Skal I benytte lejligheden til at lære Danmark bedre at kende i år?

Måske er du til ren afslapning, komme ned i gear, en god bog, fuglefløjt og blomsterduft på campingpladsen, eller dase på en dejlig, børnevenlig strand kun 800 meters gang fra pladsen.

 

Men skal der ske lidt mere, byder Stevns på masser af muligheder for oplevelser og inspiration. Klinten med sin helt særlige geologi, der har gjort den til UNESCO Verdensarv, kan nydes på vandreture ad den godt 20 km. lange ”Trampesti”, fra Rødvig i syd til Bøgeskoven i nord, med fantastisk udsigt over hav og åbne marker.

Tag børnene med op i Fyrtårnet, besøg verdensarv-udstillingen, tag madpakken med og lad dem krudte af i Boesdal ved Pyramiden. Fortæl dem den spændende historie om den gamle kirke i Højerup, der ifølge sagnet hopper et hanefjed ind i landet hver Julenat, men alligevel begyndte at falde i havet i 1928.

Få historien ind under huden med en guided tur under jorden på Koldkrigsmuseet Stevnsfortet, eller kør til Faxe, hvor børnene med hammer og mejsel selv kan søge efter fossiler, og måske få en stump dinosaurus med hjem.

Stevns byder også på et aktivt kunstnermiljø, med mulighed for at besøge flere atelierer efter aftale. Og havnen i Rødvig er populær med mange lystbåde og hyggelig stemning om sommeren.

Området er forholdsvist fladt, og fint til cykelture. Fuglekiggere kommer til Stevns for at se rovfugletræk om efteråret, og fiskere får af og til en ørred på krogen.

Kridt og klint fylder meget i historien om Stevns. Mange huse er bygget af kridtsten, og specielt den 8-kantede Sankt Katharina kirke i St. Heddinge er værd at nævne. Men kom selv og se og nyd det – Rødvig Camping har også en plads til dig. Se mere her: https://www.rodvigcamping.dk/
 

Annonce:

Efterlad din kommentar