Den helt store nyhed hos Sprite er en ny konstruktion i det fabrikken kalder “PURE” teknologi, som både betyder farvel til alt træ i vægge, gulv og loft samt en stærkere konstruktion som er mere vridningsstabil. Metoden har også en positiv indflydelse på den enkelte vogns egenvægt.

Som du kan se på denne Sprite Cruzer 495 SR er der også kommet et nyt design, alufælge i “Scorpion design” og nyt tage i GFK glasfiber, som, sammen med front og hæk, der også er i glasfiber, er et stort plus over for de frygtede haglbyger samt ophvirvlende småsten og skidt og tabt ditto på lande- og motorveje.


Forrest finder du den velkendte engelske siddegruppe med lange sofaer, et lille bord under panoramavinduet, mulighed for at sætte et stort bord op til middag og mulighed for at rede op som enkeltsenge og i hele vognens bredde. Skal der soves på langs er her to senge med et madrasmål på 192 x 71 og 185 x 75 cm. Vælger du dobbeltsengsløsningen er madrasmålet 208 x 160 cm.


Lige inden for døren finder du et stort TV-bord, som også kan bruges til andre formål. Det er også her vognens varmeovn er placeret. Overfor finder du en køkkenblok med køleskabet på 113 liter under køkkenbordet. Her er også et indbygget komfur med grille, bageovn og fire kogepladser – 3 med gas og en med en el-plade. Indvendigt i Cruzer er der kommet ny træsort, “Aralie Sen”, i interiøret og alle møbelgreb, stikdåser og afbrydere i krom.


Dobbeltsengen i soveværelset har et madrasmål på 195 x 135 cm. Den er i øvrigt udstyret med en ny ergonomisk “Duvalay Duvalite” madras, som findes i alle faste senge. Madrassen har en ny fiberteknologi og allergivenlig komfortabel ”memory-skum”. De nye madrasser er slidstærke, robuste og modstandsdygtige overfor husstøvmider samt 100 % genanvendelig. Og så er de både lette (et plus for vognens vægt) og giver de en behagelig lav ”ligge-temperatur” og optimal støtte natten igennem.


Bagerst i Sprite Cruzer 495 SR er der et store toiletrum i hele vognens bredde med separat brusekabine, håndvask, skabe og drejetoilet med porcelænskumme. Sprite Cruzer 495 SR har en egen- og totalvægt på 1.250 og 1.500 kg med mulighed for opvejning til 1.600 kg. Total- og indvendig længde er 725 og 560 cm. Udvendig bredde, højde og A-mål er på 225, 261 og 999 cm.


Sprite Cruzer 492 SR søstermodel til Cruzer 495 SR, og med samme ydre mål. Her får du enkeltsenge foran soveværelset og en lidt ændret skabsindretning.


Forrest finder du en identisk siddegruppe med samme indretningsmuligheder.


Køkkenblokken er også magen til, så her får du i stedet for et kik på det flotte overskab med indbygget mikroovn.


Under enkeltsengen finder du to dejligt store magasiner. Bemærk den solide konstruktion, stærke fjedre og lette adgang gennem servicelugen.

Toletrummet i de to modeller er også ens. Kun en ting er ændret. Døren er flyttet hen midt i rummet. Madrasmålene i enkeltsengene er 192 x 71 og 185 x 75 cm. Sprite Cruzer 492 SR har en egen- og totalvægt på 1.250 og 1.500 kg med mulighed for opvejning til 1.600 kg. Total- og indvendig længde er 725 og 560 cm. Udvendig bredde, højde og A-mål er på 225, 261 og 999 cm.


Sprite Alpine Sport 420 CT er en af de mellemste modeller i Alpine serien som har rigtig mange år på bagen. Det har dog ingen betydning for vognenes indretning og kvalitet, som let matcher det meste på hjul i branchen. Alpine Sport 420 CT er den største model med en siddegruppe som både er opholds- og soveafdeling.


Sprite Alpine Sport 420 CT har forrest en stor siddegruppe med ekstra lange sofaer. Den en er 200 og den anden 190 cm lang. Begge er 74 cm brede og kan redes op i hele vognens bredde med en dobbeltseng som måler 208 x 190 cm.


I Sprite Alpine Sport 420 CT står TV-bordet lige inden for døren. Køkkenblokken med køleskabet på 113 l står på væggen overfor. På køkkenbordet er der tre kogepladser og en køkkenvask i glasfiber.


Hele bagenden i Sprite Alpine Sport 420 CT er indrettet som et kombineret badeværelse og garderobeskab. Bemærk også de fine hvide låger på overskabene.


I toiletrummet er der separat brusekabine til venstre og klædeskab og toilet til højre. Midt i rummet står vognens håndvask. Bemærk at det store bord til siddegruppen har som ”magasinplads” i hullet mellem brusekabine og væggen til toiletrummet. Sprite Alpine Sport 420 CT har en egen- og totalvægt på 955 og 1.200 kg med mulighed for opvejning til 1.350 kg. Total- og indvendig længde er 599 og 434 cm. Udvendig bredde, højde og A-mål er på 225, 261 og 876 cm.


Dagens sidste vogn er denne Sprite Alpine Sport 470 CF som også er den største model i serien. Her får du, sådan da, en helt almindelig 5 meters Sprite med siddegruppe og fransk soveværelse i hver sin ende af vognen.


Forrest finder du den sædvanlige Sprite siddegruppe i lidt kortere udgave. Opredning her giver en dobbeltseng med et madrasmål på 208 x 140 cm. På langs er sofaerne lige korte nok til andet end en middagslur.


TV-skænken ved døren er pæn stor og praktisk i hverdagen. Og Køkkenblokken overfor har samme kvaliteter som resten af Alpine Sport serien. Bemærk de nye flotte greb og kontakter i krom.


Faconen på gaskomfur og køkkenvask giver god frasætteplads på køkkenbordet.


Dobbeltsenge med de nye madrasser bagerst måler 197 x 138 cm. Det rækker for de fleste. Læg mærke til de to smarte hjørnehylder under overskabene over hovedgærdet. Sprite Alpine Sport 470 CF har en egen- og totalvægt på 1,050 og 1.300 kg med mulighed for opvejning til 1.500 kg. Total- og indvendig længde er 665 og 500 cm. Udvendig bredde, højde og A-mål er på 225, 261 og 942 cm.

Du kan læse mere om Sprite 2015 på www.spritecaravans.dk

Tekst og foto: J-P. Rasmussen
© www.campingferie.dk 2014

Annonce:

Efterlad din kommentar