Annonce:
Campstuff
Annonce:
HinshøjCaravan728x90
Bije728x90
HELÅRSCAMPISTERNE
Campstuff
PIANI DI CLODIA
DANESE
Kronjyllands Camping & Marine Center
JPCARAVAN
Bije728x90
https://campingferie.vti.it/
Bije728x90

Campingbladet

Please or Tilmeld to create posts and topics.

Truma Duocontrol

Doucontrol er en smart idé. Rart at man ikke skal op om natten og skifte flaske og smart at man kan se på displayet, når den ene flaske er tom.

Desværre kan jeg ikke anbefale hverken produktet eller producenten. Produktet holder tilsyneladende kun et par år uanset om man bruger filter eller ej.
Dermed bliver det jo en ret dyr komfort foruden bøvlet med at den ikke virker og skal udskiftes.

Jeg er kommet til den konklusion efter at 2 stk. er blevet ubrugelige efter et par års brug. Jeg har kørt med gasfiltre fra vognen var ny, men den første stod alligevel af efter blot 18 måneder. Den måtte Truma nødtvungent udskifte på garantien da jeg kunne fremvise kvittering og fotos af gasfiltre.
Nu er nr. 2 lige stået af, men der er desværre gået lidt over 2 år og Truma nægter derfor at tage den som reklamation, uagtet at fejlen er nøjagtig den samme.
Vi bruger kun fabriksfyldte flasker og mine filtre er helt rene. Jeg fører logbog og vi har blot haft 60 overnatninger siden den blev skiftet sidst.

Nu kunne det jo være mig der var særligt uheldig, men næsten alle Duocontrol-brugere jeg møder, beretter om lignende problemer.
Flere gange har vi oplevet, at en vogn har været nødt til at køre hjem fra en tur fordi gassen - og dermed varmen - ikke længere virkede.
Hver gang har problemet været en defekt Duocontrol og Truma afviser blankt reklamationer med henvisninger til olie i gassen. (Ja, der ER olie i gas og derfor bør produkter til gasbrug konstrueres, så de kan klare det eller så de kan renses. De ældre udgaver af Duocontrol havde sjovt nok ikke samme problemer).

De første tegn på defekt er, at Duocontrol enten skifter til reserveflasken før hovedflasken er tom eller ikke skifter helt over. Det ses ved at statusviseren i toppen kun bliver rød på de øverste millimeter. Konstruktionen er sådan, at når trykket i driftsflasken falder til under 0,4 Bar, så skal den slå om til reserveflasken. Der er ikke nogen 'både og' position. (Kun hvis man stiller drejeknappen i midten, men det er ikke meningen).  Statusviseren skal være enten grøn eller rød - hvis den står midt i mellem er Duocontrol defekt. Hvis du observerer dette og din Duocontrol er mindre end 2 år gammel, så skynd dig at reklamere, forudsat du har gasfiltre monteret. (Ellers afviser Truma dig blankt).

 

Jeg har DuoControl på min nuværende vogn og havde det også på den forrige. Jeg har haft den monteret i 6-7 år tilsammen uden problemer og det er først for et halvt år siden jeg satte filtre på.

Har du købt meget gas syd for grænsen og evt. fået genopfyldt dine gasflasker der ?

Vh. Tommy Hansen

 

Jeg ville have mit værksted til at montere et sådant anlæg på vores CV, men han frarådede dette, selv om der jo er en forretning i det for ham. Så et og andet er der jo nok om, at det er et upålideligt produkt. Omvendt har vi nogle venner, som har kørt med det i en årrække.  Så jeg er noget i tvivl om, hvad man skal gøre???

Som jeg skrev har jeg ikke haft problemer med de to DuoMatic jeg har/haft og hvis man vintercamperer synes jeg den automatiske omskiftning er et must,  da man ikke skal op om natten for at skifte flaske. Yderligere tømmes flaskerne 100 procent.

Vi ville ikke undvære....😊

Det var jo lige netop derfor, at jeg gerne ville have et sådant anlæg, men det er jo sin sag at købe det imod forhandlerens råd. Måske dit er af ældre, og dermed bedre, dato?

Det første sæt i min tidligere vogn var en tidligere model, men den jeg har i min nuværende er meget nyere. Se foto.

Der er kommet ny model fra Truma på det sidste.

Uploaded filer:
  • 535A6979-3CD9-4406-99D5-6840C17A6B11.jpeg
Campingbladet

Husk der er 3 (tre) års reklamationsret på reparationer.

Din reklamationsret er naturligvis uafhængig af om din forhandler får sine penge af importøren eller ej.

Se nærmere om dette i købeloven, f.eks. her https://taenk.dk/raadgivning-og-rettigheder/reparationer-kan-du-klage-over-dem

Vi kører med Truma Duocontrol på vores anden vogn nu og har aldrig haft problemmer.

Men opmærksomheden bør måske henvise til at Kosan gas også har et tilsvarende system.

Uploaded filer:
  • Kosan-Gasomskifter.JPG

Vi har kun benyttet fabriksfyldte flasker og jeg tror faktisk ikke at fejlen skyldes olieophobning. Statusviseren kan nemlig godt blive rød - men først når begge flasker er tomme.

Vi havde også den gamle udgave i en vogn fra 2011 og den fungerede fint, endda uden filter. Den var konstrueret anderledes. På tyske campingsider kan man finde side op og side ned med klager over modellen, der kom i 2014/15. Truma vil bare ikke erkende, at den er dårligt konstrueret.

Har forsøgt mig med de 3 års reklamationsret på reparation men får det svar, at enheden jo har fungeret ok efter reparationen!

Kosans udgave har desværre ikke kontakt til fjernvisning.

Truma har lavet en ny model, men om den er bedre, det kan jeg ikke vurdere. Truma kunne jo vælge at tilbyde 'uheldige' kunder med 2015-udgaven at opgradere til en god pris. Det rækker deres kundesyn åbenbart ikke til.

 

Hej

Jeg har en DuoControl fra 2013, som er flyttet over fra den forrige vogn. På det seneste er den begyndt at opføre sig, som det anføres. Når den ene flaske er tom, skifter den over fint nok; men indikatoren står mellem grøn og rød. Jeg har valgt at leve med det, så længe anlægget som sådan ellers fungerer, som det skal. Har lige fået vognen gastestet - udenfor "tur", det er kun ét år siden sidst - men det var med i det store eftersyn alligevel. Glemte selvfølgelig at nævne indikatorens opførsel - øv!

Er det kun indikatoren, folk i almindelighed har problemer med? Hvis det er det, er det jo til at leve med; det vigtigste er dog, at den vitterligt skifter. Det er jo ikke særlig muntert at skulle ud og skifte flaske midt om natten i regn, storm, frost, hagl, lynild og torden.

men hvis indikatoren ikke skifter, får du jo heller ikke signal inde i vognen, og så løber man jo bare tør for begge flasker, og så skal du alligevel ud og skifte mindst en flaske.

Campingbladet

Jo jo, men så kan jeg jo bare bibeholde min vane med at holde øje med standen! 😀

Jeg springer som en vårkåd gazelle med mine 100+kg på gigtstive ben, så det sgu nok!! 🙂

Citat fra Per Kristensen på 9. november 2019, 9:24

Husk der er 3 (tre) års reklamationsret på reparationer.

Din reklamationsret er naturligvis uafhængig af om din forhandler får sine penge af importøren eller ej.

Se nærmere om dette i købeloven, f.eks. her https://taenk.dk/raadgivning-og-rettigheder/reparationer-kan-du-klage-over-dem

Tak for tipset!

Foreholdt dette samt en betydelig mængde dokumentation er Truma gået med til at udskifte min DuoControl CS uden beregning.
Ros til importøren Olympic for at have taget kritikken alvorligt.

Råd til andre:
Hvis du får byttet din Truma enhed som reklamation, så husk at få en kvittering for det.
Husk også at gemme dokumentation for at gasfiltre er monteret.

Truma DuoControl med fejl - gasblus i køkken og køleskab hvæsser i ca. 2 min når de tændes 

Jeg har i ultimo maj måned 2020 fået monteret en Truma DuoControl CS i CV uden ret megen succes og med megen irritation til følge.

Først forsvandt gasflammen fra gaskomfuret, når jeg tændte Alde 3020 varmen - så skulle CV køres til  CV-mærkeforhandleren hentes igen. Det problem bliver løst. Jeg ved ikke, hvad der blevet lavet.

Efter hjemkomst konstaterer jeg, at  gasblus og køleskab hvæsser ca. 2 min når de tændes - så skulle den til CV-mærkeforhandleren igen, hvor der tilsyneladende er sat 2 nye adaptere på. I.f.m. afhentning konstaterede jeg, at gasblussene stadigt hvæssede, hvilket jeg gjorde CV-forhandleren opmærksom på. Hans svar var, at det skal jeg leve med - sådan er det!

Men jeg er utryg ved at bruge ved at bruge et Truma gassystem , der i min optik ikke virker korrekt! Kan det eksplodere og hvad sker der så med os i Cv'en!

Såfremt jeg ikke får løsning på dette hvæssen, så kan jeg bestemt ikke anbefale systemet til nogen.

Giver det mening, at spørge den myndighed, der afprøver gasmateriel?

Håber der er nogen har, der har nogle bud på løsninger?

 

Mvh

Kabe1cv

Hej

kabe1cv

Bare rolig - det eksploderer ikke - der skal en MEGET særlig blanding af gas og luft til før det kan ske.
Dit komfur afbryder selv gassen hvis forbrændingen ikke fungerer. Køleskabet gør det samme.

Det lyder som om du har fået lidt luft i systemet og det kan nemt ske i forbindelse med monteringsarbejdet.
Prøv at tænde for alle blus på komfuret på max flamme og lad det køre et minut eller to.
Derefter skulle det gerne brænde korrekt uden hvæsen.

Hvis det mod forventning ikke virker må der være en fejl i regulatoren, som er en del af Truma Duo systemet.
Hvis forhandleren kun skiftede ventilerne ved din reklamation bør du bede om at få skiftet regulatoren.
Du behøver ikke bruge din mærkeforhandler - du kan gå til enhver Truma-forhandler og få det lavet.

 

Hej Anders!

Tak for input!

Det er hver eneste gang gasblussene tændes er der samme hvæssen i ca. 2 min.

Jeg er også bekymret for hvordan Alde 3020 varme vil virke og om det kan stikke ild i vognen, når det ikke får rigtig gastilførsel fra Truma DuoControl systemet.

Mærkeforhandleren siger, at jeg bare skal leve med det.

Så jeg er en  campist,  der er meget bekymret faren ved fortsat brug af Truma DuoControl Systemet

Tak for dine løsningsforslag!

mvh

Kabe1cv

Campingbladet
Campingbladet