Mange overvejer at holde ferie i Danmark – Her er lidt inspiration + 4 film

 
Peer Neslein ved skiltet langs Margueritruten og ombord på Danmarks mindste bilfærge som er en del af Margueritruten. Se færgen i filmen.

Margueritruten er en turistrute for bilister, som er lagt således, at man følger landets smukkeste vejstrækninger og undervejs passerer ca. 200 af Danmarks mest kendte seværdigheder og attraktioner. Ruten er opkaldt efter dronningens yndlingsblomst, og derfor er ruten markeret med brune skilte med margueritblomsten.

Ruten, som i alt er på 4.218 km,  blev indviet 24. april 1991 af dronning Margrethe II og Peer Neslein og Jens Okking producerede 26 TV udsendelser til DR-TV hvor Jens Okking og hans 2 sønner Niels og Mads var på en campingtur gennem hele Danmark. Peer Neslein stod for ide og produktion og fik ligeledes afsat alle programmerne til TV-stationer i Europa. Peer Neslein udgav også en bog med titlen Marguerit-ruten som blev en succes som TV-udsendelserne. Det oprindelige ruteforløb blev fastlagt af Turismens Fællesråd, det nu nedlagte samarbejdsorgan for organisationer og brancheforeninger med tilknytning til det danske turisterhverv.

I 2008 besluttede Friluftsrådet at opdatere ruten og koble den til friluftsfaciliteter, såsom cykel- og vandrestier. Organisationen blev tovholder for projektet “Margueritruten ind i det 21. århundrede”. Projektgruppen havde medlemmer fra VisitDenmark, Vejdirektoratet, Naturstyrelsen og forskellige kommuner. Margueritruten blev relanceret i 2010, efter at ruten blev ændret i 21 kommuner. I dag har Naturstyrelsen ansvaret for den digitale formidling af ruten, hvilket blandt andet sker med rutekortet på Udinaturen.dk. Det er dog de enkelte kommuner, som sørger for skiltningen ude på ruten.

Selvom Margueritruten oprindeligt er skabt med billister og motorcyklister for øje, kan store dele af ruten også følges på cykel. Man kører således hovedsagelig ad mindrebefærdede veje, omend ruten også inkluderer motorvejen over Storebæltsbroen.

I 2016 da Margueritruten kunne fejre 25 år jubilæum fik Peer Neslein fra Campingferie.dk ideen til at producere en mini-serie på Margueritruten. Peer Neslein inviterede Altomcamping.dk med som produktionsselskab så de 2 firmaer sammen kunne producere en række indslag fra Danmark. Det kom der 4 familieprogrammer ud af som du kan se herunder.

Annonce:

Efterlad din kommentar