Bruger du det rigtige el-kabel til campingvognen eller autocamperen? (Reklame)

Peer Neslein fra Campingferie.dk fortæller om el-kabler til campingvogne og autocampere, som skal være 25 m langt med en ledningsstørrelse på minimum 2,5 mm2 godkendt til 16 Amp.

FDM skriver om EL i campingvognen:
Hvad skal du være opmærksom på vedr. el i campingvognen? El er ikke ufarligt, og det er ejerens ansvar, at elinstallationen i campingvognen er i lovlig og forsvarlig stand. I dag er der oftest flere elektriske forbrugere i campingvognen, og det stiller større krav til det elektriske anlæg. Mange steder er el standardiseret, og de fleste campingpladser anvender de blå CEE-stik og kræver, at du har et gummikabel med, som er godkendt til udendørsbrug.
Kablet skal være 25 m langt med en ledningsstørrelse på minimum 2,5 mm2 godkendt til 16 Amp.
På de fleste campingpladsers hjemmesider kan du se hvilke elstik, der findes på pladsen. Såfremt de danske stik ikke passer, kan du som regel købe eller leje adaptere på selve campingpladsen. Det anbefales dog under alle omstændigheder selv at have flere stik med og evt. et sæt med adaptere. Vær også opmærksom på, at gældende sikkerhedsregler for forlængerkabler skal overholdes.

Autocamperrådet skriver om elkabel:
“for tilslutning af campingvogne og autocampere, kræves der kabler efter DIN VDE 0100-721, med en kabel tykkelse på 2,5 mm². Dette gælder for en tilslutningsstrøm på op til 16 A på kabeltromler”.

Annonce:

Efterlad din kommentar