Atlanterhavsvejen – Del 1 (Reklame)

Så lød startskuddet til en ny Camping-Event fra Campingferie.dk med Peer Neslein som idemand og opdagelsesrejsende. Følg rejsen fra dag til dag på Campingferie.dk

Peer Neslein 2014
Det er den først campingtur som Peer Neslein skal gennemføre i sin nye Kabe Royal 590 E-TDL (2014).

Rejsefilm fra turen
Peer Neslein fortæller:
Med på turen er min søn Rasmus, der er TV-fotograf, så der er ligeledes en rejsefilm som du kan se i nogle af de følgende dagbøger.

Her er ruten på ca. 1250 km til Atlanterhavsvejen i Norge. Vores første mål er Bogstad Camping i Oslo.
Her er ruten på ca. 1250 km til Atlanterhavsvejen i Norge. Vores første mål er Bogstad Camping i Oslo.

 

Et par dage vi skulle af sted fik jeg monteret pigdæk på bil og campingvogn af min lokale mekaniker Martin der driver MRH Auto i Brøndby, lige ved siden af mit kontor. Her er det pigdæk til campingvognen.
Et par dage vi skulle af sted fik jeg monteret pigdæk på bil og campingvogn af min lokale mekaniker Martin der driver MRH Auto i Brøndby, lige ved siden af mit kontor. Her er det pigdæk til campingvognen.

 

Så er vi på vej og holder en lille pause på Hallandsåsen i Sverige.
Så er vi på vej og holder en lille pause på Hallandsåsen i Sverige.

 

Jeg benytter lejligheden til at spænde alle hjul efter med en momentnøgle.
Jeg benytter lejligheden til at spænde alle hjul efter med en momentnøgle.

 

Vi er heldige med vejret og glæder os til turen mod nord.
Vi er heldige med vejret og glæder os til turen mod nord.

 

Mit "Russerkamera" sidder i min Jeep, men da vi kører i Rasmus Ssangyong Kyron har jeg monteret et GoPro kamera, som jeg styrer via min mobiltelefon som samtidig er monitor.
Mit “Russerkamera” sidder i min Jeep, men da vi kører i Rasmus Ssangyong Kyron har jeg monteret et GoPro kamera, som jeg styrer via min mobiltelefon som samtidig er monitor.

 

Her ser du kameraet som kun filmer når jeg tænder det, modsat et russerkamera som filmer hele tiden. Dette lille kamera filmer HD og tager super billeder og kan bruges til at og prisen er omkring 3.000 - 4.000 kroner.
Her ser du kameraet som kun filmer når jeg tænder det, modsat et russerkamera som filmer hele tiden. Dette lille kamera filmer HD og tager super billeder og kan bruges til at og prisen er omkring 3.000 – 4.000 kroner.

 

På lange køreture er der rig lejlighed til alt fra lange alvorlige samtaler, muntre indslag og håbløse grineflip, for ikke at tale om dejlig stilhed og tid til eftertanke, mens landskaberne glider forbi. Vi skiftes til at køre, så vi som regel kører lige meget.
På lange køreture er der rig lejlighed til alt fra lange alvorlige samtaler, muntre indslag og håbløse grineflip, for ikke at tale om dejlig stilhed og tid til eftertanke, mens landskaberne glider forbi. Vi skiftes til at køre, så vi som regel kører lige meget.

 

Dagen går hurtigt når man er i godt selskab. Her er solen på vej ned mens vi nærmer os den norske grænse.
Dagen går hurtigt når man er i godt selskab. Her er solen på vej ned mens vi nærmer os den norske grænse.

 

Det er smart at Kabe har 2 positionslygter i hver side på fronten da sne og slud hurtigt kan dække den lavtsiddende.
Det er smart at Kabe har 2 positionslygter i hver side på fronten da sne og slud hurtigt kan dække den lavtsiddende.

 

Vi betaler broafgift via vores Brobizz ved passage af Svinesundbroen som er grænsen mellem Sverige og Norge.
Vi betaler broafgift via vores Brobizz ved passage af Svinesundbroen som er grænsen mellem Sverige og Norge.

 

Der er tomt i toldbygningen. Det eneste vi smugler ind er vores gode humør. Det må de sørme ikke tage fra os.
Der er tomt i toldbygningen. Det eneste vi smugler ind er vores gode humør. Det må de sørme ikke tage fra os.

 

På turen skal jeg teste et nyt tracking system så jeg altid kan se hvor min campingvogn kører. Systemet kommer fra WorldTrack og det skal du nok høre mere om de næste dage.
På turen skal jeg teste et nyt tracking system så jeg altid kan se hvor min campingvogn kører. Systemet kommer fra WorldTrack og det skal du nok høre mere om de næste dage.

 

Senderen monteres et hemmeligt sted i vognen og tilsluttes 12 volt. En alarmknap og en mikrofon kan f.eks. monteres ved sengen så man i tilfælde af sygdom eller andet kan trykke på alarmknappen som så ringer til en alarmcentral (WorldTrack) eller noget familie, som man så kan tale med i mikrofonen, mens de kan se på deres PC eller telefon (iPhone) hvor man holder. Det kræver selvfølgelig at du har givet dem adgang til din tracker før du tog hjemmefra. På denne tur kan min kone Lisbeth følge Rasmus og min rejse på sin PC der hjemme. Så ved hun altid hvor vi er, eller hvor stærkt vi kører (Ups).
Senderen monteres et hemmeligt sted i vognen og tilsluttes 12 volt. En alarmknap og en mikrofon kan f.eks. monteres ved sengen så man i tilfælde af sygdom eller andet kan trykke på alarmknappen som så ringer til en alarmcentral (WorldTrack) eller noget familie, som man så kan tale med i mikrofonen, mens de kan se på deres PC eller telefon (iPhone) hvor man holder. Det kræver selvfølgelig at du har givet dem adgang til din tracker før du tog hjemmefra. På denne tur kan min kone Lisbeth følge Rasmus og min rejse på sin PC der hjemme. Så ved hun altid hvor vi er, eller hvor stærkt vi kører (Ups).

 

Sådan så billedet ud på min mobil da vi til aften var ankommet til Bogstad Camping i Oslo. Du kan zoome ind og ud på kortet og spille en lille film der viser ruten vi har kørt i løbet af dagen. Ganske smart. Jeg skal bruge systemet til at sikre at min campingvogn ikke bliver stjålet. Man kan nemlig lægge et Geohegn om vognen så hvis nogen flytter den bare en meter får jeg en SMS og kan se hvor den kører på kortet på min mobil eller PC.
Sådan så billedet ud på min mobil da vi til aften var ankommet til Bogstad Camping i Oslo. Du kan zoome ind og ud på kortet og spille en lille film der viser ruten vi har kørt i løbet af dagen. Ganske smart.
Jeg skal bruge systemet til at sikre at min campingvogn ikke bliver stjålet. Man kan nemlig lægge et Geohegn om vognen så hvis nogen flytter den bare en meter får jeg en SMS og kan se hvor den kører på kortet på min mobil eller PC.

 

Vi er ankommet til campingpladsen i Oslo og kører lige rundt for at se hvor vi kan komme ind hvor der ikke er for meget sne. Prisen for at overnatte er kr. 325 norske inkl. strøm.
Vi er ankommet til campingpladsen i Oslo og kører lige rundt for at se hvor vi kan komme ind hvor der ikke er for meget sne. Prisen for at overnatte er kr. 325 norske inkl. strøm.

 

Denne dagbog er sendt hjem via mit Net1 modem som står i campingvognen, tændt hele tiden også mens vi kører, så den af os der er passager kan sidde og surfe på telefonen og læse informationer om de steder vi passerer. Net1 fungerer i Danmark, Norge og Sverige og koster vist nok kr. 199 pr måned.
Denne dagbog er sendt hjem via mit Net1 modem som står i campingvognen, tændt hele tiden også mens vi kører, så den af os der er passager kan sidde og surfe på telefonen og læse informationer om de steder vi passerer. Net1 fungerer i Danmark, Norge og Sverige og koster vist nok kr. 199 pr måned.

 

Jeg har lige rejst mig for at tage et billede af Rasmus og mig i vognen. Aftensmaden fik vi på restauranten der ligger lige uden for pladsen og nu handler det om dagbog og derefter skal jeg ligge i min dejlige store brede enkeltseng.
Jeg har lige rejst mig for at tage et billede af Rasmus og mig i vognen. Aftensmaden fik vi på restauranten der ligger lige uden for pladsen og nu handler det om dagbog og derefter skal jeg ligge i min dejlige store brede enkeltseng.

 

Godnat og tak for i dag. I morgen lurer en dejlig dag med nye oplevelser. Livet er hvad du gør det til.

Stor Hilsen
Rasmus & Peer Neslein

Tekst og foto: Peer og Rasmus Nelsein
© www.campingferie.dk 2014

Annonce: