KG Camping fejrer den 28. – 29. oktober 50 års jubilæum på Mønten 6 i Kolding.
KG startede som KG Autoværksted i 1967, hvor Kresten Gravgaard påbegyndte byggeriet af et værksted på 150 m2 på Vejlevej 361 i Bramdrupdam, hvor senere TDC erhverv og nu Bjerg Larsen biler ligger. Allerede 4 år efter var der kommet godt gang i virksomheden og værkstedsarealet blev udvidet med yderligere 350 m2 og Birthe blev inddraget i virksomheden som medhjælpende hustru. På hjemmefronten var døtrene Anette og Susanne kommet til og med beboelse ved siden af værkstedet var det praktisk, at Birthe varetog regnskab og kontorarbejde. Senere i 1974 kom sønnen Morten også til.

Camping kom ind i billedet i 1976 hvor CI Caravans i Lunderskov tilbød KG forhandlingen af de meget populære 70’er campingvogne fra Sprite og Wilk. Et tilbud som Kresten og Birthe ikke kunne sige nej til. I de næste 10 år blev firmaet drevet som KG Auto- og Camping med både autoværksted og campingforretning på Vejlevej.

Autoværkstedet blev solgt fra i 1986 og blev overtaget af Bilværkstedet/Poul Dalgas på Albuen.
KG Camping blev nu en ren campingforretning og caravanværksted. I forretningen var sortimentet efterhånden udvidet til campingtilbehør, nye og brugte campingvogne, teltvogne og anhængere. Forretningen blev på Vejlevej frem til slutningen af 1999, hvor pladsen længe havde været for trang.

I januar 2000 flyttede KG Camping til et større domicil med ca. 4000 m2 under tag på Mosevej i Koldings sydlige bydel. Her lå tidligere AP Maskiner og indtil for nylig Bygma, for det viste sig desværre hurtig at grunden var for lille til det pladskrævende lager af campingvogne, så det blev kun til 9 år på Mosevej.

Der skete dog store forandringer i tiden på Mosevej, datteren Anette blev ansat i butikken og kort efter blev hendes mand Tom også inddraget i salget af campingvogne. Sønnen Morten blev senere ansat på caravanværkstedet. I 2004 valgte Kresten og Birthe at træde ud af den daglige drift og overlade KG Camping til Anette, Tom og Morten. Kresten og Birthe deltager nu kun i bestyrelsesarbejdet i virksomheden og nyder ellers pensionisttilværelsen.

En større grund blev fundet på Mønten 6, hvor Mercedes tidligere havde haft domicil. Bygningerne blev om- og tilbygget og stod klar til indflytning og åbning i januar 2009.

Efter om- og tilbygning råder KG camping nu over ca. 5.000 m2 udstilling og værksted under tag, og 20.000 m2 grund.

KG Camping har nu forhandling af campingvogne fra Adria, Eriba, Fendt, Hero Camper, Hobby og Tabbert. Campingforretningen er en af Danmarks flotteste og største, og trækker derfor kunder fra hele landet. Placeringen er også en af de bedste tænkelige – i Koldings nok mest trafikerede kryds og tæt ved motorvejen.

50-årsjubilæet fejres med åbent hus på Mønten 6, 28. og 29. oktober fra kl. 10-16.

Her kan de nye 2018-campingvogne opleves og rejse- og  campingskribenten Peer Neslein kommer forbi og giver inspiration til campingferie i ind- og udland.

Se mere her.: www.kg-camping.dk

Annonce:

Efterlad din kommentar