Hos Camping Branchen har man i flere år kæmpet for at få højnet hastighedsgrænserne for campingvogne og autocampere. Nu kan autocampere omsider hæve farten på de danske veje

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) kunne for kort tid siden melde ud, at hastighedsgrænsen for autocampere for fremtiden bliver hævet til 100 km/t på motorveje og 80 km/t på øvrige veje. Tidligere var den 80 km/t på motorveje og 70 på øvrige veje.

Derved kommer autocampernes hastighedsgrænse nu til at følge fartreglerne for campingvogne og busser, og det er noget, der vækker positiv opmærksomhed i brancheorganisationen Camping Branchen.

– Det er virkelig glædeligt, at autocamperne nu kommer med. Det er noget, vi har kæmpet for i mange år, og det skal heller ikke være nogen hemmelighed, at vi havde forventet, at det var sket tidligere. Nutidens autocampere er bygget til at køre hurtigt, og eftersom vi har et godt vejnet i Danmark, har det virket ulogisk, at autocamperne har skullet køre langsommere end for eksempel busser og campingvogne, siger Torben Jensen, der som medlem af bestyrelsen i brancheorganisationen Camping Branchen varetager danske autocamperes interesser.

Mindre indviklet

De nye hastighedsgrænser for autocampere trådte i kraft 15. marts og omfatter de autocampere over 3.500 kg, der samtidig er omfattet af Tempo 100-ordningen, dvs. de europæisk standardiserede regler, der godkender at man må køre op til 100 km/t med eksempelvis en campingvogn.

– Tidligere har vi som forhandlere skullet forklare vores potentielle købere af autocamperen, hvorfor de ikke må køre med 100 km/t i Danmark, men gerne syd for grænsen. Det har ikke givet mening. Nu har vi endelig fået en lovgivning, som følger med området, og det betyder for forhandleren, at der er fjernet en hæmsko i forhold til et potentielt salg, siger Torben Jensen.

De nye hastighedsgrænser for autocampere er blandt andet indført for at sikre ensartede regler til gavn for trafiksikkerheden og bedre transportbetingelser for campisterne.

Fakta: Camping Branchen er en sammenslutning af fabrikanter, importører, forhandlere og udlejere af telte, trailere, campingvogne, autocampere samt leverandører af forskellige former for tilbehør.

Læs mere på: http://www.campingbranchen.dk
 

 

Annonce:

Efterlad din kommentar