I forbindelse med en TV-serie for TV2 med bjergbestigeren Lene Gammelgaard, som Peer Neslein havde fået ideen til, blev der filmet en række vandreudsendelser med Lene Gammelgaard. Den ene af udsendelserne var en tur til Nordkapp, hvor man sejlede fra Skarsvåg (nordligste fiskested) med en lille fiskekutter til Hornvika (en bugt ca. en km syd for Nordkapp) for at klatre/kravle op ad den gamle sti fra havet og til toppen af Nordkapp plateauet. Det var den gang den eneste adgangsvej til Nordkappklippen indtil man indviede bilvejen til Nordkapp i 1956. Så fra anløbsbroen ved havet skulle Lene, Peer og fotografen op ad den gamle kongesti – 309 meter op.
Peer Neslein: Det var for mig en gammel drøm at ankomme og opleve Nordkapp på denne måde.

 

Hornvika bugten med anløbsbro med båd på vej. Nordkapp bilvejen og parkeringspladsen ses på billedet.

 

Hornvika med den gamle anløbsbro og stien op til toppen af Nordkapp plateauet var den eneste vej før bilvejen i 1956 blev åbnet.

 

Anløbsbroen blev tidligere brugt af de mindre skibe fra Hurtigruten

 

I Nordkapphallen kan man bl.a. se nogle udstillinger om hvordan alle, herunder de kongelige måtte klatre de 309 meter op til Nordkapp plateauet.

 

Siden 30. juni 1956 har man kunnet køre til Nordkapp. Først de senere år har man besluttet at vejen skal holdes åben hele året.

 

Annonce:

Efterlad din kommentar