Savannen i Zoologisk Have myldrer af liv om sommeren. Næsehornene buldrer fra mudderhul til mudderhul, mens impalaerne forsøger at holde sig i samlet flok. Girafferne glider mere adstadigt afsted og ses ofte i selskab med zebraerne, der efter egen opfattelse styrer Savannen. Virkeligheden ser dog lidt anderledes ud, hvis man spørger sabelantiloperne, der med et hævet øjenbryn og et vip med de lange spidse horn er Savannens sande herskere. Flodhestene bor for sig selv i det ene hjørne, men stolperne, der skiller dem fra den øvrige del af Savannen, er ikke bredere, end at flodhesteungen sagtens kan klemme sig igennem og udfordre magtbalancen med sit åbne gab og næsten tandløse gummer. Når den opdager, at resten af flokken ikke er fulgt med som opbakning, trækker den sig dog tilbage i sikkerhed hos de andre tykhuder. Hævet over dem alle sidder surikatflokken i deres karakteristiske oprejste positur, der gør dem i stand til at overskue hele Savannen. I løvernes anlæg myldrer det også af liv denne sommer: ikke mindre end ni løveunger tumler omkring, mens deres mødre og far forsøger at holde styr på dem. Mere fredeligt går det for sig i Elefanthuset, hvor den lille elefantunge henover sommeren skal lære at mestre snablen, så han langsomt kan vende sig til at få fast føde.

Sommeren i Zoo byder også på kvalitetskaffe, masser af is, en verden af grill – og insektsnacks

Palle Juhl Taulov, der er øverste ansvarlig for mad og forplejning i Zoo, ser frem til at åbne sommersæsonen med et mix af spændende nyheder og velafprøvede klassikere:

”Vi har gennem det sidste års tid spurgt tusindvis af gæster, hvordan vi kan gøre deres besøg i Zoo bedst muligt, når det gælder mad og drikke. Vi har testet nye produkter og givet kvaliteten et ekstra løft hele vejen rundt – og nu er vi klar til at præsentere udvalget henover sommeren. Sidste år havde vi stor succes med at sende udsalgssteder med kvalitetskaffe og sandwich ud i alle kroge af Haven, så det vil vi selvfølgelig fortsætte med. Vi kommer også til at præsentere en række grill-temaer rundt i Zoo, ligesom der i år er hele fem kvalitetsleverandører af is i Haven.

Det er meget vigtigt for os at imødekomme gæsternes behov, men i år vil vi også gerne udfordre dem lidt. Derfor springer vi med på den nye insektbølge, der er en voksende tendens på fødevaremarkedet. Vi er ligesom mange andre tiltalt både af den høje næringsværdi i insekterne og de lave miljøomkostninger ved produktionen – og skal man spise insekter for første gang, hvorfor så ikke gøre det omgivet af vilde dyr?”

Se flere detaljer om sommerens program og køb billetter på www.zoo.dk/sommer-i-zoo/

Sommer i Zoo 1. juli – 13. august – åbent hver dag fra 10-20

Annonce:

Efterlad din kommentar