Så er vi atter på vej mod et dejligt feriemål, nemlig Rhinen som vi skal opleve atter en gang. Vi har været ved Rhinen mange gange, men det var først sidste år at vi oplevede Rhinen i flammer, som omfatter et kæmpe fyrværkeri. Nu skal vi opleve det og den hyggelige by Rüdesheim igen, denne gang sammen med 50 andre campingfamilier, som er med os på denne guidede campingtur. Fra campingpladsen går vi direkte ud på stien langs Rhinen hvor flere af turbådene ligger.


Peer Neslein fortæller:
Lisbeth og jeg kører ombord på Scandlines færgen i Rødby og som sædvanligt har vi fået tiden til at passe, så vi kan spise frokost, mens færgen sejler de 45 min. til Puttgarten.
Som du kan se på billedet bliver vi ledt op på første sal på færgen og det går fint med højden.


Vi holder pause på en tysk rasteplads og som det fremgår er der mange som lige skal have en cigaret, som de rejsende i bussen i baggrunden.


Efter ca. 850 km kommer vi til Rhinen, hvor vi bliver mødt af dejligt vejr. Nu mangler vi kun få km.


Vi kommer til byporten til Rüdesheim, som mange danskere har passeret i årenes løb.


Vi får anvist en plads af Ollie, der ejer pladsen, og efter at have fået solsejlet op og sikret det med stormpløkker og stropper, nyder vi frokosten.


Vores nabo Jan viser mig en stormsikring som han selv har lavet af en vulst. Mon ikke dette var en ide som Tommy Boisen fra Isabella kunne bruge?


Vulsten passer i den slids der er i de fleste markiser og Jan fortæller at den har stået sin prøve i mange slags stormvejr. Den skal selvfølgelig skubbes helt ind i slidsen og så pløkkes i jorden. I stedet for den almindelige vulst som er for tyk til slidsen, har Jan sat en 230 volt el-ledning ind som vulst. Og det virker.


Et af byens små toge holder klar til at kører turister op i byen.


Dejlig stemning og miljø præger promenaden langs Rhinen.


I byens små gader og stræder møder vi igen det lille tog som hedder Winzerexpresse. Vi skal selv køre med toget en af dagene.


Hyggelige gårdhaver og masser af restauranter præger byen.


Den 144 meter lange og 3 meter brede Drosselgasse er byens mest kendte stræde, fyldt med restauranter, levende musik samt øl og vin i rigelige mængder.


I Drosselgasse finder vi også byens kendte klokkespil på tårnet til højre.


Smukke bygninger fra en tid hvor man satte en ære i at opføre huse med personlighed og udsmykning.


Et af byens hyggelige hoteller har udsigt til vinmarkerne bag byen.


Mørket sænker sig i takt med at lysstofrør og farvede pærer og lamper tager over.


Dejlig stemning og en god afslutning på en dag er en gåtur gennem byen, måske suppleret med en måltid mad samt lidt øl eller vin. Hertil kommer levende musik som mange af stederne trækker turisterne til med.


Dagen slutter for mange foran deres campingvogn eller autocamper, med hyggesnak om campinglivet og friheden til at vælge selv og ikke mindst selv bestemme farten, når man rejser som campist.

På gensyn
Lisbeth & Peer Neslein
Campingferie.dk

Skrevet af: Peer Neslein
© www.campingferie.dk 2010

Annonce:

Efterlad din kommentar