Peer Neslein fortæller.

Vi hentede Rasmus (vores søn) i går aftes i Keflavik lufthavn, da han har en uges ferie. Så den tilbringer han med os på Island. Det er jo ikke så ringe.


Vi har boet på Reykjavik Camping og vores mål i dag er lidt oplevelser i den gyldne trekant, som er et område i nærheden af Reykjavik som rummer nogle store seværdigheder.

Vi har valgt nogle små men spændende veje på vores vej mod vores første mål. Vejen her har stigninger på 15-16% i den skønneste natur. Vejene er ikke brede men det går. Iøvrigt er der virkelig kommet virkelig mange campingvogne på landevejene på Island. Vel at mærke med islandske nummerplader og trukket af islandske bil. Branchefolk fortæller også at det er solgt mange campingvogne på Island de sidste år. Men alligevel oplever vi at holde på en campingplads som en blandt få campingvogne.

En geyser er et kendt fænomen på Island hvor den største hedder Geysir, men den har sovet en del de seneste mange år. Men gode gamle Strokkur spyr sit kogende vand op til 30 meter op i luften hvert 3-8 minut. Og det overrasker og imponerer alle de fremmødte som troligt har stået med telefon eller kamera klar.

Her ser du Strokkur fra en anden side. Man skal huske at man ikke skal stå i vindretningen, når det kogende vand bliver presset op fra undergrunden.

Vores næste stop er måske Islands mest populære vandfald, nemlig Gullfoss som egentlig er 2 vandfald. Faldet er over 30 meter og det trækker turister fra hele verden til stedet.

Gullfoss kan opleves fra flere niveauer både oppe fra og nede i bunden af vandfaldet. Her kan man ikke undgå at mærke vandet som vinden fører hen over tilskuerne. Der er laver rigtig gode stier og planker til at gå på og afspærring så man holder behørig afstand til de farlige steder ved skrænter, klipper og vandfald..

Obs: Der kommer selvfølgelig film med vores mange oplevelser fra Island, men det bliver når vi er tilbage i Danmark, da vi er på landevejene hver dag her i Island fra tidlig morgen til sen aften.

På gensyn i morgen til nye oplevelser og indtryk.

Lisbeth, Rasmus og Peer Neslein

Campingferie.dk

 

Annonce: