Her er en oversigt over mine egne campingvogne og autocampere som jeg har ejet siden jeg startede som professionel campist 1. april 1987. Denne liste omfatter kun mine egne vogne og ikke alle de vogne jeg har lånt i længere eller kortere tid for at skrive om dem eller teste dem.

Peer Neslein i sin Knaus Südwind i januar 2022.

 


Lisbeth og Peer på telttur. Lisbeth har lagt smøgerne for mange år siden. Peer har aldrig røget.

1985

Jeg arbejdede i musikbranchen og da Lisbeth og jeg vil købe vores første campingvogn, gik jeg på biblioteket for at låne bøger om camping og campingvogne. Her får jeg at vide at der ikke findes bøger om camping. Da jeg ikke ved noget om campingvogne (vi har kun camperet med telt) beslutter jeg, at skrive en bog om campingvogne i min fritid for at lære noget om campingvogne før vi køber en selv. Jeg begynder, at researche om alt indenfor campingvogne og skriver til fabrikker, producenter og forhandlere.

 

Signe leger med soveposen, mens Lisbeth strikker og Rasmus sover i barnevognen.

1986

I starten af 1986 er jeg klar med tekster og billeder der omhandler alt det jeg mener jeg skal vide for at kunne købe den for os rigtige campingvogn. Så i foråret 1986 beslutter vi at købe en helårsvogn, nemlig en Solifer Artic 450 hos Neergårds Camping i Hedehusene. Vognen er udstyret med Primus centralvarme. Det betød, at jeg nu kunne skrive den sidste del af min bog, nemlig den del der handler om den første campingtur. Da jeg er færdig med bogen ”Campingvognen” – Håndbog for campister, beslutter jeg at udgive den selv, ved at få den layoutet og trykt. Markedsføring og salg må jeg selv klare.

1987

Bogen udkommer og FDM og DCU kontakter mig og spørger om jeg kan skrive artikler til dem. DCU vil også gerne købe et par tusinde bøger. Så den dag den 1. april 1987 besluttede jeg at jeg ville leve af at campere. Og det er 35 år siden i 2022.

 

Rasmus hygger sig i sneen.

1988-1989

Jeg skifter min Solifer Artic 450 ud med den større model Solifer Artic 500 så børnene (Signe og Rasmus) får bedre plads i deres køjer i bagenden af vognen.

 

Jeg besluttede at køre til Nordkapp som jeg havde drømt om i nogle år. Undervejs på turen skrev jeg informationer til bogen ”Nordkapp” som jeg selv udgav og som blev en rigtig god succes. Her er jeg på vej til Nordkapp i min Toyota Corolla 1,6 med min Solifer Artic 500 på krogen. Min bror Jann og min onkel Ras var med på turen. På dette tidspunkt var jeg ikke gået i gang med at lave videoer endnu.

 


Bogen udkom i 1988

 

Signe klar med ski sammen med fætter Frederik (min bror Jann’s søn)

1990

Jeg skifter til en større Solifer jubilæumsmodel og et Isabella Universaltelt.  Nogle forhandlere fortalte mig at hvis jeg vil leve af at skrive om camping, burde jeg køre i almindelige campingvogne og ikke en dyr Solifer. Det vil passe mig fint at prøve de forskellige mærker i campingvogne, så da min Solifer havde stået stille et stykke tid, valgte jeg at sælge den.

 

1991-2001
En af de første campingvogne jeg lånte var en Bürstner som jeg valgte at køre til Nordkapp med. Efter den pæne succes med min bog Nordkapp begyndte alle nu at spørge hvorfor jeg ikke havde lavet en film med min tur til Nordkapp. Så det gjorde jeg sammen med min bror Jann som nu arbejdede for mig. Jann filmede videoen hvor jeg forsøgte mig som rejsejournalist i billedet. Vi redigerede selv filmen i et studie og jeg fik min ven Jens Okking til at indtale speaken fra turen. Min bil i denne periode var en Nissan Patrol.
Se min første film (Nordkapp) som rejsejournalist her: https://youtu.be/ZkjhXJcE4O4

I de 10 år fra 1991 til 2001 lånte jeg campingvogne af importører, agenter og campingforhandlere som jeg testede, skrev artikler om eller lavede film på til Campingferie.dk som jeg har fået ideen til og som kom på nettet som den første campingportal midt i 1990’erne. Så de mange campingvogne og autocampere jeg kun har lånt eller skrevet om skriver jeg ikke om her.

 

Min bror Jann og undertegnede klar til Europas længste campingtur.

2002
Camping Ekspeditionerne starter

Alle vogne i det følgende er vogne som jeg selv har ejet.

I 2002 fik jeg ideen til at lave længerevarende test (Ekspeditioner) på campingvogne og autocampere hvor jeg kører i vognen 1-3 år for at teste den under de forskellige årstider, ligesom jeg begyndte at teste dem på længere ture for at teste dem under de samme, eller værre forhold, som almindelige campister kan komme ud for. I forbindelse med disse længerevarende test får jeg ligeledes ideen til at lave dagbøger og film fra dag til dag, som lægges på nettet fra dag til dag, mens de forskellige testturer eller Ekspeditioner foregår. Jeg opdager hurtigt, at det er både dyrt og svært når jeg sidder i udlandet og skal uploade billeder og film på et meget langsomt og dyrt internet. På det tidspunkt var der ikke internet på mange campingpladser, så jeg prøvede så vidt muligt at tage mit eget internet med. Det var svært.

 

Luksus campingvogn
Campingvognen var en KABE Royal 720 TDL King Size (250 cm bred), som blev trukket af en Hyundai Santa Fe, 2,0 turbo diesel med 4-hjulstræk.

 

2002
Kabe royal 720 TDL

Gibraltar- Nordkapp – Europas længste campingtur. 12.000 km på 24 dage.

Se filmen del 1 her: https://youtu.be/QCOOtNI1NSQ

Se filmen del 2 her: https://youtu.be/Uyj32HNLx3c?list=PLQsmeWRMJipiy5oeX880e-NMe3z8lHh0G

 

2004
Ekspedition North Cape Winter Challenge.

Sammen med min Kabe Safir 590 TDL blev vi de første med campingvogn på Nordkapp om vinteren. På det tidspunkt var Nordkapp lukket om vinteren. Nu om dage er Nordkapp åbent hele året.
Se filmen her: https://youtu.be/flyJn1CuP1k

 

2005
Cabby 67 Champ Edition og Isabella Universal helårstelt

Vintermarked i Jokkmokk fejrer 400 år. Se filmen her: https://youtu.be/pPV8Yp4XDMI

 

2005
Campingtur til Athen i Cabby 67 Champ Edition
Gennem Europa til Venedig og med Camping on Board færge til Patras i Grækenland, videre over Korintkanalen til Athen.

Se filmen del 1 her: https://youtu.be/YqClHHYuf0E

Se filmen del 2 her: https://youtu.be/HwPGGupyyz4

 

2006
Fendt Diamant 700 VIP
Campingtur gennem Europa til Vulkanerne Vesuv i Italien og Etna på Sicilien.

Se filmen del 1 her: https://youtu.be/NvLqExEkY6U

Se filmen del 2 her: https://youtu.be/g4Q7oj1bw3A

 

2006
Cabby Autocamper. Pilgrimstur i autocamper til Santiago de Compostela i Spanien og videre til verdens ende Finniterre ud til Atlanterhavet.
Se del 1 af filmen her: https://youtu.be/0YcEALyTHZ4

Se del 2 af filmen her: https://youtu.be/RFjeZ8c_idk

 

2007
Wilk 450. Black Sea Challenge (Ekspedition Sortehavet). Gennem Europa til Istanbul og til Sortehavet.
Se filmen her: Ekspedition Sortehavet del 1: https://youtu.be/hVlbUOTzQZc

Ekspedition Sortehavet del 2: https://youtu.be/uXCKGzXowYc

 

2008
LMC vintervogn med Alde centralvarme.

Vintercamping i Østrig. Se film her: https://youtu.be/xGsJJnGniSY

 

2009-2010
Dethleffs Advantage I 6501 helintegreret autocamper

Campingture gennem Rusland til Sankt Petersborg, Hvidehavet, Kola halvøen, Polarcirklen og Murmansk.
Se film om Campingtur til Sankt Petersborg: https://youtu.be/WwlpK2IHOvQ

Murmansk – Nordkapp del 1: https://youtu.be/P4xZU0gFwQw

Murmansk – Nordkapp del 2: https://youtu.be/k40GZBbm-C4

 

2011
Bürstner Marano T 590 (brugt) delintegreret autocamper

Drømmetur Island rundt. Se filmklip fra turen her: https://youtu.be/6W4PTJ-smaE

 

2012
Hobby Premium med Alde centralvarme.

Ekspedition Polarcirklen hvor det blev -42 graders frost i Jokkmokk.
Se filmen her: https://youtu.be/qs1lm1uazA0

 

2013

Solifer 450 (brugt vogn fra 2007) næsten magen til den som jeg startede med i 1986. Ren nostalgi. Jeg synes også at det er vigtigt ikke kun at teste nye vogne, så vi købte denne brugte Solifer.

 

I løbet af 2013 byttede jeg vognen med den større Solifer Finlandia 560 (2007 – også brugt) som vi kørte i på vores campingtur til Ungarn. Vognen blev desværre stjålet 3 dage efter vi var kommet hjem fra turen, som var en ferietur.

 

Jeg købte så en brugt 10 år gammel Hobby Excellent Easy som jeg optimerede til vintercamping og testede på en vintertur til Norge hvorefter jeg fortelte om projektet og viste vognen i TV2 Frihuset. Jeg ville bare vise at stort set alle campingvogne, nye som ældre, kan bruges om vinteren.
Se filmen Vintertesten her: https://youtu.be/NUM6SHTBWQY

 

2014-2016

Kabe Royal 590 E-TDL

Ekspedition Atlanterhavsvejen. Se filmen her: https://youtu.be/SMqr8dydWHE

 

2017-2019
Kabe Classic 470

Mads Nielsen og Peer Neslein på Arctic Camp i Jokkmokk ved Polarcirklen i Sverige, i forbindelse med det samiske vintermarked i februar måned. Her i Jokkmokk finder man ud af hvor skønt det er at komme ind i en varm vogn.

Jeg valgte bevist at købe en Kabe Classic som er den billigste serie hos Kabe, for at kunne sammenligne den med min forrige Kabe, der var en Kabe Royal som er den næstdyreste serie. Konklusionen er, at alle de grundlæggende systemer som gas, vand, varme og luftcirkulation er udført efter de samme principper. Forskellen ligger i udvalget af ekstra udstyr og finesser.

Peer fortæller om sin Kabe Classic 470, mens har bor i den ved Polarcirklen i Jokkmokk: https://youtu.be/t9_cQZOmWd4

 

2019-2021
Knaus Südwind 500 PF

Jeg valgte at købe denne Knaus med blæservarme for at vise at du sagtens kan bruge en vogn med blæservarme hele året. Jeg har været på vinterture i den til Norge og til Østrig og været ude i -15 graders frost uden problemer. Derudover har den været Danmark rundt en del gange langs kysten, på tværs, med masser af små færger og afstikkere til Bornholm. Tyskerne bygger rigtige gode campingvogne og Knaus har fået fat i et stort publikum, da de kan fås med blæservarme, Alde centralvarme eller i en el-udgave.

Se film fra mine ture med min Knaus:

Se Peers Knaus: https://youtu.be/lxfkF78uR2c?list=PLQsmeWRMJipgy9o8uaofKlG867Ov6vCMX

Vintercamping I Norge og Østrig: https://youtu.be/Utgiyg2RYDE?list=PLQsmeWRMJipgy9o8uaofKlG867Ov6vCMX

Campingferie i Danmark i juli: https://campingferie.dk/2021/01/27/danmark-rundt-langs-kysten-eksperten-amatoeren-paa-tur-gennem-danmark-film/

 

Husk, at du kan læse artikler om de fleste af de ture som jeg har omtalt i denne artikel.

2022 Hvilken vogn skal jeg så vælge som min egen og køre i fremover?

Det må du følge med i på Campingferie.dk hvor jeg vil fortælle hvad jeg skal køre i de næste 3 år – i løbet af foråret 2022 og selvfølgelig vil jeg lave film og artikler på den, ligesom jeg allerede har en række spændende rejser på tegnebræddet. Men i disse hvor campingfabrikkerne og deres leverandører har været stoppet af Corona, kan leveringstider nemt blive ændret.

Men jeg vender omgående tilbage når der er nyt. I mellemtiden har jeg heldigvis min Knaus som først bliver solgt når den nye vogn er leveret og indregistreret.

2022-2025 blev vognen en Kabe Estate 560

Venlig hilsen

Peer Neslein

 

Annonce: