Vi er nået til Island og er på vej ind i fjorden hvor Seydisfjordur ligger. Det er der skibet Noröna fra Smyril Line lægger til og vi skal køre i land.

Vejret ser godt ud, men det blæser temmelig kraftigt og temperaturen er 3 graders varme. Og det er ikke varmt.

Mange er på dækket for at få et glimt af Island og det der venter forude.

Det er blevet vores tur til at sige farvel, men på gensyn til skibet. Efter 2 dage ombord bliver det skønt at komme videre.

Her er toldkontrollen som vi bare kører forbi. Det var nemt.

Så er vi på vej, men blæsten er kraftig så vi kører ikke så stærkt.

På vejen passerer vi en lystavle som er et informatiosskilt som står flere steder på vejene som fortæller om vind, vejr og vejen. Den fortæller at vi er på vej ud i 18meter vind fra NV retning og stadig 3 graders varme. Nu synes jeg at når vinden kommer over 15 meter, så skal man være meget opmærksom, eller måske lade være med at køre, da der kun skal komme et forkert vindstød og så er ulykken sket. Men jeg ved at vi har 2 fyldte 10 kgs gasflaker, proviant, tøj, 45 liter vand, samt diverse drikkevarer og ikke mindst foto og filmudstyr, værktøj osv. Sognen vejer velomkring 1800-1900 kg. Den er tilladt til 2 tons og min bil må trække 2100 kg.
Og vigtigst af alt så vil jeg mene at vognen er pakket fornuftigt over akslen og lavt i vognen. Den føles også ok, men jeg har stor respekt for vinden.

Vi er på vej af den nordlige del af Ringvej 1 med kurs mod Rejkjavik som vi ikke skal nå i dag. Men i morgen, sidste på dagen, skal vi samle Rasmus op i lufthavnen, da han skal med som fotograf den næste uge. Så vi skal gennem vulkanområdet, men vi følger medierne så vi er vel orienterede. Men skriv gerne til os hvis du falder over nyheder omkring vulkanudbruddet.

Smal bro over en brusende elv.

 

På gensyn i morgen

Lisbeth & Peer Neslein
Campingferie.dk

Annonce:

Efterlad din kommentar