Annonce:
Annonce:
Auning Camping
https://campingferie.vti.it/
JPCARAVAN
Bije728x90
Camping Kim
DANESE
PIANI DI CLODIA

Campingbladet

Please or Tilmeld to create posts and topics.

Sumava Nationalpark,Tjekkiet

Vi har kørt rigtig meget i Tjekkiet og skal derned nogle uger igen,Jeg har læst en del om Sumava Nationalpark og kan se,at vi kører tæt på den denne gang. Er der nogen der har nogle gode tips til at se nationalparken: indfaldsveje,oplevelser osv.

I det område ved Lipnosøen anbefales Camping Olsina, hvor du kan ligge med fødderne i søbredden og høre hjortenes brøl:

http://www.campingcard.dk/tjekkiet/sydbohmen/cerna-v-posumavi/camping-olsina-112324/

Besøg også Cesky Krumlov:

http://www.google.com/search?q=cesky+krumlov+foto&tbm=isch&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwiRpp_SnajjAhVO66QKHXsYCS0QsAR6BAgHEAE&biw=1680&bih=945

Uploaded filer:
 • CZ-Lipno-Isabella-Sun-Blue.JPG

Hej Bruun. Vi har været begge steder. Rigtig gode oplevelser. Jeg er bare ikke klar over,hvad Sumava præcist dækker over,og om det er en nationalpark,man kan køre rundt i.

Nej Børge du må have enten vandrestøvler på eller på nakken af en MTB:

http://www.npsumava.cz/gallery/33/9965-mapa_j_27_06_2016.jpg

http://www.npsumava.cz/gallery/33/9964-mapa_z_27_06_2016.jpg

 

Šumava (det tjekkiske navn for Šumava) er en 200 km lang bjergkæde langs den tysk-tjekkiske-østrigske grænse. Det løber fra Cham-Further-dalen i nordvest til sadel Hohenfurth i sydøst.

Selv om det geologisk til en enkelt bjergkæde er Böhmerwald, det er siden begyndelsen af ​​det 20. århundrede divideret med politiske grænser i Böhmerwald på den tjekkiske side og den bayerske skov i det østlige Bayern og den østrigske Böhmerwald i den nordvestlige Mühlviertel i Oberösterreich. Großer Arber på den bayerske side er med sine 1.456 meter det højeste punkt i det lave bjergkæde. I Tjekkiet og Østrig ligger på grænsen Plöckenstein / Plechy med 1378 m det højeste bjerg.

Šumava National Park

Værd at vide ved et overblik

Šumava National Park er den største nationalpark i Tjekkiet med 69.030 hektar. Han er omgivet af Šumava Nature Reserve med en størrelse på 97,970 ha. Siden 1990 er området en Biosphere Reserve i regi af UNESCO. Den Šumava-nationalparken, sammen med den bayerske Forest National Park, det største sammenhængende skov i Centraleuropa, der ofte omtales som den "grønne tag Europa". I Böhmerwald er der blandt andet: los, tjur, tre-tåede spætte, Pannoniske og bøhmisk ensian og meget mere økologiske karakteristika. Gennem National både floder Moldova og Otava, også ligge inden for området fem gletsjersøer (Jezero Laka, Prášilské, Plešné Jezero, Cerné Jezero og Čertovo).

Størrelse, beliggenhed og klima

 • Areal: 69.030 ha
 • Højde : Mellem 600 meter (Otava dalen ved Rejštejn) og 1378 m (Plöckenstein)
 • Klima: lidt fugtigt (Vltava / Vltava) til afkøling og fugtig, rig på nedbør, især ved højere højder 800-1600 mm nedbør årligt (næsten halvt i form af sne), gennemsnitlig årlig temperatur 2 ° C

Vandring, cykling og mere ...

Šumava tilbyder sine besøgende næsten uberørt natur, hvor man kan genvinde, genvinde ny styrke og mental fred. Et netværk af udpegede vandre- og cykelstier samt vandruter, der forbinder interessante steder, tjener dette formål - disse suppleres også af tematiske naturstier.

 • Busser: I sommersæsonen giver de "grønne busser" økologisk transport i området omkring Šumava National Park med mulige forbindelser til et lignende system i den tilstødende bayerske skov-nationalpark.
 • Busudflugter: For mindre mobile ældre er programmet "Accessible Bohemian Forest" en alternativ form for transport. Off-season busture giver adgang til steder, hvor passagertransport er forbudt.

Moldovas reservoir

Moldovas reservoir

Alt om søen

Moldova Sø Moldova Sumava National Park Tjekkiet Bavarian Forest Border regionSøen er i dag med sine mange turist tilbud, ikke kun destination for tjekkiske turister, men også tyske, østrigske og hollandske turister er ofte her. På den ene side kan dette skyldes naturen, som stadig er meget velbevaret, især på højre bred, men også fordi regionen er meget veludviklet for turister.

 • Vandring, cykling (der er en cykelsti rundt om søen) camping, roing, svømning, sejlads eller surfing
 • Internationale kajak- og sejlkonkurrencer
 • Motorbåd er forbudt på søen
 • Fiskeri ved Mooldaustausee (kendt for sin overflod af fisk), den nødvendige fiskerilicens er tilgængelig i alle større byer

Camping kano eventyr ferie Sumava National ParkTip: Især populære er kanoture på Vltava, en enestående mulighed for at nyde det uberørte landskab i nationalparken fra vandet og møde andre mennesker.

Det kan nås fra Tyskland via Philippsreut-grænsekrydset, fra Østrig via B 126 Leonfeldener Straße og Weigetschlag-grænseovergangen (Bad Leonfelden Kommune) eller fra Prag via E 55.

Søen i tal

 • Volumen: 306 millioner m³
 • Samlet areal: ca. 4650 ha (den største sø i Tjekkiet efter område)
 • max. Niveau: 725.60 m over havets overflade. NN
 • Længde / Bredde: 48 km / 10 km
 • gennemsnitsdybde: 6,5 meter (maksimum dybde: 21 meter)

Prag

Prag (Tjekkiet: Praha) er hovedstaden i Den Tjekkiske Republik og den centrale bøhmiske region (Stredoceský kraj). Meget af byen ligger i en bred dal i Vltava. Ca. 1.200.000 mennesker bor i hovedstaden, Prag, godt over en tiendedel af landets samlede befolkning. Som en af ​​de ældste, største og smukkeste byer i Centraleuropa, som i høj grad er blevet spart af ødelæggelsen i Anden Verdenskrig, er det i dag et turistmål for alle første ordrer. De arkitektoniske stilarter i Prag er meget forskellige. Der er romansk, gotisk, renæssance, barok, rokoko, klassiker, imperium, jugendstil og kubistiske bygninger, kirker, tårne ​​eller andre monumenter og genstande.

Prags gamle bydel

Bedst kendt er Prags borg med St. Vitus Katedral, Karlsbroen og den gamle rådhusplads med Tyn Kirke, Ungelt, rådhus og astronomiske ur er (Orloj). Men den anden middelalderborg, Vyšehrad med St. Peter og Pauls Kirke er et besøg værd. Den Gamle By er især kendetegnet ved sine gamle huse, der ofte går tilbage til den romanske og gotiske, sine mange kirker og romantiske gader. På den lille side og Hradcany byen (slot og sæde for regeringen), men storslåede palads herunder Lobkowicz Palace dominerede fra renæssancen og barokken, med den tyske ambassade, der skrev i 1989 som et tilflugtssted for flygtninge fra DDR all-tyske historie. I nærheden af ​​de to distrikter er klosteret Strahov.

Prags nye by

Hvis Neustadt Rådhus på Karlsplatz og mange kirker og klostre fra de gotiske og barokke perioder ikke blev bevaret i Neustadt, ville man næppe have mistanke om, at den også blev grundlagt i midten af ​​det 14. århundrede. Dette gælder især for den travleste plads i Prag, Wenceslas-pladsen, Boulevard foret med indkøbscentre minder næppe om dens middelalderlige oprindelse. Kun kirken St. Maria Schnee vidner stadig om sin store betydning i tidligere tider. Prag er også berømt for sine mange jugendstilbygninger. I Prag kunne også cubismen udfolde sig i arkitekturen. Den moderne arkitektur er også repræsenteret med nogle ekstraordinære bygninger som Frank Gehrys "Ginger and Fred" eller tv-tårnet. Et andet bemærkelsesværdigt observations- og transmissionstårn er Petrinská rozhledna, der er modelleret på Eiffeltårnet. Det 60 m høje tårn blev bygget i 1891. Byen Prag er særligt præget af Vltava, som spændes af 13 store broer fra forskellige perioder.

Krummau

By Krummau TjekkietCesky Krumlov, kendt af tyskerne, selv før anden verdenskrig som den bøhmiske skovs perle, har i dag tilføjelsen af ​​Venedig på Vltava. Renæssancestaden (UNESCOs verdensarvssted) har det næststørste slotskompleks i Bøhmen, der stiger over den gamle bydel Krummau. En særlig højdepunkt er slottet for børn og alle dyreelskere, fordi direkte på slottet bæres. Ud over mange museer, såsom torturmuseet eller voksmuseet og St. Veits kirke, er mange butikker også et besøg værd. Dette skaber et unikt ensemble af historiske bygninger og naturskønne skønheder. Et tip til din Krummauaufenthalt ville være et besøg på Eggenberger bryggeriet.

Mange tak.Det var præcist,hvad jeg var ude efter.

Campingbladet
Campingbladet