Annonce:
Annonce:
Campstuff
https://campingferie.vti.it/
GudhjemCamping
https://campingferie.vti.it/
Østsjællands Camping Center
HinshøjCaravan728x90


Så er Eksperten & Amatøren igen på landevejen denne gang på en tur tværs gennem Danmark. Vi skal bl.a. ud og teste ACSI CampingCard som betyder at du kan bo på 3400 campingpladser i Europa for mellem 12-20 Euro pr. døgn i lavsæsonen.
Det er pladserne selv der bestemmere om prisen skal være 12-14-16-18 eller 20 Euro på døgn.
Prisen dækker 2 personer i bil/campingvogn eller bil/telt eller bil/teltvogn eller autocamper samt strøm og bad og evt. hund hvis pladsen tillader det. Det er en pris på mellem kr. 90 og kr. 150 for hele pakken og det må siges at være ganske billigt.
I Danmark er der omkring 66 campingpladser med i ordningen og det er dem vi vil besøge et par stykker af, henholdsvis en på Lolland, en på Fyn og en i Jylland. Det er helt tilfældige pladser vi besøger og de ved ikke vi kommer.
Nu er vi jo ikke en del af de 300 inspektører fra ACSI som hvert år besøger alle deres 9000 pladser de samarbejder med. Vi er bare et par campister som gerne vil prøve deres rabattilbud i lavsæsonen, som er blevet så populært de sidste mange år.

På turen gennem Danmark har vi fået mulighed for at prøve en 2019 Dethleffs Nomad 460 EL, som er venligst udlånt af Erwin Hymer Group og Campinggården i Slagelse. Ved første øjekast fornemmer man at det er tale om en dejlig rejsevogn, nærmest en egoistvogn for 2 personer der satser på kvalitet og gennemført håndværk.

 

På turen skal vi også prøve et luftfortelt fra Isabella fra deres Ventura serie. Modellen hedder Trinus 400 så det kommer du også til at se og høre mere om de følgende dage. Teltet har bl.a. et gulv (ekstraudstyr) som holdes på plads med velcro langs siderne i bunden af teltet.

Bo Boyner, Campinggården i Slagelse, har netop Ventura Trinus 400 stående, så det er da meget rart lige at se nærmere på teltet inden vi skal stille det op en af de næste dage.

Det er tid til at komme videre så vi skal have hægtet “vores” Dethleffs Nomad 460 EL på krogen. Bo har sørget for at vognen er klar.

Her er lidt info på vognen:

Dethleffs Nomad 460 EL
kr. 191.471
Årgang 2019
Egenvægt 1212 kg.
Totalvægt 1700 kg.

Link til vognen hos Campinggården i Slagelse:

Min Ford Kuga kan trække 2.100 kg så denne Dethleffs er ikke noget den bliver overanstrengt af.

Vi er jo heldige med vejret så på vores vej mod Sakskøbing på Sydhavsøerne har vi lige taget et lille fotostop ved Farøbroerne.

Jeg har fået nye spejle til min Ford Kuga. Mine tidligere spejle fra Brunsgaard til min Toyota Land Cruiser har jeg ellers kørt med i 4-5 år uden problemer. De var af den type med 2 skrueklemmer i toppen af spejlet og de har været kanon gode. Men på min Kuga er spejlhuset lidt anderledes, så jeg har skiftet til 4-punkts spejle, der som navnet siger har 4 punkter der holder spejlet.
Se et indslag i dagens film hvor jeg fortæller og monterer mine nye 4-punkts spejle på bilen.

I løbet eftermiddagen er vi ankommet til Sakskøbing Camping hvor vi får en plads hvor vi kan lade bilen være koblet på.

Sakskøbing Camping er medlem af ACSI så vi skal betale 20 Euro for en overnatning, altså ca, kr. 150,- det er da en rigtig god pris for plads, 2 perosner, strøm og bad.

Omkring år 1900 kom en stor gruppe polske indvandrere – mest unge kvinder – til Danmark for at arbejde her. For manges vedkommende blev det på de lolland-falsterske sukkerroemarker, og man begyndte at kalde dem “roepiger”. I 1940 blev billedhuggeren Gottfred Eickhoffs skulptur “Roepigerne” opstillet i Sakskøbing på Lolland til minde om de polske indvandrere, som på det tidspunkt stort set var blevet respekterede, fuldt integrerede medlemmer af samfundet.

Camping er herligt og specielt dejligt når vejret er med en, men vi er også på arbejde da vi skal i gang med at skrive dagbøger og redigere film.

Selv om solen skinner er luften skarp så med et par kunstige pelsskind i stolene er det herligt.

Du kan glæde dig til at se mere af denne Dethleffs Nomad 460 EL, men det bliver en af de næste dage.

Efter en dejlig gåtur pakker vi endelig vores computere ud og bruger fra kl. 17 til klokken 23.00 på at lave dagbøger og film. Så det blev en lang arbejdsdag fra kl. 9 hvor vi mødtes på kontoret. Så omkring 14. timer senere er det tid til at rede senge og glæde sig til i morgen hvor vi skal med færgen til Langeland.

På gensyn

Signe & Peer
Eksperten & Amatøren