Annonce:
Annonce:
DANESE
Østsjællands Camping Center
Camping Del Sole
Auning Camping
Campingbladet
Campstuff
Bije728x90
Kronjyllands Camping & Marine Center
HinshøjCaravan728x90

Campingbladet

Forum breadcrumbs - You are here:DebatforumDiverse: DiverseCampingpas
Please or Tilmeld to create posts and topics.

Campingpas

Nu hvor ferien snart står for døren, både i DK og i europa.

Hvordan er det lige med det campingpas. Jeg spurgte på det gamle forum, men fik ikke læst op, inden det blev lukket.

Så jeg prøver lige her.

Skal jeg have et campingpas?

 

Den korte version - NEJ.

Nogle campingpladser (f.eks. DCU) giver rabat til medlemmer, der får udstedt et campingpas i deres kontingent.

Andre pladser beder om campingpas alligevel - her vil de forsøge at sælge dig et. Har ikke selv oplevet det, men kun hørt om det.

I Europa giver nogle pladser rabat, hvis du har campingpas, andre vil gerne have et for at lette indskrivning, så stavemåder ikke misforstås, men anden legitimation med tydelig navn og adresse er også fint. Du kan selv lave et og laminere. Vi har aldrig nogensinde mødt kravet om campingpas i de lande i Europa, hvor vi har camperet.

Vh Joan

Et campingpas f.eks CKE brugte vi i Østrig og fik 15% rabat på 2 ugers ferie til 4000 kr, så en god rabat på 600 kr er også værd at tage med

Overordnet set så er svaret NEJ.
Du SKAL du IKKE have noget campingpas nogen steder.  Det var ulovligt at man i Campingrådets ( 12 foreninger) besluttede at det skulle være et krav osv.... som det blev afgjort i Konkurrencestyrelsen og efterfølgende stadfæstet i Konkurrencerådet. Så NEJ.
- Men rygterne går på, at der fortsat er en lille gruppe campingpladser der er gået sammen i et firma der sælger CKE-kortet i Danmark. Rygterne siger også at den gruppe selv selv sælger og tjener på salget, at de også stiller krav til gæsterne. Hvis der derved er en ''samordnet praksis'' - at man indbyrdes har indgået en aftale om krav, så er det fortsat ulovligt.
Firmaet er Campingpas.dk ApS - søg på CVR på Virk  CVR-nummer 39382911 - Jeg tæller til 21 campingpladser under ejerforhold.

Tidlgere har det alene være ca. de halve pladser i Sverige (SCR pladser) og de danske Campingrådspladser der KRÆVEDE deres eget kommercielle CKE-campingkort.
Alle andre lande og pladser har aldrig haft noget organiseret krav.  Derfor kan du i dag gøre præcis det du selv synes du har lyst til og får mest ud af.

SCR i Sverige har fo ganske kort tid siden meddelt, at der ikke længere findes noget krav om CKE-kort på de svenske pladser. De har formentlig også fået en belæring i forhold til svensk og EU konkurrencelove.

Hvis du på en plads mødes af et krav du enten ikke har lyst til at efterleve eller finder Urimeligt/Udokumenteret/Ubegrundet, så er du i din gode ret til at sige NEJ TAK.
Er campingpladsen stejl og ikke ønsker dine penge og dig som gæst, så vend om og kør igen. Der er 522 campingpladser i Danmark at vælge mellem, måske opdager du at andre end den der stiller krav om et CKE-kort, kan bruges 🙂

Til slut: Kræver en plads et camping-kort / campingpas, så skal du vide at konkurrenceloven er til for dig, den skal beskytte dig. Du har nemlig krav på, at ALLE produkter af campingpas SKAL ACCEPTERES.  Du kan selv producere et sådan med alle de oplysninger på + billede, som en plads kan have brug for. Endelig, så er offentlig udstedt ID som pas, kørekort o.l. fuldt ud tilstrækkelig og de eneste der har nogen som helst juridisk betydning, de andre er kun et salgs-produkt som skal skaffe nogen en ekstra indtægt.

God fornøjelse og god campingsommer 🙂

mvh

Campingbladet