I dag har vi været på en tur til Husavik som er en gammel hvalfanger by og iøvrigt den ældste bosættelse på Island.
I byen er der flere firmaer som tilbyder at tage dig med på en fotosafari efter hvaler. Der er mulighed for at se næsten 30 forskellige hvaler i havet omkring Husavik. På billedet herover ser du en af de mange både der tilbyder ture. Som det ses er båden udstyret med udsigtstønde i masten.

Du kan også komme på en hurtigere tur i en såkaldt RIB båd som er en slags gummibåd med fast bund.

På havnen så vi denne lille gamle båd udstyret med fundamentet til en harpunkanon i fronten. Båden er ikke stor når man tænker på at en blåhval der er 20-30 meter lang kan veje mellem 100-200 tons.

Båden og de gamle hvalfangerting samt hvalbarder eller hvad det nu er, fortæller en historie om livet i byen. Mon ikke det er fiskeren på billedet der har ejet de forskellige ting samt båden.

Blåhvalen her med barderne i forgrunden er 22 meter lang og jeg står filmen den nede ved halen. Så billedet er et af Lisbeths mange dejlige billeder.

På hvalmuseet ser vi dette eksempel på plastaffald som driver på havet og som ofte ender i maven på hvaler – og det dør de af – hen ad vejen. Det må vi mennesker kunne blive meget bedre til at forhindre. Al affaldet kommer jo fra os mennesker.

Her ser du de forskellige typer hvaler der lever omkring Island.

Her skal vi bo i nat på Myvatn Camping som ligger med udsigt til søen af samme navn. Vi er ankommet om eftermiddagen. Man kan hverken tømme toiletter eller spildevand på pladsen, da jorden (som de fleste steder på Island) ikke må forurenes. Der er dog toilet og bad på pladsen og der er mulighed for opvask (udendørs) med varmt vand fra undergrunden. Jeg er glad for vores indbyggede spildevandstank på 32 liter og min ekstra toiletkassette vi altid kører med i gaskassen.

Hen mod aften begynder der at blive fyldt op. Biler må ikke køre ind på græsset bortset fra de steder der er afmærket med snore.

Solen går ned efter en dejlig dag på Island. Jeg har faktisk boet på denne plads midt i 1990’erne hvor min bror Jann og jeg var på Island i en Combi-Camp, så det er 3. Gang jeg er på Island. Jeg skal hilse fra alle myggene som er glade når der kommer et par kødfulde danskere.

Lisbeth & Peer Neslein
Campingferie.dk

Annonce:

Efterlad din kommentar