Når jeg åbner døren i min campingvogn kigger jeg lige ud på denne dejlige grillplads som ikke bliver aktuel at bruge på denne tur.
Vi vælger i stedet at køre en lille tur 9 km længere mod nord, hvor en dansker fortalte os at han havde set Nordlys for nogle dage siden. Han har også været flink og uploade billedet på Campingferie.dk Facebooksiden.

I løbet af få km passerer vi nogle rener som netop har krydset vejen. Man ved ikke konkret hvor mange rener der er i Finland, men man anslår ca. 9.000 stk.

Vi er stoppet 9 km nord for vores plads ved den lille sø som en dansker anbefalede os, da han havde set Nordlys der for nogle dage side.

På pladsen er der en slags shelter hvor man kan sidde og hygge sig eller overnatte i hvis man selv medbringer liggeunderlag og sovepose.

I det ene shelter hvor der en siddepladser hele vejen rundt er der ligeledes mulighed for at lave bål.

Der er åbent i den ene side af shelteret så man kan sidde inde og kigge efter Nordlys eller blot nyde udsigten over søen.

Der er 4 eller 5 sheltere bl.a. dette som er opdelt i 2 til henholdsvis mænd og kvinder hvor man kan skifte til badetøj og hoppe i søen.

Fra badeshelteret er der lagt en gangbro lige ud til vandet.

Der ligger også en båd hvis man måske skal ud og fiske efter aftensmaden.

En lille landtange fører ud i vandet så der er fin udsigt hele vejen rundt. Her skal vi ud i aften efter vi har spist sammen hele gruppen inde i Rovaniemi.

På vej tilbage mod campingpladsen, eller parkeringspladsen ser vi igen Rener.

Renerne er flotte dyr tilpasset en til tider barsk natur.

Vi er tilbage ved Best Park hvor vi bor og som ligger henne ved det røde og grønne skilt. Santa Claus Village ligger på venstre side af vejen.

Som skrevet spiser vi sammen hele gruppen inde i Rovaniemi som ligger ca. 6 km mod syd.

Lidt om Rovaniemi
Rovaniemi er den administrative hovedby og handelscentrum i Finlands nordligste provins, Lapland. Den ligger tæt på polarcirklen og mellem bakkerne ved Ounasvaara og Korkalovaara, der hvor Kemijoki floden og dens biflod Ounasjoki floden mødes. Kommunen med byen Rovaniemi  har en befolkning på 64.194 indbyggere (31. december 2021), hvilker giver en befolkningstæthed på 8,47 per km2 landareal. En meget stor del af kommunens areal er dækket af skov.

Navnet Rovaniemi har ofte været anset for at være af samisk oprindelse, da “roavve” på samisk betyder en skovklædt bakkekam eller bakke eller stedet for en gammel skovbrand. I dialekterne i Sydlapland betegner “rova” en stendynge, en klippe eller en gruppe klipper i et flodstykke med strømhvirvler eller endda fyret i en sauna. “Niemi” er finsk for et næs eller en odde.

På grund af den uspolerede natur og mange fritidsmuligheder er turisme et vigtigt erhverv i Rovaniemi. Byen har en række hoteller og restauranter både i centrum og i udkanten af byen.

Da Rovaniemi er hovedbyen i provinsen Lapland er der mange regeringsinstitutioner, der har deres kontorer her. Omkring 10.000 af indbyggerne er studerende. Rovaniemi er hjemsted for såvel Laplands universitet, Rovaniemis polytekniske skole, der rummer institutter for IT og traditionelle teknologier, virksomhedsledelse, sundhed og social omsorg, gastronomi, skovbrug, landbrug og sport.

Rovaniemi er den nordligste station i de finske jernbaners elektrificerede system, med direkte forbindelser dag og nat til Oulu, Tampere, Helsinki og Turku. Dieseldrevne passagertog kører nordøst for Rovaniemi til Kemijärvi.

Seværdigheder
Rovaniemis mest kendte seværdigheder er Jätkänkynttilä broen, med dens evige flamme over Kemijoki floden, Arktikum Huset, som rejser sig ud af bredden af på Ounasjoki floden, Rådhuset, Lappia Huset, der fungerer som teater, koncertsal og kongrescenter, og biblioteket.

Det hævdes at være her Julemanden har sit hjem, Julemandens Landsby og Santapark, ligger 8 km nord for centrum. Rovaniemi er også hjemsted for verdens nordligste McDonald’s restaurant. Arktikum er et meget dækkende museum over Finlands arktiske region.

På den anden side af floden overfor byen ligger Ounasvaara ski center. Toppen af Ounasvaara bakken indeholder nogle af de tidligste bebyggelser i området.

Nordlys
Et fænomen som også tiltrækker mange turister er nordlyset. I finsk Lapland kan der være nordlys op til 200 gange om året, mens det i det sydlige Finland som regel er under 20.

På gensyn i morgen til vores sidste dag i Rovaniemi.

Signe & Peer
Campingferie.dk

 

Annonce:

Efterlad din kommentar