Mads Nielsen, campingskribent, fortæller om Internet og TV i Campingvognen.

Det er nok stadig en diskussion om hvorvidt man skal kigge TV på sin ferie eller weekend ophold i campingvognen, men engang imellem kan du være meget rart at følge med i de Danske nyheder når man er på farten eller hvis vejret driller. Det er nok stadig en diskussion om hvorvidt man skal kigge TV på sin ferie eller weekend ophold i campingvognen, men engang imellem kan du være meget rart at følge med i de Danske nyheder når man er på farten eller hvis vejret driller.

Jeg har undersøgt lidt omkring hvad der er muligt og fundet frem til en løsning som jeg gerne vil dele. Som udgangspunkt skulle det være muligt at se fjernsyn uanset hvor man er og med både 12V eller 220V tilslutning som mulighed, samt både digital og Internet TV.

 

Valget af TV faldt på et FMT 18,5” Smart TV, dette udemærker sig ved at fylde et minimum og vægten er minimale 2,3 kg, men man har stadig en nogenlunde oplevelse af billedet og det kan tilsluttes både 12V og 220V. Det er et såkaldt Smart TV der kan tilsluttes direkte til en digital antenne eller via en router til Internettet. Hvis begge dele ønskes kræver dette en kombi antenne der kan levere begge dele. Dette TV og antennen kan købes eller bestilles hos de fleste campingforhandlere. Se mere på www.campingagenten.dk

AeriTec laver sådan en antenne og den understøtter DVB T/T2 – DAB – 2,3,4, og 5G Internet. Den kan bestilles som enten komplet med router og stangsæt eller som Internet antenne alene hvor der medfølger en fod der kan opstilles enten på taget eller overalt i vognen eller udenfor. Jeg har bestilt den komplette med stangsæt og router.

Som udgangspunkt kan den monteres lige der hvor man har sin nuværende TV antenne, så er det bare at tage den gamle op og lade den nye stang dumpe ned i det eksisterende hul. Har man som jeg ikke en antenne, ja så skal der bores et hul i vognens tag.

Er du ikke helt sikker på hvordan der lige bores et 44mm hul og det tætnes med mere, så lad denne opgave tilgå dit caravan værksted. De ved lige præcist hvordan det skal gøres og de har det rigtige værktøj til opgaven og det rigtige tætningsmasse der skal imellem.

Det samme er gældende for fastmonteringen i skabet, her skal man også lige vide hvordan og hvad man skruer masten ind i. Der er ikke særlige tykke plader i en campingvogn, så pas på med for store skruer.

Når det er på plads er resten lige ud af landevejen. Der er en lille forstærkerboks til DVBT signalet som skal forbindes via en transformator som medfølger til en 220v kontakt eller stik. Herefter skal der trækkes et antennekabel fra den lille boks og ud til fjernsynet. I mange vogne er der allerede trukket et sådan kabel og det skal så bare finde og forbindes til boksen.

 

Til Internet delen skal der bruges en såkaldt Router, de fleste har sådan en derhjemme og kender til den. Her i dette sæt medfølger en der kan tilkobles mobilnettet. Der er mulighed for at isætte et såkaldt datakort eller et data delingskort og så er man på det mobile net og kan ligesom på sin telefon modtage data via mobil nettet.

Mange vil sikkert spørge hvorfor så ikke lave datadeling på telefonen og bruge dette. Hertil kan man sige, på en router er signalet via en antenne forstærket og i de fleste tilfælde mere stabilt og det afbrydes ikke som hvis man bruger telefonen eller får opkald eller notifikationer.

Får man et datadelingskort som i mit tilfælde hos Yousee koster dette Kr.30.- om måneden, så har man den samlet mængede data til rådighed som ens abonnement tillader som kan deles mellem router delen og telefonen.

 

Inden routeren er klar skal den lige konfigureres. Dette kan få det til at løbe koldt ned ad ryggen på mange, men det er nu ikke så slemt. Der er en rimelig brugsanvisning med på Dansk der trinvis fortæller hvilke parameter der skal sættes i de indbyggede menuer. Jeg har konfigureret routeren via en PC, men dette kan også gøres via en IPad eller telefon.

Der tilsluttes strøm og kabler fra antennen til routeren og så er den klar.

 

Routeren kan placeres hvor man vil, når den har kabler fra antennen er der ikke noget der dækker for modtagelsen af signalet. Jeg har boret et ”diskret” hul gennem skabet og sat den fast med dobbeltklæbende tape på hylden ved siden af. Den kunne også sagtens monteres inde i skabet, hvis man ikke ønsker at kigge på den.

Resten foregår på fjernsynet. Her skal man søge efter enten routeren eller et DVBT-C signal eller begge dele. Når dette er gjort er der TV.

I smartdelen kan man søge og installere forskellige Apps, de kan hentes via appstore og her er der både DR1 og TV2Play som mange har. DR1 kan hentes og vises uden abonnement. På DVBT siden kan man hvis forholdene er gode, hente en del kanaler både kodede og gratis kanaler.

De bedste er at uanset om man feriere i Danmark eller i udlandet, så kan du stadig se dansk TV via Internet delen og uanset om du har 220V eller 12V til rådighed.

Læs mere om de benyttede dele på www.campingagenten.dk

 

 

Annonce:

Efterlad din kommentar