2016-Lillebaelt-01-01
Årets tur med Campingrådet er altid en tur man kan se frem til, her får man altid set noget af Danmark som man ikke lige ser hver dag. Turen er et tiltag fra Campingrådet om Camping i Danmark og fremme af Danske campingpladser og seværdigheder. Man er ikke i tvivl efter en tur rundt, Danmark er bare dejlig og vi har så mange skønne steder og seværdigheder. Campingpladserne i Danmark er også i top og man behøver ikke bevæge sig langt førend der er gode overnatnings muligheder, og det er enten om man er i telt, campingvogn, autocamper eller i hytte.

Årets tur havde temaet ”rundt om Lillebælt” her kom vi en tur rundt på Fyn og Sønderjylland og en smuttur til Barsø.

2016-Lillebaelt-01-02

Vi starter i Middelfart og en af byens nye og største turistattraktioner. Bridge Walking er en af de nyeste og største attraktioner på Fyn, her kan man komme op og vandre på den gamle Lillebæltsbro. Inden afgang skal man iføres en heldragt og sikkerheds udstyr. Der gøres meget ud af sikkerheden og man briefes godt før afgang, så alle får en god oplevelse. Du kan få oplysninger på deres hjemmeside her.: www.bridgewalking.dk

2016-Lillebaelt-01-03

Turen både op til broen og på broen er utrolig naturskøn, man skal være rimelig godt gående da turen er lidt krævende. Vi var meget heldige med vejret og så er det jo helt fantastisk.

I sikkerhedsbæltet er en kraftig rem med en jernkugle i, denne jernkugle indsættes i en sliske som kører hele vejen rundt på broen. Efter cirka 20 meter er der et punkt hvor man kan ”fortryde” og gå tilbage igen hvis højden er for meget, ellers er man sat fast på hele turen.

Man går på siden af broens øverste fag og der er rimeligt langt ned, men en solskinsdag som denne er det helt betagende.

2016-Lillebaelt-01-04

Udsigten fås ikke bedre, man krydser selve broen to steder og her er man helt oppe på toppen og krydse over. Her er udsigt til den nye Lillebæltsbro.

2016-Lillebaelt-01-05

Vel nede på jorden igen er vi kørt mod Sydfyn og ankommet til Sandager Næs Camping, her skal vi overnatte. Michael som er anden generation tager i mod og viser os rundt på pladsen.

2016-Lillebaelt-01-06

Vi skal overnatte i hytter og disse hytter er skønt beliggende midt på pladsen. Her er mulighed for optil 6 personer kan overnatte og der er både toilet og bad, samt et velfungerende køkken. En dejlig terrasse med møbler gør opholdet endnu mere hyggeligt.

2016-Lillebaelt-01-07

Pladsen ligger lige ned til vandet og her har man forskellige oplevelses muligheder. Udover fiskeri og en dukkert, ja så kan man forlyste sig med ”walk on water” i nogle store gennemsigtige plast bolde. Er man til fart kan man få en tur i en hurtig speedbåd og er det ikke nok, så kan man blive trukket i en stor badering bagefter. Man kan jo også bare ligge og slappe af på den fine sandstrand.

2016-Lillebaelt-01-08

Pladsen har rigtig mange komfortpladser der ligger med udsigt til vandet. Her ligger man lige i første række til den fantastiske solnedgang der kommer her om aftenen.

2016-Lillebaelt-01-09

Der er lavet en del nye tiltag på pladsen gennem de sidste år, man har renoveret service bygningerne og både strøm og Internet har fået et ordentligt løft. Det er nu muligt at få god Internet dækning på hele pladsen, så nu kan alle forlyste sig med både telefon og PC.

2016-Lillebaelt-01-10

Indenfor i service bygningen er der lækre lyse rum og fine faciliteter, baderummene ligger ud til gangen og er rigeligt store. Der er pænt og rent og det hele virker rigtig indbydende.

2016-Lillebaelt-01-11

På pladsen er også et pool anlæg og her er vandet opvarmet til hele 25 grader, så her kan man nyde en dukkert uanset om det lunefulde danske sommervejr spiller ind.

Du kan se om pladsen på deres hjemmeside.: www.sandagernaes.dk

2016-Lillebaelt-01-12

Rundt på Fyn findes en masse hyggelige steder og vi slutter dagen af med en forrygende aften og et lækkert måltid på Barløseborg Golfklub. Her er en skøn restaurant med både indendørs og udendørs servering, og er man til golf kan man da lige slå et par huller. Her findes både en 9 og en 18 hullers bane, og da der findes værelser i hovedbygningen kan en golf weekend med det hele arrangeres.

Se mere på deres hjemmeside her.: www.bbgolf.dk

2016-Lillebaelt-01-13

I skal ikke snydes for den fantastiske solnedgang. Så skøn kan en solnedgang være, og enten man sidder på pladsen eller på den lille bådebro så er det et fantastisk syn.

2016-Lillebaelt-01-14

Vi starter dagen på Steensgaard som ligger i Millinge på Sydfyn, det er et princip landbrug med både gårdbutik, slagtehus, og spisehus. Ideen bag principlandbruget er at drive landbrug på en måde, der giver plads til naturen. Sørge for at dyrene på gården for adgang til frisk luft og grønt græs året rundt, samt tilbyde gode og sunde naturlige og velsmagende produkter. Endvidere at kunne servere og nyde god mad, fejre gode råvare og være med til at genoplive godt madhåndværk.

2016-Lillebaelt-01-15

Der er en rute man som besøgende kan gå. Steensgaardruten er selvbetjent, gratis at benytte og består i en børnevenlig rute på ca. en kilometer med 10 informative og dialogskabende skilte undervejs. Skiltene er skrevet i et letforståeligt sprog særligt målrettet børn, og rutens udgangspunkt er taget i Steensgaards værdikæde, det starter med dyrenes foder på marken og ender med maden i Gårdbutikken og Spiseriet.

2016-Lillebaelt-01-16

Undervejs på ruten oplever man grise i alle størrelser der hygger sig i det fri. De bor her ude fra de bliver født og til de slagtes og ender på middagsbordet.

2016-Lillebaelt-01-17

Også de flotte får af racen Saane, Saane er et dansk får, der er kendetegnet ved sit specielle udseende. Saane har sort hud med brun krøllet pels, og ligner derfor ikke mange andre får. Saane giver et rigtig dejligt kød med god mørhed og smag.

2016-Lillebaelt-01-18

Steensgaard ligger så idyllisk og smukt i den sydfynske natur, bygningerne er nænsomt restaureret og man prøver at holde det hele i tiden og naturens samspil.

2016-Lillebaelt-01-19

Spiseriet er Steensgaards økologiske spisested, hvor der hver onsdag til lørdag serverer enkel hverdagsmad af høj kvalitet tilberedt med eget økologiske kød. I Spiseriet bruges udelukkende årstidens friske råvarer og de udskæringer fra egne dyr, der er til rådighed i Steensgaards Slagtehus.

2016-Lillebaelt-01-20

Det blev da også lige til en smagsprøve på nogle af de lækre specialiteter, og det smagte helt fantastisk.

Oplev selv Steensgaard og spis i spiseriet, se mere på deres hjemmeside: www.steensgaard.dk

Efter de gode smagsprøver går turen nu mod Sønderborg, se mere i del 2.

Tekst & Foto.: Mads Nielsen
Campingferie.dk

Annonce:

Efterlad din kommentar