Vi er en næsten helt almindelig familie på fem. Mor, far, storebror, lillebror og Trille. Sidstnævnte er vores elskede campingvogn Adria 4149 fra 1995.

 

Da Covid-19 ramte Danmark måtte vi, som så mange andre, tænke alternative tanker i forhold til årets sommerferie. Derfor købte vi en ældre campingvogn for små 20.000 og lagde en masse knofedt og lidt småpenge i projektet. I dag er det ikke bare en campingvogn men et familiemedlem. Vognen er blevet opgraderet med solcelleanlæg, solsejl, køjeseng, usb-oplader m.v.  

Pool og sydens sol og varme blev skiftet ud med campingvogn og allemandsret i norden.

 

 

Sverige og Norge har ‘allemandsret’ hvilket i grove træk giver dig ret til at fricampe med telt, campingvogn m.fl. Køretøjer må dog ikke bare kastes ud i naturen, men det kan være lovligt at overnatte på et passende sted. Allemandsretten består af tre hovedelementer: færdselsretten, opholdsretten og høsteretten. Hvilket betyder at du kan færdes hvor du vil, opholde dig hvor du har lyst og høste alt det du finder undervejs. Men der er naturligvis regler og undtagelser.

 

Vi lever i en ’Brug og smid væk’-kultur og det kan beslutninger som ovenstående gøre op med. Vores campingvogn var nok endt hos en ophugger eller som ”peberkværn” hos en pebersvend. Og det ville ærligt talt være trist.  

 

Vi har lavet en Instagram-konto vi deler ud af vores erfaringer med livet i en campingvogn. Kontoen hedder Natursted.

 

Vi ønsker af hele vores hjerte at flere får øjnene op for denne alternative og fantastiske måde at holde ferie på. Da vi, efter vores sidste udflugt til Geirangerfjorden i Norge, skulle hjem begyndte vores søn at græde. Da vi spurgte ind til årsagen, sagde han at »når vi er på tur på Trille, så har I aldrig travlt«. Når 220 volt pakkes væk, sker der noget med vores familie. Vi går lange turer og skaber fantasiverdner med trolde og magi. Vi fisker – stort set altid uden at fange noget, men vi gør det som en familie. Vi snitter grene til legetøj og bygger huler. Vi er en familie. En familie uden det konstante blå skær i ansigtet. En familie som familier var før hele verden var online.

 

Og det bedste er at alle kan være med. Find en gamle, men sund, vogn. Hold øje med totalvægten og hvad jeres bil må trække. Lav vognen til jeres egen. Og kom så afsted.

 

Vi tager afsted 4-5 gange årligt i vores vogn. 1-2 lange ture til Norge. Og en masse små weekendture til den sydlige del af Sverige. Og vi elsker det.

Venlig hilsen

Mor, Marie Aller, Sygeplejerske.  

Far, Philip Aller, Direktør.  

Storebror, Valdemar Aller, 2. klasse.  

Lillebror, August Aller, 0. klasse.  

Trille, Adria 4149, Indkørsel.  

 
 

Annonce:

Efterlad din kommentar