Annonce:
Campstuff
Annonce:
Bije728x90
HinshøjCaravan728x90
HELÅRSCAMPISTERNE
Bije728x90
Valsugana Camping
Østsjællands Camping Center
Le Palme Camping
Bije728x90
Campstuff
JPCARAVAN
Bije728x90
Kronjyllands Camping & Marine Center

Campingbladet

Du skal være logget ind for at oprette emner eller lave indlæg

Campingpassag nær afslutning.

Campingpassag nær afslutning.

”Campingrådet” har netop fået en bøde på 400.000 kr.
DK-Camp fik i november 2019 en tilsvarende bøde på 300.000 kr.

Konkursboet efter Campingrådet har for nyligt modtaget bødeforlægget fra 'Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet' / SØIK.
Campingrådet og DK-Camp har fået bøderne for, i perioden fra 2011-2016, at havde indgå ulovlige aftaler vedr.: CKE-Campingpas, faste priser og udelukkelse af konkurrenter.
Dermed har Campingrådet og DK-Camp m.fl. kunne ”malke campisterne” i fællesskab, for et bøløb på minimum 65 millioner kr. over en 5-6 års periode. (Beløbet er beregnet ud fra CR's egne tal)

Konklusion af Afgørelsen d.31.maj 2017 i Konkurrencerådet er:
At Campingrådet og DK-Camp har overtrådt konkurrencelovens § 6, stk 2, nr.1 og nr. 2 og TEUF artikel 101, stk 1, litra b. (sidste er EU-konkurrencelov)

* Ulovlige aftaler med krav om ''CKE-campingpas''.
* Ulovlige prisaftaler.
* Ulovlige aftaler om udelukkelse af konkurrenter.

Bødens størrelse er ikke det vigtigste her, den er nærmest symbolsk. Det er derimod meget vigtigt, at huske på indholdet i Konkurrencerådets afgørelse. At huske på, at alle de 12 foreninger som i perioden var medlem af Campingrådet, også er medskyldige i de ulovlige beslutninger og aftaler.

Har man som foreningsrepræsentant ikke sagt fra på et møde hvor der indgås ulovlige aftaler, og fået det ført til protokols, så er man i princippet medskyldig i ulovlighederne.
I 2016 udgjorde disse 12 foreninger – Foreningen Campingrådet, INGEN af dem sagde fra.

* DK-Camp. http://www.dk-camp.dk/
* DCU. http://www.dcu.dk/
* FDM. https://fdm.dk/
* Camping Branchen. http://www.campingbranchen.dk/

* AutocamperRådet. https://acr.dk/
* Dansk Turismefremme. http://www.danskturismefremme.dk/
* Dansk Cykelturisme. https://cykelturisme.dk/
* Cyklistforbundet. https://www.cyklistforbundet.dk/

* DK Camping Club. http://www.dkcampingclub.dk/
* Dansk Caravan Klub – DCK. https://dck.dk/
* Back to Nature. https://backtonature.dk/
* Dansk Naturist Union. http://www.dansknaturistunion.dk

Ingen af de ansvarlige personer eller foreninger har dags dato, officielt, taget afstand fra deres egen medvirken. Ingen har, officielt, taget ansvar for overtrædelser af Konkurrencelovene.
Ingen har, officielt, givet campisterne (forbrugerne) en undskyldning for ulovligt at de havde aftalt kravet om et CKE-CAMPINGPAS.

Med den endelige afslutning af CAMPINGPAS sagen beder vi alle campingpladser om at stoppe med at kræve CKE-CAMPINGPAS. Samt at offentliggøre på pladsens hjemmeside, FB m.fl. om hvorvidt pladsen stiller et krav vedr. ID og hvilke de accepterer. F-Camping mener, at ID som POLITIET kan godkende som ID også skal kunne anvendes på en campingplads.

På forbrugerne vegne forlanger F-Camping en officiel undskyldning af de ansvarlige personer og foreninger.

F-Camping har bedt alle de deltagende foreninger om en kommentar.
Kommentarer vil blive tilføjet, når de indkommer.

OBS. Campingpladser som i perioden har stået på http://www.FrieCampingpladser.dk har IKKE deltaget i ulovlighederne.

Se mere her: http://www.f-camping.dk/29453614

DCUs Landsformand Anne-Vibeke Isaksen har valgt at give F-Camping følgende svar:
>>> Vi har ingen udtalelser til sagen, men glæder os over, at den er afgjort. For os handler det nu om at se frem ad og igen styrke campinglivet til glæde for landets campister, og det er det DCU i dag bruger al sin energi på. <<<

Et skuffende svar på DCUs deltagelse i ulovligheder. Derfor skev jeg følgende retur,  -  som DCU slet ikke ønsker at forholde sig til. :

>>> Hej Anne-Vibeke

Tak for svar på F-Campings henvendelse.

Vi er på forbrugernes vegne kede af, at DCU ikke klart og tydeligt tager afstand til de kriminelle beslutninger og handlinger i Campingrådet, som DCUs daværende Landsformand Bjarne Jensen var hovedbagmanden for.

Det er rigtigt ærgerligt, at DCU ikke griber chancen for klart og tydeligt at tager afstand til de ulovligheder, som er begået af Campingrådet og herunder af DCU.
Når DCU ikke klart og tydeligt tager afstand til de ulovlige vedtagelser og handlinger, så kan forbrugerne kun opfatte det sådan, at DCUs ledelse, og foreningen som helhed, fortsat accepterer DCUs deltagelse i de kriminelle forhold under Campingrådet.

DCSs tidligere Landsformand Bjarne Jensen var hovedbagmanden for indførelse af CKE-kortet i Danmark og hovedaktør for vedtagelse af, at KUN at acceptere eet kort og udelukke andre firmaers kort. Bjarne Jensen har som tidligere landsformand hovedansvaret for indgåelse af de ulovlige aftaler i Campingrådet. DCU har derfor et hovedansvar for det som hele konkurrencesagen har handlet om.
Alligevel, så har DCU intet at sige til offentligheden.

Det er simpelthen for dårligt, for slapt og for kujonagtigt.
DCU må tage ansvar for sine egne handlinger og sin del af skandalen.

F-Camping

v/Anette Tracz Knudsen <<<

Har DCU også fået en bøde? Og evt. hvor stor bøde?

hilsen Lennart

Hej Lennart

Jeg ved det ikke.   Men du kan som medlem sikkert få det at vide i din kreds.... ikke?

Når jeg ved at Campingrådet (kurator) har fået tilsendt et bødeforlæg fra SØIK, og at det er på 400.000 kr, så skyldes det alene at jeg, F-Camping og en række campister er registreret som kreditorer i Campingrådet under konkurs.

Når vi ved,  dokumenteret, at DCUs tidligere landsformand var primus motor for at Danmark fik eet fælles campingpas, i CKE og andre blev udelukket, så ville det også være yderst rimeligt at også DCU fik en bøde.  De må tager deres del af ansvaret. Det er jo netop de beslutninger der er ulovlige.
I 2013 uddelte nuværende landsformand (AVI) netop Havfrueprisen til den daværende landsformand (BJ) for bl.a. hans indsats for indførelsen af eet fælles campingpas.

Mvh. Anette

Husk at BJ sad på campingrådets kontor i en længere periode. Hvad han lavede der kan man kun gætte på, men hvis man nu skeler til ovenstående .....

DK-Camp som selvstændigt modtog en bøde på 300.000 kr. for sin deltagelse i ulovlighederne omkring CKE Campingpasset. De finder åbenbart ikke nogen grund til at komme med en form for undskyldning eller beklagelse over for campisterne, forbrugere, for foreningens deltagelse i opkrævning af ca. 65 mill. kr over en flere år lang periode.

DK-Camps nye Landsformand og næstformand har sendt F-Camping følgende svar på vores henvendelse:

Tak for jeres henvendelse.

Det er korrekt, at DK-CAMP er dømt i sagen, men derudover har vi ikke yderligere kommentarer.

Venlig hilsen

Brian Sørensen Bugge (Landsformand) og Steen Pedersen (Næstformand).
Dk-CAMP

 

Campingbladet
Campingbladet