Markise på campingvogn eller autocamper – Video – (Reklame)

En markise er en smart men følsom ting. Den er nem og hurtig, men bliver aldrig det samme som et fortelt. Men det du læser her er selvfølgelig kun min egen personlige mening, fortæller Peer Neslein, redaktør på Campingferie.dk
Jeg valgte en markise fra Thule Omnistor, 4,5 meter bred og 2,75 meter dyb og det er en praktisk størrelse. Jeg valgte en model med elmotor så jeg nemt kan køre den ind og ud.
Omkring vægten på markisen  ligger den på 40-45 kg. Så man skal som med alt andet tænke sig godt om før man monterer udstyr. Reglen er at der kan rejses tiltale hvis overvægten overstiger 7%.

Markise på taget
Jeg valgte at markisen skulle tagmonteres, da jeg ikke vil undvære muligheden for at bruge min teltskinne til fortelte, solsejl og andet. Jeg synes ikke at en markise er ”enten eller”, men derimod ”både og”.
Indledningsvis skrev jeg at en markise er følsom og med det mener jeg luftfølsom, da der ikke skal meget vindstød til at smide den hen over taget på campingvognen, med bøjede stænger til følge.
Det skyldes nok at nogen måske er for sløsede med at pløkke markisebenene samt montere en stormstrop, selv om vejret er stille når man søtter markisen op.

Stormstropper
Jeg har prøvet forskellige stormstropper i form af en lang stormstrop som jeg valgte at fører under tagdugen, men over teltstængerne, som du kan se jeg har gjort med den orange stormstrop.
Hvis den trækkes oven på tagdugen, ødelægger den tagdugen i siderne. Derfor fører jeg den under.
For sikre at stroppens pløkker ikke blev trukket op af jorden, brugte jeg Peggy Peg Superorm af aluminium som er 31 cm lange. Pløkkerne skrues i med en boremaskine. Og så sidder de fast.
De kan også skrues fast med en håndnøgle. De er måske dyre, nemlig omkring 230 kr. for 2, men hvis det er det der skal til for at sikre markisen, er det en god investering.
Jeg har også prøvet at bruge Thules egne stormstropper som er 2 (sorte) selvstændige, en til hver ben på markisen. De er umiddelbart de bedste og nemmeste synes jeg, idet de er fremstillet specielt markisen, hvor man nemt klikker dem på plads i de 2 ben.
På disse stropper bruger jeg også både fjedre og holdere og pløkker fra Peggy peg.
Og lad mig så understrege at jeg utallige gange har fået spørgsmålet om hvorfor jeg har stormstropper på min markise. Det har jeg fordi jeg har set hvor lidt der skal til for at få en markise til at blæse ind over campingvognen, samtidigt med at benene lige ridser deres navn i campingvogne sider og måske tag.

Thules egne stormstropper har beslag der passer i benene
Thules egne stormstropper har beslag der passer i benene

Beslaget passer ind i markisens ben

Beslaget passer ind i markisens ben

Markise eller fortelt
Jeg synes at skal jeg ligge længere et sted, måske en weekend, vil jeg nok sætte et fortelt på så jeg kan sidde inden døre når solen er gået ned. Skal jeg overnattet 1-2 dage og det er bragende sol bruger jeg markisen, som er så bred og dyb at den giver god skygge.
Fordelen ved markisen at den er hurtig at køre ind og ud, mens forteltet er væsentligt mere stabilt så man ikke behøver være nervøs når man er væk fra vognen eller vågner om natten når det rusker i vognen.
Men kombinationen af markise og fortelt er for mig den bedste løsning, på samme måde som man veksler mellem kold og varm mad. Jeg vil ikke undvære nogen af delene.

 

Tekst & Fotos: Peer Neslein

Annonce: