I juli måned (2013) satte Campingferie redaktionen kursen mod Ungarn, nærmere betegnet Balatonsøen, efter flere opfordringer fra bladets læsere. For nogle vedkommende var det for at få lidt informationer om et måske nyt feriemål, mens andre ikke lagde skjul på at det handlede om at finde et sted at holde en billigere ferie.
Mange har følt at priserne i Danmark er steget gennem de sidste år og det har fået en del til at kigge sig om efter andre feriemål. Det kedelige ved situationen er at de danske campingpladser har følt et pres fra de danske campister omkring flere og bedre faciliteter og nu hvor campingpladserne er blevet optimeret klager nogle/mange campisterne over at det er for dyrt.
Ungarn og især Balatonsøen er et populært feriemål på grund af billige priser, dejligt vejr og gode bademuligheder.
Ungarn er et sletteland i Centraleuropa, omgivet i en halvcirkel af Karpaterbjergene. Grænselandene er Østrig, Slovakiet, Ukraine, Rumænien, Kroatien, Serbien og Slovenien.
Store dele af Ungarn består af slettelandskab, på ungarsk puszta. I forhistorisk tid var det ungarske slettelandskab under vand. Da vandet trak sig tilbage, var der efterladt store aflejringer. Sammen med løsjord, som senere er blæst til, udgør dette et meget frugtbart område for jordbrugsproduktion.
To tredjedele af Ungarn er opdyrket mark. Først og fremmest dyrkes hvede og majs, men der findes også stor produktion af frugt, sukkerroer og hamp. Ungarn har også en omfattende vinproduktion, blandt andet i de ungarske vinområder Tokaji og Eger.
Budapest er den største by i landet med over to millioner indbyggere. Den gamle bydel Buda ligger på Donaus vestlige bred og den mere moderne bydel Pest på den østlige bred. Byen var besat af tyrkerne 1541-1686. Byen blev påført store skader under anden verdenskrig og ved oprøret i 1956.
Ungarns største sø er Balatonsøen som Campingferie besøger i denne artikel.
Vejret i Ungarn
Ungarn har et kontinentalt klima med kolde, fugtige vintre og varme somre. Den gennemsnitlige temperatur på årsbasis er 9.7 °C. Temperaturen svinger mellem ca. 38 °C om sommeren og −29 °C om vinteren. Temperaturen om sommeren er tit mellem 27 og 32 °C og om vinteren 0 til −15 °C. Den gennemsnitlige årsnedbør, som mest falder i sommermånederne, er ca. 600 millimeter.
Den topografiske afgrænsning af det karpatiske område gør, at Ungarn er udsat for tørke, og effekterne fra drivhuseffekten mærkes allerede. Den almene opfattelse, som deles af mange forskere er, at landet igennem de seneste årtier er blevet stadig tørrere, og tørkeperioder er blevet forholdsvis almindelige, somrene er blevet varmere og vintrene mildere. Af denne grund er snerige vintre blevet mere sjældne end før. Den almene opfattelse er også, at Ungarns vejrmønster er i færd med at gå over fra fire til kun to sæsoner, eftersom forårs- og efterårsperioderne bliver kortere og kortere og er enkelte år helt fraværende. Denne tendens blev uventet reverseret i 2006, da landets to største floder, Donau og Tisza, gik over deres bredder samtidig. Dette førte til, at flere hundrede hjem blev ødelagt til trods for intenst arbejde med at forstærke digerne langs med størsteparten af floderne med sandsække, ved hjælp af universitetsstuderende og det ungarske hjemmeværn.
Det meste af Ungarn er dækket af jordbrugsarealer, men der findes stadig nogle rester af dets oprindelige skove, hovedsageligt i fjeldregionerne og i nationalparkerne.