Peer Neslein fortæller:
Vi starter dagen med et informationsmøde, hvor Hans fra Team Benns fortæller lidt om dagens program som fører til Zion Nationalpark.

Nationalparkerne
USA er i verdensklasse til at udvikle og passe på deres nationalparker. I deres nationalpark system findes der ca. 400 parker fordelt over 17 kategorier som nationalparker, nationale monumenter, rekreationsområder og historiske seværdigheder.

I 1874 grundlagde de den første nationalpark, Yellowstone i Wyoming. I dag ligger de fleste af de ca. 50 nationalparker i det vestlige USA og dækker samlet et areal, der er over 5 gange så stort som Danmark.

Entréen til nationalparkerne er meget forskelligt alt efter hvor populære de er. Men skal man besøge mere end 3-4 parker som vi skal på denne tur, kan det bedst betale sig at købe et Annual Pass, som gælder et helt år i alle nationalparker på nær Alcatraz i San Francisco og Mount Rushmore i South Dakota. Passet kostede 80 USD i 2010.


Vi finder også ud af at 2 af deltagerne er blevet gift dagen før i Las Vegas, så vi siger alle tillykke til Pia og Jan.


Inden vi forlader Las Vegas skal du lige se hvordan vores autocampere er tilsluttet el (110 volt) som er den sorte ledning. Vandet er tilsluttet via den hvide vandledning, så vi har trykvand i vognen, uden at bruge vognens vandpumpe eller vandtank.
Den blå slange er vores toiletafløb og spildevand som fungerer på den måde at man kun skal tømme toilettet når det er ¾ fyldt. Derefter tømmer mand sin spildevandstank, så slangen skylles ren.


Inden vi kører skal Rasmus lige køre sine TV-klip fra Kameraets harddisk over på hans computer, så han er klar til nye optagelser på kameraets harddisk.


Dagens rute fra Las Vegas til Zion Nationalpark. 316 km kørsel gennem smukke landskaber.


Og så er vi på vej. Autocamperne er udstyret med nogle gode sidespejle med 2 forskellige spejle i. Som det ses er der et godt overblik i det nederste vidvinkel spejl, mens det øverste er i en mere naturlig størrelse.


Det har faktisk overrasket mig, hvor mange amerikanere der camperer i autocampere eller i campingvogne som denne sættevogn, som er monteret på en skammel på en pickup. Fælles for de amerikanske campingvogne er at de er meget højt bygget over akslerne.


Her ser vi en mere almindelig campingvogn som ligeledes er højt hævet over jorden.


Vi rejser gennem landskaber der skifter hele tiden, så bare det at kigge ud af forruden er en oplevelse af de helt store. Det er utroligt at landskaberne kan skifte så meget hele tiden.


Fra barske klipper til små grønne oaser. Her hvor vi kører netop nu er vejbelægningen rød.


Vi er nået til indkørslen til Zion National Park, hvor vi køber vores pas til alle nationalparkerne for 80 dollars. Da vores autocamper er stor skal vi også betale 15 dollars, da Park Rangers skal stoppe den modkørende trafik for at vi kan komme gennem en tunnel inde i parken. Vi skal nemlig køre midt i tunnellen.

Utah og mormonerne
Når vi hører ordet mormon, tænker vi straks på mænd med mange koner. Da der i sin tid kom flere forskellige religiøse grene fra kristendommen, blev disse minoriteter forfulgt rundt i landet. Den første stat, der tog ed om disse minoriteter var Pennsylvania, hvor Amishfolket, som USA’s største religiøse minoritet, er meget udbredt.

Amishfolk er en minoritet, hvor man lever som i 1800-tallet, da man ikke vil indfinde sig med den moderne verden. Derfor bruger de hestekræfter på markerne, lever af deres eget landbrug, har huse uden elektricitet, går klædt i sort tøj, kvinder med kyser og mænd med høj hat, og så afskyr de alle former for kameraer.

Mormonerne fandt frem til staten Utah, hvor de har bygget deres højborg i hjertet af statens største by, Salt Lake City. Og begrebet med flerkoneri kommer sig af, at der var et kraftigt overtal af kvinder i minoriteten. Og for at det skulle være mest retfærdigt, og for at kvinderne ikke skulle finde sig en mand uden for samfundet, tillod grundlæggeren at mænd legalt kunne gifte sig med flere kvinder. Danmark var et af de lande udenfor USA, hvor mormonerne for alvor blev udbredt. Hurtigt blev Danmark det land i verden næst efter USA, der havde den største koncentration af mormoner, og derfor blev dansk det første sprog, som mormonernes bibel blev oversat til.


Men først skal vi lige besøge parkens informationscenter og læse lidt om naturen i parken.


Jeg vælger at købe en hat da varmen i dag nærmer sig 40 grader celsius og det kræver at man holder hovedet koldt. Jeg synes nærmest jeg ligner en parkbetjent og da jeg giver mig til at tale med et helt tamt egern, der bor i en lille papæske, er det vist på tide at dække hovedet til.


Vi er stoppet på en af de små rastepladser for at nyde udsigten over de røde bjerge.


Farverne er helt fantastiske og vi tager alle mange billeder og håber at man på billederne kan få samme indtryk som i selve parken.


Og så har park rangers stoppet trafikken og vi bliver bedt om at køre gennem tunnellen som er 13’1” fod høj, mens vores camper er 12’ fod høj, så der er luft over taget hvis vi bliver midt på vejen. Så det er forståeligt at de stopper trafikken, for vi kan ikke passere en modkørende bil i tunnellen, da den er for lav i siderne.


På den anden side af tunnellen er Hans og Rasmus vandret op til et udsigtspunkt så Rasmus kan filme udsigten over dalen og vejen vi har kørt på.


Her ser du vejen som vi netop har kørt på. Utroligt flot og spændende at køre på.


Morten fra vores rejsegruppe er pludselig kom ud på en forkert sti og ender oppe på en af skråningerne, hvor der er meget langt ned og hvor man ikke skal gå. Så han kravler forsigtigt tilbage til sikkerheden.


Efter at have forladt Zion Nationalparken ser vi dette tegn på himlen. Hvad betyder det mon. Jeg tror at det betyder at jeg har vundet i lotto? Så det kan jeg da glæde mig til at tjekke når jeg kommer hjem.


Vi ser pludselig nogle bisonokser og dem skal vi have et billede af. Vi ser også skilte der fortæller at man kan få serveret Bisonbøffer på den nærliggende restaurant. Det gemmer vi til en anden gang. Efter en lang dag ender vi i vores mål, en campingplads i Glendale, som du kan se billeder af i morgen. Og efter en lang dag med masser af varme, skal vi sove i 1.950 meters højde hvor temperaturen måske vil falde til omkring frysepunktet. Hvordan det går, kan du læse mere om i morgen.

På gensyn
Signe & Peer Neslein
og resten af danskerne.

Skrevet af: Peer Neslein
© www.campingferie.dk 2010

Annonce:

Efterlad din kommentar