Pressemeddelelse.:

Vinterferien står for døren, og det betyder kør selv-skiferie for mange danske familier. Inden I triller over grænsen er det dog en god idé at være opdateret på de enkelte landes love og regler omkring vinterdæk
Når familiens årlige kør selv-vinterferie planlægges, står udstyr, snacks, underholdning og navigation højt på to do-listen. Men hvad med de udenlandske paragraffer? Hvert år kommer flere danske familier ud for, at sure bøder tager noget af pladsen fra ferieminderne i bagagen.

Det er derfor en god idé at læse op på love og regler, inden bilen passerer den danske grænse. Især når det kommer til dækkene, risikerer mange danskere at blive fanget i en uheldig situation, hvis de bliver vinket ind til siden af en udenlandsk færdselsbetjent. For selv om vinterdæk endnu ikke er et lovkrav herhjemme, så er der i flere europæiske lande strenge regler omkring at skifte sommerdækkene ud, når Kong Vinter melder sin ankomst.

300.000 danskere kører uden vinterdæk
– Selv om 8-9 ud af 10 danske bilister efterhånden kører på vinterdæk, er der stadig næsten 300.000 bilister, som kører på sommerdæk i vinterperioden. De har et dårligere vejgreb og kræver mere bremselængde og udgør således en risiko ikke alene for sig selv, men også for de øvrige trafikanter. Herudover har mange problemer med igangsætning og acceleration, hvilket har betydning for fremkommeligheden og kan medføre store gener for trafikafviklingen, siger Georg Nielsen, adm. direktør for Continental Dæk Danmark A/S og fortsætter:

– Uanset lovgivning og mindstekrav anbefaler vi hos Continental et dækmønster på mindst 4 mm på vinterdæk. Ligeledes betyder dæktrykket også rigtig meget for din og familiens sikkerhed. Når bilen er feriepakket, og I måske er flere personer med i bilen end til hverdag, så skal dæktrykket øges. Kører du med for lavt dæktryk, går det ud over styringen, fx hvis du skal undvige, siger Georg Nielsen, der opfordrer bilisterne til at køre forbi deres dækcenter eller autoværksted for at få gode råd og vejledning, hvis de er i tvivl om, hvilke dæk der passer til netop deres bil og behov.

Rådet for Større Dæksikkerhed har lavet en udførlig oversigt over dækreglerne på de europæiske vinterveje.

Se mere om Europæiske vinterdækregler her.: http://www.daeksikkerhed.dk/vinterdaekregler

Annonce:

Efterlad din kommentar