Knaus Sport E.Power Selection

Den nye Knaus Sport E.Power Selection er godt bud på fremtidens campingvogn.
Camping i en Knaus Sport E.Power Selection er konstrueret så man kan klare sig uden gas. Alt udstyr og tilbehør er elektrisk. Kort sagt, en helt ny måde at campere på. Derfor er gaskassen i Sport E.Power Selection tømt for gasanlæg og gasflasker. Så er der ekstra bagageplads under frontvinduet. F.eks. campingstole, minicykler og andet, som du slipper for inde i vognens magasiner.

Knaus Sport E.Power Selection modeloversigt

Du kan vælge mellem 10 forskellige Sport E.Power Selection modeller. To er familiemodeller indrettet med køjer i børneafdelingen, én har klap-køjer, to har tværvendt dobbeltseng, tre har fransk seng og to har enkeltsenge. Udover de 10 Sport E.Power Selection modeller kan du også få tre Knaus Südwind modeller med E.Power udstyr. Det er modellerne 460 EU, 500 FU og 500 QDK.

Elektrisk udstyr
Sport E.Power Selection er bl.a. udstyret med induktions kogeplader, kompressorkøleskab, Ambiente belysning i køkkensektion, Dometic Freshwell 3000 (OEM) varme/klimaanlæg, elektrisk gulvvarme, 12 V mobilanlæg uden batteri, intelligent elektronisk styring, udvendig specialstreamer ”ePOWER SELECTION” og standardhyndestof med „ePOWER SELECTION“ logo.

Klimaanlæg
I Sport E.Power Selection er der monteret et effektivt og støjsvagt klimaanlæg i siddegruppens ene opbevaringsboks. Det styres med en let betjent fjernbetjening.
Sport E.Power Selection er udstyret med en effektiv energistyring som sørger for, at alle de elektriske apparater automatisk reguleres, prioriteres og slukkes eller tilføjes efter behov og tilgængelig strøm. Det eneste du behøver at gøre, er indstille sikringsbeskyttelsen i det antal ampere, der er angivet på campingpladsen (om der er 6, 10 eller 16 ampere i el-standeren).

Knaus Sport – Her starter det

Knaus Sport er fabrikkens såkaldte indstigningsserie. Men når man ser på årgang 2022, er ikke meget discount over årgangen, og slet ikke når man samtidig ser på vognenes standardudstyr. Det er solide vogne som er udstyret til at klare almindelige danske campingbehov. Det er tydeligt at Knaus har lagt vægt på at designe en model som er “Klar til Camping,” også i de køligere perioder af sæsonen.

Knaus fremhæver selv:
– gaskasse med enhåndsbetjening, stærkt aluminiumspladegulv og lav læssekant,
– praktisk ServiceBox centralt placeret, og som kombinerer den komplette forsyningsteknologi,
– mulighed for 17″ letmetal fælge i det eksklusive Knaus design,
– tredimensionel FoldXpand bagkonstruktion med Cateye evolution baglygter,
– sider i hammerslået aluminium som standard og robust GFK tag med høj styrke.

Knaus Sport modeloversigt

De 15 modeller i 2022 programmet dækker de fleste campisters behov. Otte af modellerne er familievogne med køjer, tre har tværvendt dobbeltseng og tre har enkeltsenge. De to største modeller er nye i årets program.

Knaus Sport 450 FU
Her ser du interiøret i Sport 450 FU som har et fransk soveværelse forrest.

SPORT standardudstyr:
Standardudstyret omfatter bl.a. AKS sikkerhedskobling, 14” alufælge, hjulstøddæmpere, forteltlampe og 3. bremselys i LED-teknologi, udvendigt Combistik og bagpå de særlige Knaus Cateye-evolution baglygter med dynamisk LED blinklys. Sidepladerne er i hammerslået aluminium, indgangsdøren er en model Knaus TREND (hel dør uden vindue), taget er i GFK-polyester som er mindre følsom over for hagl og der er en ekstra stor tagluge med hæve/kip mulighed.

Indvendigt er der f.eks. Ambiente lys også i køkkenet, 230 V stik i køkken og ved siddegruppe, 12 V mobilanlæg uden batteri, USB ved seng og siddegruppe. Her er også Truma varmeovn, 12 V blæsevarme og elektrisk gulvvarme. I køkkenet er der stort køleskab hvor det er muligt, 45 l indbygget friskvandstank samt 230 V Truma Therme varmt vand til køkken og bad. I soveværelset er der EvoPore HRC madras, i alle faste senge (ikke køjer) og lameludtræk mellem enkeltsenge.

Knaus Südwind 60 YEARS

Knaus Südwind er blevet et ikon på campingvogne fra Knaus. Det er som om den altid har eksisteret. Det var faktisk i efteråret 1962 den blev præsenteret som en af de nye 1963 modeller. Og lige siden har du kunne købe en Knaus Südwind. Og det har gennem årene altid været en moderne og velfungerende campingvogn, trimmet til tidens muligheder og behov.

Knaus Südwind modeloversigt

De 16 modeller i 2022 programmet. Seks af dem er familievogne med køjer, én har tværvendt dobbeltseng, tre har et fransk soveværelse, fire har enkeltsenge, én har en Queens Bed i længderetningen og én har en sidevendt Queens Bed. Tre Knaus Südwind modeller (460 EU, 500 FU og 500 QDK) fås med E.Power udstyr. Südwind 650 FSK og 650 UX er nye i årets program.

Knaus Südwind Interiør
Her ser du interiøret i Knaus Südwind 450 FU 60 YEARS. Læg mærke til jubilæums-logoet på betrækket.

Knaus Südwind Interiør
Og her ser du interiøret i Knaus Südwind 460 EU 60 YEARS.

Südwind “60 YEARS” er bl.a. standardudstyret med næsehjul med vægt, træktøjsafdækning, AL-KO AAA Premium bremser, AL-KO Stabilform støtteben, 17” alufælge i Knaus eget design, tag i GFK-polyester som er mindre følsom over for hagl, Campovologrå glatte sideplader i aluminium, Knaus emblemer på front og bag i sort/antracit, folie ”KNAUS 60 YEARS“, udvendige stik, køleskabsgitter og klapper i antracit, udvendig Combistik, Knaus Premium indgangsdør (dobbelt lås og dobbeltpakning, vindue med plissé/mørklægning, multifunktionstaske og paraplyrum), myggenetdør og HEKI tagluge med myggenet og mørklægningsgardin.

Indvendigt er der bl.a. Ambiente belysning i køkkensektion, stikdåse Plus Pakke, USB-stik ved siddegruppe og seng, svingbar TV-holder, TV forberedelse, Knaus Bluetooth Sound system inkl. to højttalere i opholdsafdeling, 12 V mobilanlæg uden batteri, røgalarm, varmeanlæg fra Truma, elektrisk gulvvarme (modelafhængig).

Der er Standardhyndestof med ”KNAUS 60 YEARS“ gravering, Cozy Home-Paket ”60 YEARS” (Puder, tæpper og bordløber), SilwyREADY (fastholdelse af magnetiske glas). I køkkenet er der overskabe og skuffer med soft?close, 142 l Køleskab med automatisk energivalg (i 540 FDK 177 l), 45 l ferskvandtank, Truma Therme varmt vand til køkken og bad (kun 230 V) og vandfiltersystem ”BluuWater.” Sengene har EvoPore HRC-madrasser (ikke i klapkøje), der er lameludtræk mellem enkeltsenge og faconsyet stræklagen til to sovepladser

Knaus Deseo – Campingvogn på fuld tid, og trailer efter behov

Lige siden sin introduktion har Knaus Deseo været sin egen. Der har været enkelte konkurrenter, men Deseo har været den mest udholdende, og den mest populære af dem. Den nuværende udgave er også, bl.a. på grund af Knaus topmoderne FibreFrame teknologi, den mest vellykkede.

I den nyeste udgave er indretningen konstrueret, så det er ekstra let både at bruge den som campingvogn, og som transportvogn. Alt ser let ud på billeder. Men jeg har alligevel svært ved at forstå, at jeg kan både have bagage (to motorcykler) med under transporten. Og så bruge den samme vogn som en campingvogn om natten. Jeg tror det skal prøves i virkeligheden. En varm MC sveder og lugter af olie når den har være brugt, for slet ikke at tale om hvordan den drypper efter en tur i regnvejr. Men jeg accepterer fuldt ud. At den nye Deseo er både genial, praktisk, let at komme rundt med, anvendelig til mange formål og smadderflot.

 Knaus Deseo interiør
Når man ser på mulighederne, så er de mange i Deseo. Dobbeltsengen under loftet er brugt mange steder. Og i en Deseo giver det ekstra god mening. Med sengen oppe er der god plads om bordet. De to puffer er måske ikke så komfortable, men de er til gengæld praktiske. Der er mange skuffer og overskabe. Og så er der et klædeskab bag fotografen. Du kan lige ane køkkenblokken til højre.

Den store bagdør
Vi kommer ikke uden om det. Den store bagdør er perfekt på en varm sommerdag. For så kan man invitere sommeren helt ind i vognen. Og så er bagdøren også perfekt som lasteluge, hvis dine MC’er skal transporteres på hjul.

Knaus Deseo og Knaus Sport & Fun modeller
Her ser du grundridset på Deseo nederst. Læg også mærke til toiletrummet og klædeskabet forrest. Øverst ser du grundridset på Knaus Sport & Fun, et andet “fleksibelt fritidskøretøj,” hvor indretning af campingvognens beboelsesmuligheder er prioriteret højere.

Knaus Sport & Fun – Et gammelt koncept
Knaus Sport & Fun er adskillelige år ældre end Deseo. Og bortset fra indretningsdetaljer, så har modellen altid haft en høj tværvendt seng forrest, siddegruppe modsat døren og en bred dør bagerst. Designet er blevet justeret gennem årene. I disse år er den specialdesignede Black Edition mest populær i Nordeuropa. Sydpå foretrækker de en udgave i grønne og blå farver. Læg mærke til de store lasteluger forrest. Det gør det nemt at komme ind i magasinet under den høje seng.

Knaus Sport & Fun interiør
Her ser du indretning og interiør af Sport & Fun. De grå og mørke nuancer passer godt sammen. I den nyeste udgave står der er højt køleskab for enden af siddegruppen. Rundsiddegruppen kan de redes til to. Og flyttes bordet op under transport, kan der gøres plads til stor bagage (også en enkelt MC. Hvis den kan komme ind gennem bagdøren.

Knaus Südwind Scandinavian Selection – Camping hele året
Knaus Südwind Scandinavian Selection er campingvognen for dem som vil campere hele året i det skandinaviske klima. Det klarer denne campingvogn uanset om det er på Rømø eller i Lapland. Og så kan den også bruges i alle andre egne af Europa. Knaus har bygget helårsvogne i mange år.

Knaus Südwind Scandinavian Selection modeloversigt
Årgang 2022 er på de samme fem modeller som i årgang 2021. Der er to familievogne med køjer, to med fransk soveværelse og én med enkeltsenge.

Knaus Südwind Scandinavian Selection interiør
Interiøret er stilfuldt med tofarvede låger på overskabene. Indretningen er typisk Knaus. Både med elegante og praktiske detaljer. Se bare på skottet ved siden af det store og flotte panoramavindue over frontruden.

Familievenlige og rummelige
Alle fem modeller er rummelige og familievenlige. Er der behov for det, kan se alternative indretninger hos din lokale Knaus forhandler. Her ser du ned gennem Knaus Südwind Scandinavian Selection 650 UDF, hvor dinetten overfor køkkenblokken er erstattet faste køjer.

Skandinavisk soveværelse
Du kan vælge en familievogn på én aksel. I Knaus Südwind Scandinavian Selection får du en fransk seng og køjer i soveværelset.

Separat værelse
Kræver børnene mere plads, og privatliv, er det også muligt. I Knaus Südwind Scandinavian Selection 750 UFK er der indrettet dette børneværelse. Det kan også bruges som gæsteværelse for op til fire. To på en opredt siddegruppe og én i hver køje.

Knaus sælges i Danmark af 16 forhandlere, bl.a.
Kronjyllands Camping og Marine Center i Randers
Vestjysk Campingcenter i Holstebro
Østsjællands CampingCenter i Solrød

Se alle forhandlere og flere detaljer på www.knaus.dk

Tekst og foto: Redaktionen
© www.campingferie.dk

 

Annonce:

Efterlad din kommentar