Annonce:
Campstuff
Annonce:
Camping Kim
HELÅRSCAMPISTERNE
HinshøjCaravan728x90
DANESE
Bije728x90
Auning Camping
Campstuff
Kronjyllands Camping & Marine Center

Campingbladet

Please or Tilmeld to create posts and topics.

Første BØDE i CKE-campingpas sag

17. dec. 2019 - Bøde til DK-Camp - Campingpas konkurrencesagen

Bøde på kr. 300.000 er faldet i sagen om ulovlige krav om Campingpas.

Mere end 10 års kamp for forbrugerne, viser nu at F-camping.dk hele tiden har haft ret om ulovlighederne vedrørende obligatoriske krav om såkaldte CKE-campingpas.

 

DK-Camp indrømmer at de har overtrådt både dansk og EUs konkurrencelove, da de både har skrevet under på bødeforlægget og betalt bøden.

 

Konkurrence og forbrugerstyrelsen udtaler at bøden er udskrevet fordi, Citat:

” DK-CAMP har vedtaget, at der skulle være en fast pris på det såkaldte CKE-campingpas”

Og

” DK-CAMP har på samme måde vedtaget, at campister skulle vise gyldigt CKE-campingpas for at få adgang til størstedelen af landets campingpladser, og at konkurrerende campingpas skulle afvises”

 

F-Camping ser frem til at alle de deltagende aktører, som gennem mange år har forsøgt at lukke munden på flere af os der tegner F-camping nu kommer med offentlige undskyldninger til campisterne, forbrugerne og F-Camping.

Med venlig hilsen
F-Camping
v/ Jimmy Henriksen og Anette Tracz Knudsen


Sagen tog sin begyndelse helt tilbage i 2009, da Anette Tracz Knudsen via By- og Landsskabsstyrelsen fik fastslået, at der IKKE var og ALDRIG havde været noget offentligt krav eller LOV om behov for et campingpas.

Vi har været en del campister der har forsøgt at dele disse faktuelle oplysninger på div. campingforums.  Vi har mødt meget modstand, mistænkeliggørelse, hån og udelukkelse.

Konkurrencesagen begyndte i juni 2015 da ACSI rejse sagen hos de danske konkurrencemyndigheder, som også behandler overtrædelser i konkurrencesager i EU.

F-Camping blev i sept. 2016 indbudt til møde i Forbruger og Konkurrencestyrelsen, på baggrund af en henvendelse vi i 2012 havde lavet til Forbrugerombudsmanden. Jimmy Henriksen, Erik Pedersen og Anette Tracz Knudsen deltog i mødet.

 


 

17. december 2019

DK-CAMP, der er en landsforening af danske campingpladser, har accepteret en bøde på 300.000 kroner. Foreningen har overtrådt konkurrenceloven ved at deltage i vedtagelser af krav om et campingpas og at sælge det til en fast pris.

Bitten Thorgaard Sørensen, vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, siger:

”Campingrådet begrænsede konkurrencen mellem langt de fleste campingpladser i Danmark med sit krav om campingpas og med sit krav om, at passet skulle koste en fast pris. I sidste ende er det gået ud over de mange campister.”

”Campingpladserne er individuelle erhvervsdrivende virksomheder, som ikke må samordne priser eller andre kommercielle konkurrenceparametre.”

Konkurrencerådet afgjorde i maj 2017, at Landsforeningen af privatdrevne campingpladser i Danmark, DK-CAMP, havde overtrådt konkurrenceloven. Foreningen har nu accepteret at betale en bøde på 300.000 kroner for overtrædelsen. Bødens størrelse er blandt andet fastsat med vægt på foreningens omsætning og betalingsevne.

DK-CAMP har overtrådt konkurrenceloven i perioden 2011-2016 ved blandt andet på møder i Campingrådet at have vedtaget, at der skulle være en fast pris på det såkaldte CKE-campingpas.

Desuden har DK-CAMP i perioden 2012-2016 på samme måde vedtaget, at campister skulle vise gyldigt CKE-campingpas for at få adgang til størstedelen af landets campingpladser, og at konkurrerende campingpas skulle afvises.

Konkurrencerådets afgørelse blev stadfæstet af Konkurrenceankenævnet i april 2018. Konkurrencerådet anmeldte sagen til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet med henblik på strafferetlig vurdering.

Links

Flot arbejde. Tvivlede ikke på at du havde ret, men kun beklageligt, at der var så meget stædighed.

Venlig hilsen Lennart

 

Til lykke Annette!

Glædelig Jul og godt Nytår

Campingbladet