Campingferie er som udgangspunkt en af de mest miljøvenlige ferieformer. Men der er faktisk meget du kan gøre, for at din campingferie bliver endnu mere bæredygtig.

Her på Campingferie redaktionen er vi ret glade for det grønne😉 Derfor har vi allieret os med TravelGreen, som står bag den super gode guide omkring grøn camping:

Grønnere rejser er vigtigt for miljøet, for vores og vores børns fremtidige velfærd. Det er vel hvad man kan kalde en win/win.

Langt de fleste der tager på campingferie kører selv. Det er et godt udgangspunkt hvis du vil holde en miljøbevidst ferie. Det udleder nemlig mindre CO2 end hvis du flyver. Men det kræver at der er flere personer i bilen.

Ifølge Det Europæiske Miljøagenturs transport- og miljørapport fra 2020, er toget det grønneste transportmiddel du kan vælge. Men kører man fire personer i bil, så er CO2 udledningen per person næsten på niveau med toget. Så jo flere I er i bilen, jo bedre er det for miljøet.

Bæredygtig kørsel🚎
Den mest økonomiske måde at køre på er at holde en jævn fart med færrest mulige opbremsninger og accelerationer. Har din bil cruise control, så brug den så meget som muligt. Husk i øvrigt på at høj fart er lig med højt brændstofforbrug. Du kan eksempelvis spare op til 20 procent brændstof ved at holde farten på 110 km/t. i stedet for 130 km/t.

Når du accelererer, så gør det friskt og skift gear inden bilen kommer op i for høje omdrejninger. For dieselmotorer betyder det 2.000 omdrejninger. Nye benzinbiler bør ramme 1.500 omdrejninger, mens du bør skifte gear i ældre modeller ved mellem 2.000 og 2.500 omdrejninger. Du kan også med fordel springe et gear over når du accelererer, eksempelvis ved at skifte direkte fra andet til fjerde gear.

Det er generelt en god idé at vælge det højest mulige gear når du kører. Et glimrende eksempel er ved bykørsel. Her kan du sagtens sætte bilen i fjerde eller femte gear, når du kører omkring 50 km/t.

Forudseenhed i trafikken er også en rigtig god evne at have. Hvis du kan se længere fremme, at du bliver nødt til at bremse, så gør det stille og roligt i god tid. Måske kan du sågar nøjes med at slippe speederen, i stedet for at skulle foretage opbremsning, hvis du handler i god tid. Unødig opbremsning og acceleration giver højere brændstofforbrug. Helt enkelt.

På campingpladsen🏕 
Der er rigtig mange campingpladser der implementerer bæredygtige initiativer til deres gæster. Du kan også gøre dit for at hjælpe. I dette afsnit finder du gode råd til hvordan du gør livet på campingpladsen mere bæredygtigt.

Sorter dit skrald! Plast skal til plast, papir til papir, glas skal til glas, metal til metal, pap skal til pap og madaffald skal til madaffald. Det er hovedreglerne for sortering. Hvis campingpladsen ikke har affaldssortering, så snak eventuelt med dem, om det ikke kunne være en god idé at indføre. Sammen kan vi gøre mere for at sprede budskabet om en grønnere og mere bæredygtig verden.

 

 

 

Spar på strømmen

Du kan være med til at mindske udledningen af CO2 ved at spare på dit energiforbrug. Her er nogle gode råd til at spare på strømmen, som du kan bruge på campingferien:

  • Sluk lyset i campingvognen eller autocamperen når du ikke bruger det
  • Tag elektriske apparater ud af stikket, i stedet for de står på standby
  • Hæng tøj til tørre i stedet for at bruge tørretumbler
  • Sluk for klimaanlægget når du forlader bilen, campingvognen eller autocamperen

Du kan også mindske dit energiforbrug ved at skifte gammelt elektronik og hårde hvidevarer ud med nye klimavenlige modeller. Brug energimærket til at vælge de mest bæredygtige apparater. Det kan godt være de koster lidt mere, men hvis du regner alle dine omkostninger ud, over hele produktets levetid, så kan der være mange penge at spare, ved at vælge energiklasse A.

Hent hele guiden her:
https://www.travelgreen.dk

 

 

Annonce: