Pressemeddelelse
Geocaching går amok! Sommeren 2016 er der 15 millioner aktive geocachere over hele verden på jagt efter knap 3 millioner skjulte skatte. I Danmark er omkring 40.000 skattejægere registreret, og der ligger 31.000 skatte skjult rundt om i det danske sommerland. Hop med på trenden og bliv en del af et voksende globalt fællesskab med skattejagt og naturoplevelser som omdrejningspunkt.
Geocaching – tekniknørdernes våde drøm?
Ikke kun! Selvfølgelig fylder nørderne – de holder skarpt øje med nye caches og drager ud i nattens mulm og mørke for at være den allerførste til at finde cachen og skrive i logbogen. Men også pensionister og børnefamilier er bidt af jagten. Den første cache blev anbragt den 3. maj 2000 af Dave Ulmer fra Beaver Creek i Oregon. I dag ligger der næsten 3 millioner geocaches over hele verden.
Ohøj i sommerlandet – geocaching er den ultimative turistguide
Brug geocaching som turistguide og lad din smartphone føre dig rundt til nye lokaliteter på ferien eller som et lokkemiddel til at få ungerne væk fra skærmen og ud i den rigtige verden. Selvom skatten bare er en lille elektronisk dims og en hoppebold eller en plasticabe, sætter en skattejagt spræl på udforskningen af sommerens feriemål. Campingpladser, turistforeninger og museer laver lokale skattejagter og viser seværdighederne frem, enten i naturen eller måske som en guidet rundtur til byens skulpturer
Danmark er fuld af skatte – find dem på din vej forbi …
En geocache skattejagt kan guide dig til ukendte egne og oplevelser, som ellers er forbeholdt de lokale. Du kan besøge Danmarks allerskønneste steder ved at følge dækproducenten Bridgestones GeoTour. Find bare én af de 30 skatte og deltag i lodtrækningen om en kør-selv-ferie for hele familien. Find GPS-koordinaterne og en oversigt over skattenes placering på Bridgestone’s hjemmeside – og sæt i gang!
Faktaboks: Geocaching for absolute beginners
Geocaching er skattejagt med GPS. Skattene er typisk en vandtæt beholder med blyant, logbog og eventuelt små billige “gaver”. Idéen er, at du finder cachen ved hjælp af GPS-koordinater, som du finder på www.geocaching.com og skriver i logbogen. Tager du nogle genstande i bøtten, skal du lægge nogle andre i som bytte. Til sidst logger du besøget på www.geocaching.com, så andre kan se, du har været der. Ofte er der konkurrence om at være den første, der skriver sig i logbogen