2016-06-30-cykelkrydstogt-02

Ny cykeltur rundt om Isefjorden valgt som den bedste til kvalitetsbevidste modne cyklister
Vind i håret er godt, især hvis der venter en gourmetmiddag og en blød seng i den anden ende. Cykelturister er i stigende grad kræsne og kvalitetsbevidste, og der bliver flere af de modne cyklister, der ikke gider for meget besvær og vil spise og sove godt undervejs.

2016-06-30-cykelkrydstogt-03

”Krydstogt på cykel i Fjordlandet” er et eksempel på, at Danmark er med i front, når det gælder udvikling af cykelture til det modne publikum. Den naturskønne cykeltur rundt om Isefjorden er udvalgt som Silver Cyclist-rute, hvilket betyder, at den har det, der skal til for at få det grå guld op på jernhesten i ferien: Nemlig passende distancer – hverken for lange eller korte – bagagetransport fra sted til sted, middage og overnatning på nogle af områdets bedste steder. I alt fem dage og ca. 150 km. Som et ekstra krydderi – og hvil til benene – indbefatter turen fire færgeoverfarter, deraf krydstogt-titlen.

– Cykelturister i dag stiller højere og højere krav, og det hænger sammen med, at vi i dag ser nye typer cykelturister, blandt andet modne par uden børn. Tidligere var cykelferie især populær hos børnefamilier og dem, der ville have en billig ferie, men i dag kan en cykeltur sagtens være en luksus- og forkælelsestur, fortæller Jesper Pørksen, sekretariatsleder i Dansk Cykelturisme.

– Mange vil have en god seng at sove i, og ruterne skal have en vis kvalitet, med god afmærkning, ikke for langt til indkøbsmuligheder, kroer og andre gode pause-steder, fortæller Jesper Pørksen, der personligt har testkørt ruten og checket alt fra skiltning til underlag og faremomenter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Silver Cyclist-ruten går bl.a. gennem Sjællands første nationalpark, Skjoldungernes Land, og til oplevelsen hører både seværdigheder og besøg hos lokale fødevareproducenter og gårdbutikker. Silver Cyclists er et EU-finansieret projekt, og med det internationale stempel bliver det danske cykelkrydstogt nu markedsført i Tyskland, Italien, England og Spanien.

”Krydstogt på cykel i Fjordlandet” er et af flere færdigpakkede oplevelses-tilbud til turister i Fjordlandet, som er området omkring to af Danmarks smukkeste fjorde, Isefjorden og Roskilde Fjord.

Relevant information

Læs mere her:
https://issuu.com

Annonce:

Efterlad din kommentar