elmia-2016-01
Velkommen til Elmia Husvagn Husbil 2016. Den nordiske årgang 2017 introduktion starter kun tre dage efter den officielle afslutning Caravan Salon Düsseldorf. Derfor vil beretningerne fra de to udstillinger komme indimellem hinanden. I Elmia er der ca. 150 udstillere som viser de bedste de har for den nye sæson.
Mange af produkterne er også interessante for det danske marked, men der er forskelle. Den største er på autocamperområdet. I Sverige har de haft en meget stor fremgang siden årsskiftet. Salget af campingvogne er steget 15,4 % og autocampersalget hele 34,3 %. I Europa er Sverige nr. 1 på campingvogne og nr. 2 for autocampere når man måler antal vogne/campere pr. 10.000 indbyggere. Derfor er der i år ekstra mange autocampere heroppe.
elmia-2016-02-dethleffs
Hvad er der så at se heroppe? Lad os starte med autocamperne. Dethleffs (billedet) og Sunlight står i deres vante områder. Her ser du en af de nye Advantage modeller.
elmia-2016-03-biurstner
Det samme gør Bürstner i hallen sammen med Hymer, Carado, Carthago, Hobby, Concorde m.fl.
elmia-2016-04-mclouis
Elmia er første gang vi kan se de nye McLouis modeller. De er flyttet ned i samme hal som Kabe og Adria. På billedet ser du den nye Mc Louis Nevis 75. Du får en nærmere præsentation af årgangen om nogle dage.
elmia-2016-05-adria
De mange nye Adria modeller står hvor de plejer, både autocampere og campingvogne.
Og her lige et lille tip til kommende autocamperejere: ”Der er i år vildt run på køb af autocampere. Nogle producenter har allerede udsolgt af 2017 modeller, og er begyndt at sælge 2018 modeller. Så går du købstanker om en ny autocamper. Så kontakt (og besøg) din forhandler snarest.”
elmia-2016-06-malibu
I hallen hvor der før stod Cabby, står nu introduktionen af Malibu modellerne fra Carthago. I Sverige kan du også få delintegrerede modeller, og de skal sælges fra et helt nyt salgsnet.
elmia-2016-07-morelo
I samme hal står bl.a. Rapido, Knaus, Weinsberg, CI og de store Morelo modeller som er blevet meget populære i Sverige.
elmia-2016-08-kabe
Der er flere nye Kabe modeller, bl.a. i Classic serien hvor der kommer en ny 560 XL og denne Classic 780 DGDL med separat børneafdeling bagerst. Du får de første billeder i næste afsnit. Kabe har stadig den største stand på udstillingen.
elmia-2016-09-polar
Polar står i år alene med flere nyheder i programmet. Polar, der sammen med Kabe, p.t. er de eneste svenske producenter af vogne til Danmark, gør ekstra meget ud af at fortælle om deres helårsegenskaber.
elmia-2016-10-knaus-sport
Her ser du den nye Knaus Sport i nordisk eksteriør i de koksgrå farver. I resten af Europa skifter de tilbage til de blå nuancer.
elmia-2016-11-weinsberg
Har du sagt Knaus, må du også sige Weinsberg. De fleste af de nye modeller kan ses heroppe.
elmia-2016-12-hobby
Hobbys campingvogne står på den sædvanlige plads ved siden af deres autocampere.
elmia-2016-13-svenske-telt
Her ser du ind i det største Svenske Tält til dato. Det er designet til den store Adria Alpina 903, og der er faktisk solgt en del til, nye ejere af den store campingvogn.
elmia-2016-14-walker
Walker har mange fans heroppe, og i år står disse to modeller sammen med Hobby campingvognene.
elmia-2016-15-isabella
I Sverige er det KAMA som står for salget af de Isabella fortelte. Heroppe har der også været en pæn interesse for de nye Moment modeller.
elmia-2016-16-kampa
En af mellemhallerne kan de tre af de nye Kampa modeller. Denne viste model hedder Classic Air og er beregnet til campingvogne.
elmia-2016-17-apps
Campister skal til at bruge app til fritidskøretøjets teknik. Her ser du et bud på opgaven i stor udgave fra Truma.
elmia-2016-18-truma
Truma har også en stand hvor du kan se hvordan Truma Duo Control og Truma Gasfilter virker.
elmia-2016-19-marked
Når godt 35.000 fans af mobil fritid mødes, skal der også være plads til markedsfolket. Elmia er ingen undtagelse. Her ser du den store markedshal, hvor der også er et hjørne med restaurant og plads til den årlige svenske oktoberfest.
elmia-2016-20-uld
I markedshallen er der næsten alt til fritidsbrug. Her en stand med dametøj i ægte uld. Det meste svensk, men også lidt italiensk.
elmia-2016-21-laeder
Standen her er ny. Hvorfor vi skal til at bruge forklæder i ægte læder har jeg ikke helt gættet. Men i morgen vil jeg forsøge at få et svar.
elmia-2016-22-massage
Svensker er vilde med massage. Du kan få både små og store massageapparater. Her er et udvalg af modeller til at bearbejde ømme nakkemuskler.
elmia-2016-23-vildt
Er du klar til at undgå ulykker med vilde dyr i trafikken? Hvis ikke, så prøv en tur i simulatoren. Og lær også hvad du skal gøre hvis uheldet sker.
elmia-2016-24-kabe-dk
Når du kommer til Elmia, så husk at gå en tur forbi den danske stand hos Kabe. Her ser du Flemming og Henning fra Bijé Camping og Fritid.
elmia-2016-25-cf
Og denne artikel er skrevet i vores lille redaktionsområde hvor både Peer og undertegnet bor under vores ophold heroppe.
Tekst og foto: J-P. Rasmussen
© 2016 www.campingferie.dk og www.Autocamper-nyt.dk

Annonce:

Efterlad din kommentar