Mindeankeret for enden af Nyhavn blev opsat i 1951 til minde om de danske søfolk, der omkom under 2. verdenskrig.

Nyhavn er et havnekvarter i København, som er et af byens mest besøgte turistmål. Havnen blev udgravet fra 1671 til 1673 af svenske krigsfanger fra den Anden Karl Gustav-krig som et alternativ til den eksisterende havn. “Nyhavnskanalen” blev indviet af Christian 5. i 1670’erne, men i dag hedder det bare Nyhavn. Seværdige er de over 300 år gamle huse. Det ældste hus er Nyhavn nr. 9 fra 1681. I dag er Nyhavn dækket med fortovscafeer og restauranter, især på den nordøstlige side, solsiden.
I mange år var Nyhavn blandt byens mere skumle kvarterer med sømandsværtshuse og dertil hørende glædespiger. Men i 1980’erne blev området gennemgribende renoveret, og Nyhavn huser i dag en række pænere restauranter, cafeer og barer. Blandt de mest kendte er Nyhavn 17 og Cap Horn.
Digteren H.C. Andersen boede i tre af husene i løbet af tyve år. I 1834 boede han i nr. 20, fra 1848 til 1865 i nr. 67 og fra 1871 og frem til sin død i 1875 i nr. 18.
Nyhavnsbroen mellem Holbergsgade og Toldbodgade blev oprindeligt anlagt i 1874-1875 men blev erstattet af den nuværende klapbro i 1911-1912. Broen deler Nyhavn i en indre del, hvor der nu ligger veteranskibe, og en ydre del. Se her:

Som sejler ved man at man skal venstre om den grønne bøje når man er for indadgående og højre om den røde. Og ved man det er det jo ganske nemt at finde døren. Når man er udadgående er reglerne modsat.
Hvis man er indadgående her og sejler (går) forkert, rammer man den gamle sømine til højre for den grønne bøje.

Dragør Lodsstation
Dragør Lodseri blev grundlagt 1684, da seks mænd fra fik kongelig bevilling til at lodse skibe og især orlogsskibe gennem Sundet. I midten af 1700-tallet var der 24 lodser og i 1870’erne var der mere end 50. 1906 var der kun syv lodser tilbage. Dragør Lodseri fungerede frem til 1984, hvorefter Farvandsdirektoratet af rationaliseringsgrunde lagde de tre lodserier i Dragør, København og Helsingør sammen under navnet Sundets Lodseri. På dette tidspunkt var der i Dragør ansat 16 lodser. Efter senere ændringer er Dragør Lodsstation nu en del af DanPilot – Lodseriet Danmark. Danmarks Lodsmuseum ligger i den gamle lodsbygning fra 1823. Det 16 m høje lodstårn for enden af bygningen er fra 1912. Se her:

Københavns sidste mølle
Midt i København og midt inde bag voldene omkring kastellet står denne mølle. Kastelsmøllen blev opført i 1847 af tømrermester Fritz Christian Balslöv og var afløser for to tidligere stubmøller. De havde siden 1700-tallet stået for melforsyningen til Kastellets bageri i søndre Magasin. Møllen er Københavns sidste mølle, som fortsat kroner Kongens Bastion i Kastellet, er efter restaurering igen blevet et synligt vartegn for byen. Se her:


Zoo er altid et besøg værd. København Zoo eller Zoologisk Have i København er på 11 ha og en af Europas ældste zoologiske haver. Den ligger på Frederiksberg ved Roskildevej på Valby Bakke. København Zoo har 180 fuldtidsansatte og et årligt besøgstal på ca. 1,2 mio. Der er over 3.500 dyr fordelt på 227 arter i København Zoo. Se her:


Når du er på en gåtur i København og du ser en port så kig ind og se hvad der gemmer sig inde i gården. Her er vi midt i København i området omkring Runde tårn. Se her:

Besøg Christiansborg Slot
Det er her du finder De Kongelige Repræsentationslokaler med Riddersalen og Dronningens Gobeliner, De Kongelige Stalde, Det Kongelige Festkøkken, Christiansborg Slotskirke og ruinerne under slottet.
I 800 år har Slotsholmen været centrum for magten i Danmark. Det nuværende Christiansborg Slot har stået siden 1928, men fra denne plads har konger og dronninger regeret i århundreder. I dag benytter H.M. Dronningen slottet til officielle arrangementer, såsom gallamiddage og offentlig audiens.

Riddersalen er udsmykket med 17 farvestrålende gobeliner. Det er 1100 års vævet danmarkshistorie fra vikingetiden til år 2000. Gobelinerne er tæt befolkede af de konger, statsoverhoveder og store personligheder, der satte et solidt aftryk i Danmark og i resten af verden. Der er scener fra svenskernes storm på København natten mellem den 11. og 12. februar 1659 og fra årene under 2. Verdenskrig, da Hitler trak mørke skyer over Europa. Se her:


Jægerspris Slot ligger i Jægerspris i Hovedstadsområdet. Det er bygget i 1300-1400-tallet. Som mange andre slotte i Danmark er det blevet ombygget og tilbygget gennem mange hundrede år. Den ældste del er den tre etager høje nordfløj. Sydfløjen er fra 1590-1600 og østfløjen 1730-1731.
kong Frederik VII, som blev den sidste kongelige ejer af slottet. Ved enevældens ophør i 1848 overgik slottet til staten.
1854 tilbagekøbte kongen imidlertid slottet til brug som tilflugtssted fra det højere borgerskab og aristokratis forargelse over hans borgerlige ægteskab med Louise Christine Rasmussen (bedre kendt som Grevinde Danner).
Efter kongens død i 1863 arvede Grevinde Danner slottet og havde det som fast bopæl. Hun oprettede i 1867 et børnehjem i den tidligere kavalerfløj. Knap et halvt år inden sin død, stiftede hun fundatsen Kong Frederik VII’s Stiftelse af 30. oktober 1873. Stiftelsen indebar bl.a., at Jægerspris Slot, efter grevindens død, skulle indrettes til børnehjem for fattige og ulykkeligt stillede piger.
I en årrække husede slottet Jægerspris Socialpædagogiske Seminarium, Dannerseminariet, som i 2009 blev sammenlagt med Hillerød Pædagogseminarium. Der er stadig børnehjem på Jægerspris Slot, samt andre sociale behandlingstilbud. Jægerspris Slot Gods er på 3.010 hektar med gårdene Christiansminde, Egelundsgården og Louiseholm. Se her: