Elite Camp Vestbirk er familiens campingplads med masser af aktiviteter for både store og små, men også natur, ro, afslapning og masser af plads at boltre sig på.

Af de 30 tdr. land som Elite Camp Vestbirk råder over, anvendes kun omkring 1/3 til egentlig camping, mens resten er udlagt til aktivitetsområder, skov og græsning til bl.a. dådyr, som villigt lader sig fodre.” Blandt børnenes favoritter er pladsens geder, som børnene frit kan gå ind til, kaninerne som hopper rundt om campingvognene samt kattekillingerne som hygger sig i børnenes arme.

Efter starten som overnatningssted for kanosejlere på Gudenåen, er Vestbirk Camping efter adskillige udvidelser og forbedringer gennem årene vokset til en middelstor campingplads med moderne faciliteter og pladser for næsten enhver smag. Pladsen blev således umiddelbart en del af Elite Camp helt fra starten af dette samarbejde.
Udvidelserne af campingarealet er i vid udstrækning foretaget med respekt for arealets beskaffenhed og muligheder, hvilket betyder, at campingpladsen byder på pladser af forskellig karakter. Der er åbne arealer med pladser, hvor man får fuldt udbytte af solen, der er mindre vænger og lommer, hvor man måske i højere grad føler nærheden til naboerne, der er arealer med inddelte terrasser, og der er sågar pladser med skygge det meste af dagen.
I tidens løb er legepladsen blevet udvidet med hoppepuder, svævebane, en stor legeborg i træ samt forskellige andre legeredskaber. Desuden er der indrettet i alt 3 mindre legepladser med legeredskaber tilpasset til de mindre børn.

 

Pladser med udsigt
Der er pladser for enhver smag og senest er der etableret 60 store pladser, hvoraf mange har udsigt til søen, en udsigt gæsterne længe har efterlyst. Selvom campingpladsen udvider, sker det på en måde, så den fornemmelse af god plads og nærhed med naturen, som kendetegner Elite Camp Vestbirk, bibeholdes.

Ny bygning
For få år siden slog Elite Camp Vestbirk dørene op for en stor nybygning. Bygningen er bygget i forbindelse med ”Laden” – et stort opholdslokale, som i samme forbindelse fik den sidste work-over Den nye bygning indeholder udover familierum, toiletter og bruserum, også en meget speciel og flot afdeling til små børn. Efter sydlandsk forbillede er der bygget et udendørs køkken med koge- og opvaskefaciliteter. Der blev også plads til en ny og indbydende opholdssue: ”Den lille sal,” som fortrinsvist er tænkt som opholdslokale for gæsterne, men ligesom pladsens meget specielle grillhytte, også kan lejes ud til arrangementer eller mindre grupper, som f.eks. ønsker at spise sammen.

Børnene og deres familier
Børnene og deres familier prioriteres højt på Elite Camp Vestbirk. Elite Camp Vestbirks gæster kan frit benytte den store opvarmede swimmingpool med tilhørende børnebassin, en 44 meter lang vandruchebane og solterrasse.

 
Børnene finder hurtigt en af campingpladsens 4 legepladser, hvoraf de tre er målrettet de yngste. Hoppepuderne, som er aldersopdelte, er også meget populære aktiviteter. På den centrale legeplads er der opført en stor borg med hængebroer, tårne, ”hulerum,” skydeskår, klatrenet osv. Til de mindre børn findes forskellige køretøjer og cykler til fri afbenyttelse.
Igennem sæsonen er der i weekenderne og i de fleste dage i højsæsonen aktiviteter for børnene. Der bliver lavet ansigtsmaling, arrangeret fodboldkampe og malet og bygget i det kreative værksted, hvor der frembringes t-shirts, keramik, fuglekasser og meget andet.


Bedsteforældre og seniorer
Da Elite Camp Vestbirk igennem årene har oplevet en stor interesse fra bedsteforældre, som skal på camping med deres børnebørn, er den første og den sidste uge i skoleferien udnævnt til bedsteforældreuger, hvor det gøres alt for at skabe rammerne for en fantastisk uge med børnebørnene. Der er i disse uger et forøget aktivitetsniveau, så det sikres, at børnene får et godt ophold.

Uden børn
Også seniorene og par uden børn har fundet campingpladsen. Selv om der på Elite Camp Vestbirk gøres meget for børn, er der naturligvis også tænkt på de lidt ældre og par uden børn. Der er masser af rolige ”hjørner” på pladsen, hvor man ikke mærker meget til aktivitererne, og i stedet kan nyde roen og udsigten til søen eller pladsens dyr – måske mens man nyder et glas vin til et af de efterhånden kendte stjerneskud fra campingpladsens grillbar.

Træf og familiearrangementer
Med 3 udlejningslokaler, en stor centralt beliggende træfplads med plads til ca. 50 campingvogne og over 30 udlejningsenheder, er Elite Camp Vestbirk det ideelle sted til afholdelse af familiearrangementer og træf. Igennem årene er der således afholdt et utal af bil- og campingklubtræf, barnedåb, fødselsdage og konfirmationer.

Gudenåen
Med beliggenheden lige midt på den smukkeste strækning af Gudenåen, har der i mange år været et ønske om at kunne tilbyde kanosejlads på åen. Dette er nu blevet muligt, og ud over en tur på søerne omkring pladsen, kan man nu få en dagstur på en af Danmarks smukkeste åer. Faktisk er det en udbred opfattelse, at strækningen fra campingpladsen til Kloster Mølle er den absolut smukkeste å strækning i Danmark.


Fiskeri
Beliggende lige midt mellem 2 af vestbirksøerne og med vand på 3 sider, er der gode muligheder for fiskeri – både fra bredden og fra båd, som naturligvis kan lejes på pladsen. Områdets put and take søer byder også på gode fiskemuligheder, og et par enkelte steder sælges der også fiskekort til Gudenåen.

Området
Få kilometer fra pladsen – i fugleflugtslinje under 1 kilometer ligger Den Genfundne Bro, som har udviklet sig til en af de mest besøgte seværdigheder i Danmark. Broen ligger i overkommelig gåafstand for de fleste, men man kan med fordel tage cyklen med, og udforske naturstien – den nedlagte jernbane som passerer broen, og løber hele vejen fra Horsens til Silkeborg. Langs naturstien og i hele området er der små perler, som er et besøg værd. Kort kan nævnes: Vestbirk Vandkraftværk, Vrads Station og veteranjernbane og Slaggaard Banke med en stor koncentration af gravhøje.


Kvalitet
Elite Camp Vestbirk er en af pladserne i Elite Camp. Elite Camp er en gruppe af campingpladser under DK-Camp, som alle karakteriseres ved høj kvalitet. Før en plads kan blive optaget i Elite Camp, bliver den vurderet for at sikre, at den lever op til en lang række krav mht. rengøring, kvalitet mv.
På Elite Camp Vestbirk havde vi let ved at leve op til kravene, fortæller lejrchef Peter Norge. ”I den periode vi har drevet Elite Camp Vestbirk har netop kvalitet og nærvær været gennemgående begreb, og Elite Camps krav og vores krav til os selv stiger støt år for år.

Se mere her: vestbirk.dk  




 

Annonce:

Efterlad din kommentar