Peer Neslein har kørt i både campingvogne og autocamper gennem årene – så læs hvad han mener om at vælge campingvogn eller autocamper

På Campingferie.dk redaktionen får vi tit spørgsmålet:
Campingvogn eller autocamper – Hvad er forskellen og hvad er bedst!
Det er svært at diskutere smag og behag, men Peer Neslein kaster sig gerne ud i et forsøg:
Det korte svar er, at begge dele er lige godt – men ikke for alle. Lad mig prøve at uddybe.
Hvis man ikke ønsker at køre med en campingvogn, er det vel ganske naturligt at søge mod en autocamper.

 

Økonomi er et vigtigt parameter
Men mange ting spiller ind, lige fra økonomi til kultur og ferieformer. Tidligere var der 180% i afgift på en autocamper men nu er afgiften nede på 60% eller mindre. Så en dyr campingvogn og en lignende bil kan sagtens blive dyrere end en autocamper, men autocampere har altid i folkemunde været anset for at være dyre. Det er de ikke, hvis man sammenligner med hvad det koster at anskaffe sig en bil og campingvogn. Det kan sagtens ende på det samme beløb. Hvis man fokuserer på en gennemsnitlig delintegreret autocamper koster den kr. 650.000-800.000 og opefter.

Du kan også købe fabriksnye autocampere indrettet i kassevogne, ofte omtalt som fritidsbiler for under kr. 500.000 udstyret lige til at køre på ferie i. En svensk Kabe campingvogn koster i 2021 fra kr. 255.900 til kr. 832.900. Hertil kommer en bil af en vis klasse til at trække drømmevognen. Så det rammer vel også prisen som svarer til en gennemsnitlig delintegreret autocamper eller en dyrere autocamper. Men selvfølgelig kan du også få autocampere til flere millioner.

En almindelig gennemsnitlig campingvogn på omkring 5-6 meter som denne Knaus Südwind, koster mellem kr. 200.000 og 300.000 med udstyr klar til ferieturen. Men her skal der også lige findes penge til en trækker foran campingvognen.
Men dette er kun den økonomiske side af sagen.

Rejserytmen er et andet vigtigt parameter
Hvis man kører med autocamper har man ofte en anden rejserytme end den man traditionelt ser hos campister med en campingvogn på krogen. Det ser vi nærmere på i afsnittet herunder.

Artiklen fortsætter her: https://campingbladet.1kcloud.com/edlv_SbUyk/#4

 

Annonce:

Efterlad din kommentar