldevask og et toiletspejl. Bag toilettet er der også et lille magasin med låg i toppen.


Klædeskabet i fuld højde står modsat indgangsdøren.


Her har vi inviteret en ung børnefamilie ind i den lille vogn.


Og her et af holdene fra LMC Klubben, som kom direkte fra deres store rundsiddegruppe. De sagde, at der faktisk var mere plads end de havde regnet med.


Overskabene over siddegruppen er nemme at komme til.


Da køleskabet står for sig selv, er der god plads til udstyr for to på tur i køkkenet. Skabet nærmest døren vil nok ende som sko-skab på de gulvet og den nederste hylde.


Her ser du overskabene i køkkenet. På grund af vognen ydre form er de ikke så store, men store nok til kopper og lign, og derfor både praktiske og anvendelige.


Her ser du vognen skråt bagfra. Bemærk den brede lygtebom i plast, el-tilslutningen og forteltlampen.


Her ser du vognen på vej hjem fra Sommerkaravanen. Bemærk også det mælkehvide toiletrumsvindue.


Der er en loftluge i vognen. Det er modellen med fast insektnet og en drejeknap til at åbne og lukke vinduet. Opus 365 NT koster 62.990,- kr + levering og evt. ekstraudstyr.

Du kan læse mere om Opus campingvogne på www.campingvogn.dk

Tekst og Foto: Jens-Peder Rasmussen
© www.campingferie.dk 2015

Annonce:

Efterlad din kommentar